BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Årstavägen 4, 4 tr

  • 3 rum och kök
  • 81 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Här bor du i rymlig och ljus trea belägen på 4 trappor i populära Brf Lindes Terass. En suveränt disponerad bostad med högt läge. Här erbjuds dessutom garage och hiss i huset. En välskött förening från 2018 med ordning och reda på finanserna. Här bor du endast ett stenkast från Årsta torg.

Rumsbeskrivning
Välkomnande och rymlig hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Här finns flera garderober med skjutdörrar Säkerhetsdörr är installerad. Väl inne i bostaden erbjuds ett rymligt Vedumkök maskinellt utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll med tillhörande ugn och fläkt samt skafferi. Gott om plats för arbetsytor och praktiska förvaringsmöjligheter. Invid köket finns matplats för sällskap om ca 6-8 personer. Ljusinsläpp från stort fönsterparti. Från köket nås lägenhetens inglasade balkong i högt och fritt sydvästläge. I lägenheten finns två väldisponerade sovrum. Lättmöblerat och ljust vardagsrum med gott om utrymme för stor soffgrupp och övrig möblering. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som bidrar till social samvaro. Helkaklat och rymligt badrum med klinkergolv. Utrustat med wc, handfat, tvättmaskin, torktumlare, förvaring och badkar.

- Gedigna materialval
- Inglasad balkong
- Stora fönsterpartier
- Vackra ljusinflöden
- Hiss från markplan 
- Rymligt Vedumkök
- Platsbyggda garderober
- Välskött förening med garageplatser
- Föreningen äger marken
- Närhet till Globen
- Nära naturen och promenad/joggingstråk längs vattnet
- Lindes tvärbanestation ca 100 m från lägenheten
- Årsta torg inom bekvämt gångavstånd

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 21404. Föreningen Brf Lindes Terrass, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 203 kr (Kallvatten, värme och fiber (Telia Triple Play) ingår). Andel i föreningen är 1.75971 %.

Driftskostnad

Totalt 425 kr/mån (5 100 kr/år) varav El 275 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på förbrukning och antal i hushållet. .

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Föreningen
BRF Lindes Terrass är en stabil förening bildad 2016 bestående av 60 bostadsrätter och 37 garageplatser. Föreningens adresser är Årstavägen 4, Årstavägen 10 och Ralångsvägen 1A.
Föreningens hus färdigställdes 2017 och byggdes av JM.

Tomträtt
Föreningen äger marken, varför ingen tomträttsavgäld behöver betalas.

Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar i nuläget.

TV och bredband
Det finns ett avtal mellan bostadsrättsföreningen och Telia, avgiften om 220 kr/mån är inkluderad i redovisad avgift. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Internetanslutning med en hastighet på 100/100 Mbit per sekund.

Varmvatten
Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till förbrukning.

Genomförda renoveringar
Då husen byggdes 2017 har inga renoveringar utförts. Sedvanligt underhåll. Inget större underhåll/ renovering är heller inte planerat.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en fantastisk gemensam takterrass med utsikt mot globen. Under sommarmånaderna finns här grill och trevliga umgängesytor med sittbänkar och plats att njuta i solen. Föreningen har en privat innergård på baksidan med cykelförråd. I trappuppgången till Årstavägen 4 finns även cykel- och barnvagnsförråd samt ingång till garage och förråd. Till lägenheten hör ett källarförråd vid ingången till garaget i markplan.

Sophantering och källsortering
Varje bostad är utrustad med kärl för källsortering av hushållsavfall under diskbänken. Avfallet lämnas i föreningens miljörum vid Årstavägen 10 eller Ralångsvägen 1A.

Parkering
Totalt finns det 37 bilparkeringsplatser och tre MC-platser i föreningens garage. Tre av bilplatserna är handikappanpassade och tre är med laddningsmöjlighet för elbil. Det finns inga besöksparkeringar som tillhör bostadsrättsföreningen. För besökare hänvisas till de kommunala gatorna i närområdet. Parkeringsgaraget är uppdelat i ett nedre och ett övre plan.

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://brflindesterrass.se/sidor/allmant/startsida

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.