BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen - Rådhuset

Norra Agnegatan 36 A

  • 3 rum och kök
  • 79 kvm
  • Såld
  • 5747
  • 543
  • 7659
Värdera din bostad

Beskrivning

Söker du en en bostad med både sekelskiftesdetaljer, hiss och balkong? Vill du dessutom bo i ett lugnt gårdsläge mellan två gårdar. Då har du hittat rätt!

Hjärtligt välkommen till denna vackra och centralt belägna sekelskifteslägenhet på attraktiva Kungsholmen. Fastigheten uppfördes 1906 och ger tack vare sitt fina läge alla förutsättningar att leva rofyllt och stilla trots ett läge med endast ett stenkast från city. På gångavstånd har du tillgång både till stadens puls och ett brett utbud av parker och trevliga promenadstråk såsom Norrmälarstrand, Kronobergsparken samt välbesökta Rålambshovsparken.

Innanför dörren möts du av för bostaden genomgående tidstypiska detaljer i form av varsamt bevarade brädgolv i original, speglade dörrar, lamprosetter  och höga takhöjder om 3,05 m. Hallen öppnar upp mot lägenhets övriga rum. Från hallen når du de väldisponerade två sovrummen, det rymliga vardagsrummet samt det helkaklade badrummet och köket. På balkongen som vetter mot en innegård kan du under sommarhalvåret i lugn och ro avnjuta ditt morgonkaffe till solens uppgång över de vackra grannhusens takåsar och Rådhusets som reser sig i bakgrunden. På innergården finns en bordsgrupp utplacerad för sociala sammankomster. Perfekt på sommaren för större födelsedagsfiranden eller för den som vill bjuda in till kräftskiva en varm sensommardag.

Lägenhet ligger bra placerad med närhet till allt som kan önskas av ett innerstadsboende. Goda kommunikationsmöjligheter med närhet till bussar och tunnelbana med Rådhuset som närmsta tunnelbanestation eller gångavstånd till Centralstationen. Med T-centralen och knutpunkten Fridhemsplan minuter bort tar du dig smidigt dit du vill med tillgång till samtliga tunnelbanelinjer och pendeltåg. Dessutom tillgång till fjärrtåg, flygbussar och Arlanda express.

Eller varför inte om tiden tillåter ta dig fram längs någon av de trevliga promenadstråk området erbjuder i form av bland annat Kungsholmstrandstig eller längs vattnet vid Norrmälarstrand. Närområdet erbjuder all önskvärd service i form av matbutiker, post, bank och apotek samt givetvis Kungsholmens blomstrande restaurangliv.

RUMSBESKRIVNING:

KÖK: Stilrent kök i klassiskt vitt. Ljusmålade väggar med generös förvaring i skåp vitt med rostfria detaljer. Kakel över svart bänkskiva med infälld diskho samt spiskåpa i rostfritt stål. Gott om arbetsutrymme och plats för ordentligt matbord. Kyl/frys samt i ugn i rostfritt stål. Från köket når du lägenhetens balkong med morgonsol fram till ca 13:30. En diskmaskin finns installerad som gör vardagen bekvämare (2016, Siemens).

VARDAGSRUM: Ljust och rymligt vardagsrum med gott om utrymme för soffgrupp, matsalsbord och sociala ytor. Platsbyggda bokhyllor längs ena kortsidan med gott om väggyta för ytterligare förvaring. Parfönster med fönster mot en innergård. 

SOVRUM 1: Det ljusmålade sovrummets parfönster ger ett generöst ljusinsläpp med trevlig utsikt även den mot en lugn innergård. Den platsbyggda väggarderoben bjuder på generöst förvaringsutrymme. Brädgolv i original.  Möjlighet till balkongbygge då grannar också byggt balkong från detta rum på andra våningsplan. Bygglov krävs. Den tilltänkta balkongen skulle få ett västligt läge med kvällssol.

SOVRUM 2: Det mindre sovrummets dubbelfönster vetter mot föreningens fridsamma innergård. Rummets ostörda läge ger möjlighet att använda rummet som både ett andra sovrum eller trivsamt hemmakontor. Brädgolv i original.

BADRUM: Helkaklat badrum i vitt med svart klinkergolv. Handfat i vitt porslin med kommod samt WC i vitt porslin. Inbyggd duschkabin i glas. Tvättmaskin och torktumlare samt hög handduksktork i rostfritt stål. Tvättmaskin och torktumlare från 2021 (Miele). Golvvärme och spotlights.

HALL: Rymlig hall med generös takhöjd och elegant tidstypiska spegeldörrar och brädgolv. Goda möjligheter till klädförvaring eller inredning efter eget smak och tycke.

ÖVRIGT:

Trätrall på balkongen ingår i köpet

Förråd i källare om ca 3 kvm (2,20 x 1,18) Här finns förvaringshyllor i metall, ca 60 cm breda.

Tvättstuga från baksidan gårdshuset med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel, lätt att få tid eftersom de flesta har egna tvättmaskiner. Digital bokning via app eller utanför tvättstugan. 

Originaldörrar till vardagsrummet finns i källarfförrådet och ingår i köpet.