BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Borensvägen 17

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Välkommen till en väldisponerad och renoverad tvåa belägen mitt i centrala Årsta. Mycket genomtänkta materialval, bevarat original och väl tilltagna ytor samt gott om förvaring. Mycket välskött förening med god gemenskap.

- Insynsskyddad
- Högt belägen
- Välskött förening
- Vackra materialval
- Goda förvaringsmöjligheter
- Stora fönsterpartier
- Vackra ljusinflöden
- Lummig uteplats med grill och ny pergola
- Kort gångavstånd till tvärbanan
- Klockrent läge endast ett stenkast från Årsta torg
- Nära naturen och promenad/joggingstråk längs vattnet

Rumsbeskrivning
Välkomnande och ljus hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. I hallen finns gott om plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. Invid hallen finns dessutom garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Säkerhetsdörr är installerad. När du går in i vardagsrummet möts du av generösa ytor och vackert ljusinsläpp från stort fönsterparti. Vardagsrummet kan möbleras helt fritt utifrån drömmar och behov. Fräscht och modernt kök med ljusa luckor och slitstark bänkskiva. Här finns gott om plats för förvaring och väl tilltagna arbetsytor. Maskinellt utrustat med kyl/frys, häll, ugn och fläkt samt diskmaskin. Invid köket finns matplats för sällskap om ca 6-8 personer. Denna del går enkelt att återställa till originalplanlösning genom att sätta upp en vägg och därmed få ett till sovrum. Lägenheten erbjuder ett rymligt och insynsskyddat sovrum med gott om plats för dubbelsäng. I sovrummet finns dessutom en klädkammare. Fräscht, stambytt och helkaklat badrum. Utrustat med dusch, handfat från år 2021 med tillhörande kommod och wc. Ljusinsläpp från badrumsfönster. Missa inte möjligheten!

Allmänt om Borensvägen

På Borensvägen bor du både stads- och naturnära, med promenadavstånd till Södermalm/Hornstull, Årstaskogens naturreservat och bara ca 1 km ner till vattnet. Årstaviken med populära joggingstråk, utegym och badbryggor i Mälaren. Kommunikationerna är utmärkta med tät busstrafik och tvärbanestation Valla torg som går regelbundet till Gullmarsplan och Liljeholmens t-banestationer, alternativt Årstabergs pendeltågsstation, därifrån tar du dig snabbt till City eller vidare norrut till Arlanda. Till fots eller med cykel når du snabbt Södermalm via Årstabron alternativt Skanstullsbron.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 2. Föreningen Brf Nexor, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 212 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 0.02564 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 175 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Byggår
1944.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Allmänt föreningen
Brf Nexor registrerades år 2013 och förvärvade år 2014 tomträtten till fastigheten Stockholm Roxen 5. Föreningen är belägen på adresserna Borensvägen 17-31. Föreningen upplåter 39 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt (enligt årsredovisning 2021).

Tomträtt
Föreningen innehar marken med tomträtt, omförhandlas 2027, med 10 år löptid.

Kommande avgiftsförändringar för 2022?
Ja, 5% från oktober pga höjda räntor och dyrare värme. Upg. styrelsen 2022-05-31.

Renoveringar
- Tak 90-tal
- Fasad med tilläggsisolering 90-tal
- Målning/belysning trappuppgångar 2015
- Låssystem-portar 2016
- Renovering avloppsstammar källare etapp 1 2017
- Avslutande stambyte badrum 2017 (2 st lgh)
- Renovering avloppsstammar källare etapp 2 2018
- Fiber 2018
- Ökad elkapacitet till fastigheten 2019
- Ny belysning källargångar 2020
- Renovering av ytskikt på föreningens samtliga balkonger 2021
- Nya portnummer och belysning 2022
Inga större renoveringar är gjorda under 2021, upg. styrelsen 2022-05-31.

Tv och bredband
Comhems basutbud och fiber 1000/1000 från Bahnhof, ingår i månadsavgiften.

Kommande renoveringar, enligt årsredovisning 2021.
En till p-plats ska göras och justera framsidan under 2022
Renovering tak 2022-2024
Renovering avloppsstammar, källargång etapp 3, 2022-2024
(Upg. styrelsen 2022-05-31)

Gemensamhetsutrymmen
Cykel- och barnvagnsförråd finns i källarplan ingång på baksidan, första dörren till vänster om garaget. Utomhus finns cykelställ på framsidan.
Tvättstuga: Det finns 2 st tvättstugor. Tvättstuga 1, har 2 maskiner, torktumlare och tillgång till torkrummet med torkskåp, torkrum och mangel. Tvättstuga 2 har en maskin och en torktumlare. Tvättstugorna är belägna mellan port 23 och 25.

Parkering
12 garage och 16 parkeringsplatser, och det är kö till dem (3 st i kö maj 2022). Prisuppgift medlemmar P- plats 440 kr/ månad och garage 660 kr/ månad, prisökning med 5% från okt 2022. Skriv till styrelsen för att ställa dig i kön och uppge vad du söker. En medlem kan endast inneha antingen garage eller parkeringsplats, inte både och samtidigt.

I området gäller boendeparkering via Stockholm Stad med taxa 4.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
483 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Förvaltning
Föreningen ekonomiska förvaltning sköts av SBC och den tekniska sköts av Åkerlunds.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.