BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Flygelgatan 4, vån 6

  • 2 rum och kök
  • 41.2 kvm
  • 3.295.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

PREMIUMTVÅA MED SÖDERVÄND BALKONG I FRITT LÄGE!

- Takterrass som föreningens medlemmar kan nyttja fritt, en härlig oas om sommaren med loungegrupp, matmöbler, grill och växter
- Högst upp på vån 6 av 6
- Balkong i soldränkt söderläge
- Fantastiskt ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna från golv till tak
- Milsvid utsikt över vackra Stockholm, takåsar och grönska
- Alla tänkbara moderna bekvämligheter som diskmaskin, golvvärme och hiss
- Modernt kök med integrerad kyl, frys och fullstor diskmaskin
- Helkaklat och stilrent badrum med golvvärme, handdukstork
- Goda förvaringsmöjligheter erbjuds genom flertalet garderober samt förråd/klädkammare 
- Pris för årets Stockholmsbyggnad 2013
- Stabil förening som äger marken samt har bredband och TV inkluderat i månadsavgiften
- Centralt belägen i Midsommarkransen/Telefonplan där det kryllar av trevliga restauranger, mysiga caféer och charmiga butiker
- Utmärkta kommunikationer med endast tre minuter till tunnelbanan som tar er vidare till Södermalm på fem minuter

Missa inte chansen att bo högst upp i denna fräscha hörntvåa med attraktivt söderläge, belägen i populära Midsommarkransen/Telefonplan. Här erbjuds en ljus och välplanerad bostad som utmärker sig med stora fönster från golv till tak, en öppen och social planlösning, ett modernt kök, ett fräscht badrum och en härlig balkong som fullkomligt badar i sol! Med endast en trappa upp från lägenheten finner ni föreningens gemensamma takterrass med möjlighet till odling, grillning, sittplatser och milsvid utsikt.

Brf Kobran i Telefonplan är en stabil förening som består av 55 st lägenheter samt äger marken(=ej tomträtt). De har ett stabilt kassaflöde och i månadsavgiften ingår bredband samt kabel-TV.

Här i Midsommarkransen/Telefonplan bor ni i charmiga kvarter som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, kvalitativa restauranger och trevliga butiker. Kommunikationerna är utmärkta och tunnelbanan tar er vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter och till T-centralen på 14 minuter.

Varmt välkomna till Flygeglatan 4!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 6 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 0006E. Föreningen BRF Kobran Telefonplan.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.295.000 kr /Bud. Månadsavgift 2 855 kr (Värme, VA, basutbudet kabel-TV, bredband (250Mbit/s ingår). Andel i föreningen är 1.85149 %.

Driftskostnad

Totalt 442 kr/mån (5 304 kr/år) varav El 273 kr/mån, Försäkring 169 kr/mån. Antal personer: 1. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten.

Byggnadsår
2012

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningens fastighet Tvålflingan 13 byggdes 2012 och har värdeår 2012. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2228 kvm. Tomtytan är 880 kvm. Marken till fastigheten innehas med äganderätt. Fastighet är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret. Föreningen består av ett flerbostadshus i 6 våningar med entrévåningen i delvis suterräng och innehåller 55 st bostadslägenheter. 

År 2013 blev fastigheten framröstad som årets stockhomsbyggnad. Juryns motivering löd:
"Ett vågat hus som med välskräddad elegans och enkelhet erbjuder små lägenheter med stora gemensamma kvaliteter i en grön takterrass. Den svarta fasaden är här sällsynt lyckad och lockar med ett svagt silverstrecksglimmer fram djupverkan i den äldre tegelbyggnaden mitt emot."

I husets entré finns konstverket "Tvålflingan" av Karin Tallinger-Lundgren. Arkitekt: Wingårdhs Arkitektkontor; Pelle Glembrandt, Per Aase, Mikael Andersson & Leif Ödman. Byggherre: Lean Equity Gruppen för Brf Kobran Telefonplan.

Renoveringar
Genomförda:
2018 - OVK-besiktning
2018 - Ommålning av hiss och räcken
2020 - Energideklaration
2021 - Stamspolning

Kommande renoveringar:
2022 - Uppgradering av digitalt acces system samt digital tvättstugebokning (för stämmobeslut)
2022 - Inventering av balkongdörrar

Föreningens ekonomi
Föreningen äger marken(ej tomträtt), samt har en stabil belåningsgrad om ca 9319 kr per/kvm enl. årsredovisningen 2021. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2021.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam magisk takterrass, cykelförråd på husets kortsida samt en modern tvättstuga med flertalet tvättmaskiner för tidsbokning och drop-in.

Tv och bredband
Kabel-tv och 200 Mbit internet (fiber/tripleplay) ingår i avgiften.

Parkering
Föreningen har 11 st parkeringsplatser till en kostnad om 500 kr/månad. I dagsläget är samtliga uthyrda. Boendeparkering Taxa 4 i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Delat ägnade är godkänt, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
Ca 1 691 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Ca 725 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

I idylliska Midsommarkransen bor man i charmiga kulturkvarter med många bebyggelser med den nationalromantiska stilen. Populära Aspudden, expansiva Telefonplan och moderna Liljeholmen som angränsar till stadsdelen rymmer en hel stad med alla bekvämligheter på gångavstånd.

I området finns genuina kvarterskrogen Tre Vänner, några minuter bort ligger populära restaurang Landet som erbjuder både bar, restaurang och scen, förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Missa heller inte kvartersbiografen Tellus och områdets populära pizzerior.

Lapa sol och läsa en god bok gör man i Svandammsparken som ligger i stadsdelens kärna. Vill man se mer kan man fortsätta vidare ner mot Vinterviken och följa promenadstråket längs kolonilotterna, stanna för en fika för att sedan avsluta med lite shopping i Liljeholmens galleria som erbjuder mer än 80 butiker.

Livsmedelsbutiker finns att tillgå kring alla kvarter och SATS finns i såväl Telefonplan som i Liljeholmen. Shell/7-eleven vid Kilaberg håller öppet dygnet runt och kommunikationerna är utmärkta. T-banan tar er till Slussen på 7 minuter och bussar går till Älvsjö där pendeltågen rullar, tvärbanan finns i Liljeholmen.

Här bor man charmigt och bekvämt - nära staden!