BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Buddes Gränd 9, 2 tr

  • 3.5 rum och kök
  • 88.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fina och stora 3:a i populära Järla Sjö. Här bor du trivsamt med sjöglimt och ett stenkast till bryggorna vid vattnet. Härlig öppen planlösning mot stort vardagsrum, fransk balkong och genomgående fint skick!

Lägenheten har ett ljust och stort vardagsrum med plats för soffgrupp och tv-möbel. Här har man platsbyggt en vacker bokhylla i vitt med fina detaljer som knoppar i guld och höga lister. I vardagsrummet finns även ett fint burspråket med franska balkongen som ger bostaden magiskt ljus och skapar en känsla av balkong invändigt. Köket är generöst med mycket arbetsyta och bra förvaring i form av skåp och lådor. Här ryms stort matbord för 6-8 personer. Köket har vita luckor, vitt kakel som stänkskydd och grå bänkskiva i laminat. Vitvaror så som diskmaskin, fläkt i rostfritt, inbyggnadsugn, spishäll och en fullstor kyl & frys. Köket har även smyckats med en fin vit träpanel. 

Lägenheten har två sovrum. Master bedroom rymmer dubbelsäng och här har man platsbyggt förvaring i samma stil som bokhyllan i vardagsrummet för att maximera förvaringen.  Trevlig heltäckningsmatta och trevligt fönster med härligt ljusinsläpp. Det andra sovrummet används idag som barnrum och här är det bara fantasin som stoppar lekarna. Här finns allt från klättervägg, Koja, eget litet arbetsrum och ribbstol. Rummet rymmer säng, förvaring och timtals med lek. Mellan sovrummen finns en praktisk och bra klädkammare som sväljer mycket kläder.

Badrummet är kaklat i vitt och grått med grå mosaik på golvet med golvvärme. Här finns badkar, tvättmaskin och torktumlare, vägghängd toalett, handfat, handdukstork, skåp och spegel. Snygg infälld hylla i vacker natursten. Lägenheten har även vackra fönsterbrädor i sten och genomgående snyggt ljust parkettgolv. Hela bostaden har fina höga socklar och mycket platsbyggd förvaring. I hallen finns ett extra rum som idag används som arbetsrum men även kan användas so, förråd, klädkammare eller mindre barnrum.

Förening med mycket bra ekonomi och ett kvm/lån om 5549 kr.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss till Slussen eller med Saltsjöbanan utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar bussen endast ca 11 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3.5 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 0037. Föreningen Riksbyggens Brf Borgargården.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 574 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 1.40726 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Byggnadsår
2001

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen äger fastigheten med därpå uppförda 2 st byggnader med 70 lägenheter. Inflyttningen skedde under våren 2002. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningen har låg skuldkvot med endast 5660 kr lån/kvm år 2019. Det finns 4 cykelrum i föreningen, två stycken på varje gård. Cykelrummen är endast avsedda för cyklar och föreningens gemensamma trädgårdsredskap.

Föreningen ingår som medlem i samfällighetsföreningen och har som uppgift att sköta områdets gemensamma vägar, mark, avlopp, fjärrvärme, belysning, bryggor och kajer, förråd, garage, parkeringsfrågor, snöröjning av gator och gångbanor mm.

Utförda renoveringar
se årsredovisningen

Kommande renoveringar
se årsredovisningen

Tv och bredband
Com Hems analoga grundutbud ingår i månadsavgiften. Kontakta Com Hem om du vill beställa digital-TV och fler kanaler.

Bredband (100 Mb/sek) och IP-telefoni från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Förråd
Samfälligheten har 118 förråd för uthyrning i tre olika utrymmen i området (Torkugnen på Karbidgränd, Gustaf förrådet på Gustaf de Lavals väg 5, Turbinkällaren på Gustaf de Lavals väg 16.) Förråden kostar olika per kvm beroende på var de ligger och hur högt det är till taket i förrådet. Det finns förråd i olika storlekar från 1,5 – 5,9 kvm. Genomsnittligt kostar ett förråd ca 500 kr per månad. 

Parkering
Boendeparkering i hela området, fn 400 kr/månad. Månadsparkeringsavgiften betalas antingen via ett SMS till 0700-40 40 40 eller via SMS Parks App. Garageplats går att hyra, fn 900 kr/månad. Samfällighetsföreningen i Järla sjö har tre garage, Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. 

Mark
Föreningen äger marken

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 183 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://jarlasjo.se/bostadsrattsforeningarna/borgargarden/

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Matbutiken Paradiset öppnade 2017 en butik här, och sedan tidigare finns bland annat restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Den 1 oktober 2017 börjar tvärbanan gå från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2025.