BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Borgmästargatan 9, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • Såld
  • 2149
  • 310
  • 1541
Värdera din bostad

Beskrivning

** 30-talslägenhet högt upp i huset **
Med utsikt mot trevliga Borgmästargatan finner ni denna ljusa och fina 30-talslägenhet belägen näst högst upp i huset. I bostaden finns bevarad charm från byggåret som spegeldörrar och tjusiga fönster med djupa nischer och spanjoletter. Här får man en mycket hemtrevlig och snyggt rustad lägenhet med massor av charm och en bra balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Från bostaden når man enkelt och bekvämt föreningens vackra innergård där man i lugn och ro kan njuta av solen och sommaren. I anslutning till trapphuset finns även stora trevliga balkonger som bjuder in till skönt häng. Underbar boendemiljö nära Nytorget och flertalet parker som Vitabergsparken.

Underbar innergård omgärdat av vackert 30-talshus 
Ljuset byggdes i en stilistisk brytningstid när funkisen började växa fram. Huset kom därför att få vissa element från funkisen, vilket till exempel fönstren visar tydligt. Att byggnaden är något extra visar bland annat det faktum att fastigheten är Q-märkt. Ljuset är en – med innerstadsmått mätt – stor förening. Fastigheten omfattar ett helt kvarter mellan Åsögatan i norr, Bondegatan i söder, Borgmästargatan i väster och Klippgatan i öster. I mitten av byggnaden ligger en stor grön gård som är medlemmarnas gemensamma tomt och trädgård. Här kan du sola, fika, bjuda på middag, grilla och liknande. På gården finns också flera odlingslådor som medlemmar kan använda.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Underbar atmosfär
Härligt vardagsrum med ett stort fönsterparti som ger vackert ljusinsläpp. Rummet har mycket bra möblerbarhet och gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. 

Klädkammare
I anslutning till vardagsrummet finns en rymlig klädkammare.

Kök – Stilrent
Välutrustad kök med stilrena vita köksluckor, granitbänkskiva och infällda spotlights. Köksutrustningen består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt samt ugn och micro i högskåp. Köket har en delvis öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet.

Sovrum - Rogivande
Mysigt och rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng, skrivbord och övrigt passande möblemang. Dörren in till rummet är en vacker dörr med glasparti.

Välkomnande hall
Välkomnande hall med fint parkettgolv som löper vidare in i bostaden. Bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder bakom en garderobsvägg med skjutdörrar. Fin belysning med spotlights och dimmers ger hallen det lilla extra.

Badrum - Väldisponerat och snyggt
Snyggt badrummet har med helkaklade väggar, klinkergolv och spotlightbelysning. Här finns en dusch, duschväggar, spegelvägg, vägghängd toalett och tvättställ med underskåp.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett bra förråd. 

Övrigt
Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök i lägenhetsförteckningen men lägenheten är idag ombyggd till en funktionell 2:a.