BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Blackeberg

Elias Lönnrots väg 23

  • 2
  • 59 kvm
  • 5363
  • 448
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Elias Lönnrots väg 23 På andra våningen i huset presenteras denna trivsamma tvårummare om 59 kvm i populära Blackeberg. Detta hem är välplanerat och erbjuder ett stilfullt kök, badrum, ett bra sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöblemang. Lägenhetens stilrena kök från Marbodal erbjuder generöst med arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter, alla nödvändiga vitvaror finns. Vidare finns ett generöst lättmöblerat vardagsrum med plats för stora umgängen. Som om det inte vore nog finns en härlig balkong i insynsskyddat läge med utsikt mot den lummiga omgivning. Varje kvadratmeter nyttjas på bästa sätt! De stora fönsterpartierna ger ett enastående ljusinsläpp ger en härlig känsla av rymd. Här finns även generöst med förvaring i form av klädkammare samt ett flertal inbyggda garderober.

I BRF Bottnakarlen 1 bor du i en välskött förening med god ekonomi. Föreningen har 7 stycken parkeringsplatser utomhus, utan el. Dessa kan hyras för 400 SEK/mån och tillämpas av kösystem. I övrigt är det gratis parkering längs gatorna i Blackeberg.

Genom Blackeberg sträcker sig grönområden med bl.a. lekparker och Blacken parklek med barnpool under sommaren, daghem, en nyanlagd fotbollsplan med konstgräs och det stora naturreservatet Grimsta. Efter en kort promenad finner man Mälarens vatten med fina gångstråk längs vattnet. Vill du bada så är det gångavstånd till både Ängbybadet och Kaananbadet. I närområdet finns också tre båtklubbar. Som boende på Blackebergsplan 10 har du precis utanför dörren Blackebergs Centrum där du finner service i form av hälsokostbutik, Capio vårdcentral, tandläkare, sjukgymnast, frisör, bibliotek, bio Kaskad, sushi, restaurang, pizzeria, gym, postombud samt T-Bana som tar dig in till city på 23 minuter. På bekvämt avstånd återfinns även Vällingby Centrum med stort utbud av shopping. Ett stenkast från lägenheten ligger både Blackebergssskolan som är en F-6 skola och Blackebergs gymnasium. Det finns planer att ersätta vårdcentralen på Vinjegatan med en nybyggd, där skall också byggas en del lägenheter

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 0034. Föreningen Brf Bottnakarlen 1.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 058 kr (Värme, VA ingår). Andel i föreningen är 1.83385 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Äkta förening som bildades 2013 och ligger på adresserna Elias Lönnrots väg 13-29. Föreningen har 60 lägenheter varav 52 är bostadsrätter och 8 är hyresrätter. 5 av bostadsrätterna har byggts av en tidigare lokal och såldes under 2018. De nya bostadsrätterna samt hyresrätterna utgör ett stort dolt kapital för föreningen. Marken upplåts med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod för fastighet Bottnakarlen 1 löper t.o.m. 2031-06-30.

Byggår: 1952

Uppvärmning: Fjärrvärme

Kommande/Utförda renoveringar: Det finns planer på ett byte av el i trappor och källare och samtidigt ge lägenhetsinnehavare möjlighet att förnya el i lägenheten på egen bekostnad. Efter det planeras renovering av portar och trappuppgångar. Stamspolning avses göras i september 2021.

Gjorda renoveringar de senaste åren:
2021: OVK
2021: Fönsterrenovering
2020: Byte av 9 stycken frånluftsfläktar till nya EC-fläktar med tryck och temperaturstyrning
2020: Renovering av fönster – allmänna ytor
2018: Radonmätning godkänd
2018: Ombyggnation av lokal till 5 st lägenheter á 2 rok samt försäljning av dessa
2015: Tvättstuga upprättades
2002: Renovering av tak
2002: Stambyte badrum och kök
1998: Ommålning av fönster
1997: Vindarna tilläggsisolerades
1992: Stambyte badrum och kök
1992: Nya balkonger


Överlåtelseavgift 1.190 kr betalas av köpare. Pantsättningsavgift 476 kr.

Anslutning TV & Bredband via Tele2, beställs och debiteras separat. Bredband via Tele2 eller fiber, beställs och debiteras separat.

ParkeringFöreningen har 7 stycken parkeringsplatser utomhus utan el. Dessa kan hyras för 400 kr/mån. I dagsläget är det över 10 i kö. I övrigt gäller kostnadsfri parkering längs gatorna i Blackeberg.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, cykelförråd och plats för barnvagnar i källaren. Varje medlem har också tillgång till ett större och ett mindre källarförråd. Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Rumsbeskrivning

HALL

Rymlig hall med plats för avhängning och hatthylla. Hallen är lägenhetens hjärta som sammanbinder lägenhetens alla delar.

VARDAGSRUM

Stort och trevligt vardagsrum med fint ljusflöde från stort fönsterparti. Goda möbleringsmöjligheter och plats för hela familjen. Från vardagsrummet når du den trevliga balkongen med dubbla altandörrar. Fint parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM

Rymligt och fint sovrum med plats för säng och annan möblering. Parkettgolv, tapetserade väggar samt stort fönster mot allmänning.

KÖK

Socialt kök med generöst om förvaringsmöjligheter samt goda arbetsytor. Här finns en naturlig plats för matgrupp. Stilren skåpinredning från Marbodal kök med gråa fronter tillsammans med en stenbänkskiva i kvartskomposit och snyggt vitt kakel. Här finns alla nödvändiga vitvaror så som kyl/frys, diskmaskin, ugn, mikro och torktumlare.

BADRUM

Stambytt helkaklat badrum med vitt kakel med ljusrosa dekorbård samt ljusrosa klinker. Här finns handfat, toalett, tvättmaskin, badrumsskåp, badkar samt vädringsfönster.

UTEPLATS/BALKONG

Genom dubbeldörrarna når du den fantastiska balkongen med en utsikt mot en lummig omgivning. Här kan du njuta av en mysig eftermiddagssol.