BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby - Enskede

Skönviksvägen 228

  • 7 rum och kök
  • 155 kvm
  • Såld
  • 8237
  • 197
  • 9158
Värdera din bostad

Beskrivning

Det här är verkligen ett fantastiskt hus för en stor familj och det träffar dig rakt i hjärtat. Husets planlösning är huvudsakligen bevarad med tre stora rum i fil och med ett ljusflöde som tar sats kors och tvärs genom huset. Lyckligtvis är många detaljer också väl bevarade.

Välkommen in! Ytorna är väl tilltagna här, inte bara på bilderna. Trappan i huset är trevligt svängd, för att öppna upp vinklarna. Det är för övrigt en perfekt ta-på-sig-skorna-plats. En bred hall leder in till en ännu bredare volym där du har fri sikt åt alla håll.

Köket tar emot dig direkt till vänster när du kommer hem. Att det här köket är en plats som samlar många och gärna, ja det känner man på en gång. Planerat efter att det ska vara lätt att umgås och finnas plats för många. Vid matplatsen är ljuset slående, oavsett vilken tid på dagen du sitter här. Är du först till frukostbordet? Se då till att paxa platsen till höger närmast fönstret:) Är ni flera till middagen dukar ni upp i matsalen, precis som nuvarande ägare har gjort.

Här har vi tre stora rum i fil, med de gamla väggarna som delar av som de alltid har gjort. Fint, eller hur? Den luftiga planlösningen ger en härlig upplevelse som blev precis så bra som man hade tänkt sig. Rakt fram från hallen hittar vi matsalen och var du ska ställa matbordet borde väl inte så svårt att bestämma:) Här är du redo för det mesta som kan hända i en familj, livets upp- och nedsidor som ni möter tillsammans.

Till vänster har vi de första sovrummet. Det är omsorgsfullt iordninggjort, lugnt och tyst. Fin fönstersättning som släpper in skönt ljus. Fönsterbrädorna är praktiska ytor för avlastning, inte bara för krukväxter, utan även för lampor och andra grejer som du vill ha på nära håll från till exempel sängen. Är ni jobba-hemma-sorten så kan ju detta rum också funka fint som arbetsrum, men de där vet ni bäst själva.

Till höger finner vi vardagsrummet. Magiskt ljusinsläpp genom stora fönster i två väderstreck gör att det aldrig blir mörkt och trist. Möblera som du vill och möblera om när du känner för det. Ju mindre soffa desto större fest. Här kan du prassla i godispåsen nästan så mycket du vill, tills storebrorsan får nog;) Lite knirr, lite knarr - det gamla brädgolvet är i fin form även här. Du har terrassdörren nära till hands om du vill hänga lite ute i det fria på den fina markstenen/graniten. Så nice!

Två badrum såklart, ett uppe och ett nere. Storleken på båda badrummen är bra. Det är ju ändå barnfamiljens typ viktigaste rum. Här måste logistiken flyta från dag ett när man flyttat in. Och jag vågar nog påstå att ni i det här huset kommer ni hitta flytet direkt. Dusch i de ena och badkar i de andra, hur bra?! Vattenpistoler, badankor och spottande grodor - det finns garanterat plats för allt som är mer eller mindre nödvändigt i ett badrum.

Huset har fyra givna sovrum om familjen skulle behöva; ett på entréplan och tre när du kommer upp för trappan. På övervåningen är rummen ungefär lika stora. Jag har inte dubbelkollat måtten, men känslan är att det är ganska lika. Hur ni väljer att fördela dem i familjen är såklart helt upp till er. Det är en behaglig färgsättning i olika nyanser i rummen. Fina gamla garderober dessutom. Ett tips är att ställa fönstret lite på glänt en stund innan sängdags så sover du skönt hela natten.

Solen skiner och dörren ut mot baksidan står på vid gavel. Terrassen är väldigt stor och du har många hängplatser, både här och där. Här uppe är garanterat den bästa platsen för dina grödor, så varför inte bli självförsörjande på rotfrukter och grönt? Drömmigt, eller hur! Men vi får inte glömma det bästa av allt, kvällssolen och de magiska solnedgångarna som du kommer att få ta del av.

En trappa ner har du precis allt du förväntar dig av en bra källare. Stora utrymmen för bygg, tvätt, häng eller något helt annat. Det största rummet här nere kan användas till lite vadsomhelst. Allrum, gästrum eller arbetsrum. Kanske rullar du ut yogamattan eller gör ett masterbedroom? Möjligheterna är, som man säger, oändliga. Här har du också en eldstad, som överraskar lite.

I tvättstugan finns en tvättmaskin som automatiskt sorterar efter färg och ställer in rätt tvättprogram… hehe... nej, riktigt så smidigt är det inte. Men tvättstugan bjuder på stora ytor att sköta tvätt, hänga och vika. Självklart plats för en torktumlare om du vet att du behöver just en sån. I rummen intill hittar du de ovärderliga biytorna i form av matkällare och förråd. Dubbelgaraget lämpar sig bra för fixaren eller mekaren.

Den vackra trädgården på 677 kvm som omger fastigheten bjuder in till och lek och bus för de små. Alldeles lagom stor för att vara lättskött och ändå erbjuda lekyta. Borta i hörnet har du en berså, med växtlighet som bäddat in sittgruppen fint och som bjuder på naturlig skugga de dagar solen gassar. I trädgården hittar du såväl päron som äppelträd tillsammans med körsbärsträd.