BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Wargentinsgatan 2

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • Såld
  • 4786
  • 115
  • 12837
Värdera din bostad

Beskrivning

Söker du en bostad med bevarade detaljer? Vill du ha höga takhöjder, stuckaturer, lamprosetter, speglade dörrar och bevarade furutiljor? Vill du även ha renoverat kök och badrum, och dessutom bo i ett av stans bästa lägen centralt på  Kungsholmen? Då har du hittat rätt!

Mitt på centrala Kungsholmen ligger denna drömlägenhet om två rum och kök i en vacker fastighet anno 1898. Lägenheten är en dröm för dig som letar efter ett välbevarat boende med typisk sekelskiftesanda. Här varvas bevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, stuckaturer i form av taklister och takrosetter, höga golvsocklar och bevarade golv. Golven består av en välvårdad fiskbensparkett och vitlaserade trägolv. I samband med stambytet 2018 renoverades köket och badrummet med med tidslösa materialval i vitt och grått, hallen målades också om. Den generösa takhöjden på 3,1 m och det goda ljusinsläppet från de stora fina fönsterpartierna i lägenhetens samtliga skapar en känsla av rymd. Det här är hem för minnesvärda sällskapliga stunder med nära och kära.

Via ett elegant trapphus med tidstypiska schackrutiga golv på första våningen möts vi genom vackra pardörrar av en ljus och välkomnande hall som har gott om plats för förvaring. Från hallen nås bostadens samtliga rum. Bakom gedigna pardörrar finner vi det harmoniska och rogivande sovrummet med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Här erbjuds även mycket gott om förvaringsutrymme genom en platsbyggd garderobsvägg. Bredvid sovrummet finns vardagsrummet med ett härliga ljusinsläpp från höga och dubbla fönster, stora luftiga ytor och vackra originaldetaljer. Vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matbord. I anslutning till vardagsrummet finns även en rymlig klädkammare. I andra änden av hallen finner vi köket och badrummet. Köket är stilfullt och funktionellt renoverat med förvaring på båda sidor om köksgången. Här finns moderna vitvaror i form av fläkt, häll, dubbla ugnar, kombinerad kyl/frys och en diskmaskin för att göra varadgen bekvämare. Goda förvaringsmöjligheter och plats för matbord för 4-6 personer intill fönsterpartiet som ger ett naturligt ljus till rummet. Badrummet är helkaklalat, här finns bland annat en praktisk duschhörna med glasdörr. Till bostaden ges även nyttjanderätt till generös förvaring i form två rymliga förråd, ett vindsförråd om ca 12 kvm och ett källarförråd om ca 10 kvm. Det här är sannerligen ett drömboende med stor charm och hög trivselfaktor. Varmt välkommen på visning!