BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Farsta Strand

Filipstadsbacken 60, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 59.5 kvm
  • 2.250.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Svårslaget läge med milsvid utsikt och sjöglimt av Magelungen. Genomgående lägenhet med fönster i två väderstreck insynsskyddat och bra skick. Här möts du av en stor hall med klädkammare, vidare finns ett kök, sovrum med plats för dubbelsäng, väl tilltaget vardagsrum, helkaklat badrum och en balkong i bästa solläge med en av de bästa utsikterna i Farsta.  

Lägenhetens läge är också unikt då du har ett av Söderorts största centrum bara 15 min promenad bort eller med buss som stannar utanför porten. Behöver du ta dig inåt eller utåt kommunalt har du både T-banan, bussar och pendeltåget på ett kort gångavstånd bort. Flertalet restauranger/matställen finns i området bl.a. hamburgerstället Bun Meat Bun. Älskar du naturen har du också denna väldigt nära inpå runt om de två badvänliga sjöarna Magelungen, Drevviken och Ågesta friluftsområde.

Omtyckt förening och en stark och stabil ekonomi med låga lån och en bra underhållsplan som följs löpande.

- Sjöglimt
- Balkong i bästa solläge 
- Insynsskyddat läge
- Nära kommunikationer 
- Stabil förening

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 3. Lägenhetsnummer 1114. Föreningen Brf Adelsö 2.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.250.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 4 049 kr (Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.608 %.

Driftskostnad

Totalt 745 kr/mån (8 945 kr/år) varav el 558 kr/mån, försäkring 187 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1957

Uppvärmning
Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning
Ansluten till kabelnät. Leverantör är Telia Basutbudet ingår i avgiften. Internet FiberLan 10 Mbit/s ingår i avgiften. Möjlighet att själv lägga till kanaler och snabbare bredband men det bekostas då av medlem.

Gjorda renoveringar 
2021 - Porttelefoner installerades 
2021 - Stamspolning 
2021 - Rengörning av fasader 
2020 - Byte av kall- samt varmvattenstammar i delar av föreningens fastighet. 
2019 - Byte av entrédörrar/installation av elektronisk nyckel
2018 - OVK
2018 - Upprustning av tvättstugor
2016 - Relining av avloppsstammar samt balkongrenovering
2014 - Dagvattenstammarna har renoverats/infordrats
2008-2009 - Byte fönster och balkongdörrar
2008 - Installation Telia fiberkabel
2000-2001 - Omläggning av husens yttertak

Se gärna årsredovisningen för mer detaljerad info

Kommande renoveringar 
Byte av kall- och varmvattenrör i fastigheten 2023
Tätning av tak

Föreningen och Fastighet 
Föreningen förvärvade 1957 fastigheten Adelsö 2 i Farsta i Stockholms kommun. Föreningens fastighet består av två flerbostadshus med tre respektive fem portar, sex våningar med totalt 165 bostadsrätter och 4 lokaler. Den totala boytan är 9.671 kvm och föreningen är lågt belånad. 

Gemensamhetsutrymmen

Till lägenheten hör två förråd. Ett vindsförråd och ett matkällarförråd. I fastigheten finns två tvättstugor (ena i samma trapphus), en förenings-/övernattningslokal och fem gemensamma källarutrymmen för cyklar och/eller barnvagnar. Det finns även 17st garage. 

Utemiljö
Föreningen har en trevlig baksida mot lummig natur och en grillplats.

Avgift
Avgiftshöjning med 2% under 2021.

Överlåtelseavgift
Beloppet är 2,5% av prisbasbeloppet som betalas av köparen. Faktura skickas.

Pantsättningsavgift
Beloppet är 1,5% av prisbasbeloppet.

Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida för mer info. adelso2.bostadsratterna.se

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med en rymlig klädkammare och plats för avhängning av ytterkläder via hatthylla.

Vardagsrum:
Här slås man direkt av den fantastiska utsikten som sträcker sig ut över trädtoppar så långt ögat når. Från balkongen får man även sjöutsikt över Magelungen. Avlångt rum som gör det möjligt att möblera med en större soffgrupp, tv-möbel och ett matbord. 

Balkong:
Det bästa med lägenheten, balkongen som ligger i insynsskyddat läge tack vare att huset är byggt i soutteräng. Den är väl tilltagen och ligger i bästa läge med sol från morgon till kväll, inglasad med flera möbleringsalternativ. Här finns plats för loungedel och solstol eller större matbord med stolar för den som önskar. Möjlighet till att odla då balkongen kan bli riktigt varm under somrarna.

Kök:
Klassiskt kök med stora förvaringsmöjligheter bakom skåpluckor i trä. Stora arbetsytor via bänkskiva i rostfritt stål med svart kakel som stänkskydd. Här finns plats för ett mindre matbord. Den maskinella utrustningen består av en kombinerad kyl/frys, spis, spisfläkt (kolfilter), ugn samt diskmaskin.

Badrum:
Helkaklat badrum med ett mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av badkar, kommod med överhängande spegelskåp, handdukstork, öppen hylla med hyllplan, skåp med lucka samt WC. 

Sovrum:
Ljust och stort sovrum som enkelt rymmer en dubbelsäng samt skrivbord vid behov. I rummet finns även plats för garderober. 

Områdesbeskrivning

Filipstadsbacken är ett område på höjden beläget mellan Farsta Centrum och Farsta Strand.

Ett lugnt och trivsamt område med utmärkta kommunikationer buss, pendeltåg och tunnelbanans gröna linje. För den som åker bil är Nynäsvägen närmst som transportled.

Kring Farsta finns flera grönområden och vackra promenadstråk utmed sjöarna Magelungen och Drevviken. Sjöarna har både klipp- och strandbad sommartid och plogade banor för långfärdsskridskor vintertid.

I närheten finner man även Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde och Ågesta friluftsområde med motionsspår, golfbana, badplats och ridskola.