BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 28 *Accepterat pris*

  • 3 rum och kök
  • 88 kvm
  • 7.295.000 kr Utgångspris
  • 6714
  • 85
  • 7860
Värdera din bostad

Beskrivning

Nackas bästa utsikt med frontläge mot Stockholms skärgård. Äntligen har ni chansen att köpa denna fantastiskt fina 3:a med Nackas bästa utsikt över Stockholms skärgård i expansiva Kvarnholmen. Här har man fri utsikt mot vattnet och djurgården. Bostaden ligger i ett perfekt läge med vattnet som granne, samt direkt närhet till Stockholms innerstad. Ta pendelbåten till Nybrokajen på 20 minuter och med buss/bil når man city smidigt. Här får ni allt från en fantastisk utsikt, kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, två stora sovrum, en stor inglasad balkong i ett oslagbart läge samt en härlig uteplats..

När man kommer in i bostaden välkomnas man av den öppna och trevliga hallen som erbjuder goda avhängningsmöjligheter och förvaring i form av inbyggda garderober. Från hallen når man köket som är bra skick och ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Här man kan umgås och samtidigt njuta av den fantastiska utsikten och alla båtar som passerar förbi bostaden. Köket är mycket välplanerat med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, spishäll/ugn, inbyggd micro samt diskmaskin. Här kan man njuta av härliga middagar tillsammans med vänner och familj samtidigt som man blickar ut mot Skärgården.

Från vardagsrummet når man den härliga inglasade balkongen som ligger i ett magiskt läge med fantastisk utsikt mot Stockholms inlopp och Norra Djurgården. Bostadens läge i huset på våning 1 gör att man får unik kontakt med vattnet. Balkongen rymmer enkelt större sittgrupp och gröna växter.

Bostaden erbjuder även två stora sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Samtliga sovrum rymmer enkelt dubbelsäng och annat möblemang. Från det större sovrummet når man även bostadens uteplats. Här får man plats med allt från grill, odlingsmöjligheter, matgrupp samt loungegrupp.

Stort och fräscht badrum med wc, badkar, handfat med spegelskåp, handdukstork, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. Detta är en bostad ni inte får missa. Varmt välkomna på visning. 

 

- Ingen insyn

- Härligt vattenutsikt mot Norra Djurgården och Stockholms inlopp från både vardagsrum och balkong

- Stor inglasad balkong samt en stor uteplats

- Två rymliga sovrum med god garderobsförvaring

- Direkt närhet till Stockholm city med buss eller pendelbåten till Nybrokajen

- Närhet till matbutik, skolor och förskolor, caféer samt restauranger.

- Förening med god ekonomi

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 11101. Föreningen Brf Spannmålskajen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.295.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 473 kr (Värme, kallvatten, Kabel-TV, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.01895 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
2011

Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump på frånluftsventilation.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Spannmålskajen är belägen på den norra sidan av Kvarnholmen med utsikt över Djurgården och Stockholms inlopp. Fastigheten består av tre huskroppar som byggdes år 2012 med totalt 54 bostadsrättslägenheter och 1 lokal. Lägenheternas storlek varierar från 53 till 110 kvm (2:or, 3:or och 4:or).

I föreningen ingår även en kommersiell lokal som idag hyrs av Sweden Green House, som använder lokalen som showroom.

Föreningen registrerades 2010-10-25 och är en äkta bostadsrättsförening.

Kommande renoveringar
2022 - 2023 Byte av hisslinor
2022 - 2024 Spolning av avloppsstammar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2045 - uppgifter hämtade från föreningen 2022-08-08.

Kommande avgiftsförändringar
Styrelsen beslutade under 2022 att införa en årlig höjning om 1% på månadsavgiften - uppgifter hämtade från föreningen 2022-08-08.

Tv och bredband
Bredband, TV och telefoni levereras av Ownit, bredband samt Ownits basutbud ingår i avgiften. 

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam innergård belägen på baksidan av husen.
Två st Cykelförråd, tre barnvagnsförråd samt soprum med miljöstortering. 

Förråd
Till varje lägenhet finns ett förråd.

Parkering
Föreningen har 46 st garageplatser som nås via hissen. Dessa kostar 1000 kr/mån. Finns även laddstolpar för el-bilar. I dagsläget är det kö, under tiden brukar det finnas platser att hyra i närliggande garage, så som Qvarnen Tre Kronor eller Spisbrödsgaraget.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 592,5 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
682,5 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
styrelsen@spannmalskajen.se

Områdesbeskrivning

Området
Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. 

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9. Hösten 2021 planeras den nya skolbyggnaden och idrottshallen vara klara, med plats för drygt 700 elever i hela grundskolan. För mer info: ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se 

Affärer och restauranger
Bageri finns i centrumet på Kvarnholmen. Här finns även bl.a. stor COOP-butik, ett gym (Puls&Träning), apotek, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service.

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com