BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Åsögatan 185, 3tr

  • 2.5 rum och kök
  • 48 kvm
  • 5.580.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Åsögatan 185 och en unik lägenhet i sitt slag med två rymliga sovrum på 48 välplanerade kvadratmetrar vilket ger funktionen av en 3a. I en vacker och välskött fastighet från 1905 finner ni detta inflyttningsklara hem. Här bor du i en vacker sekelskifteslägenhet med flera välbevarade detaljer såsom trägolv, djupa fönsternischer, speglade dörrar m.m. Fastigheten är beläget på lugn och enkelriktad del av Åsögatan med ett attraktivt läge i SOFO.

Lägenheten har ett härligt ljus tack vare den generösa takhöjden om ca 3.15 m samt stora fönsterpartier i två väderstreck. varav en del vetter mot lugna Åsögatan och den andra åt föreningens lugna och grönskande innergård. Både badrum och kök har renoverats de senaste åren och är i ett bra skick med fina detaljer såsom bänkskiva i Carraramarmor och vitvaror från SMEG. Lägenheten har dessutom två bra sovrum, varav ett utmärkt som master bedroom med plats för dubbelsäng och det andra som barnrum eller gästrum. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Brf Fyrtornet 1 är en mycket stabil och välskött förening med låga avgifter som äger marken. Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad och 10 st hyresrätter och delvis oinredda råvindar kvar vilket utgör ett väldigt stort dolt kapital. Föreningen kan även stoltsera med en vackert belägen innergård som sommartid erbjuder både sittgrupper och grillmöjligheter.

Lägenheten är belägen på lugna och trevliga Åsögatan i SOFO där Söders rika utbud av restauranger, butiker, caféer och fina promenadstråk finns utanför porten. Här har ni ett perfekt utgångsläge med ca 10 minuters promenad till Nytorget, Medborgarplatsen, Vita Bergsparken och Slussen. Ca 200 meter från lägenheten ligger Coop på Bondegatan och både buss 2 och 66 stannar i direkt närhet till fastigheten. Den nya tunnelbanestationen Sofia kommer byggas vid Stigbergsparken, ca 2 minuter promenadavstånd från Åsögatan 185.

- Unik med två välplanerade sovrum - funktion av en 3a!
- Vackra ljusinsläpp från två håll och generös takhöjd om ca 3.15 m
- Fina originaldetaljer bevarade från byggåret 1905
- Renoverat kök med Carraramarmor
- Helkaklat badrum med vikbara duschväggar
- Nära till bra kommunikationer, busshållplats runt hörnet 
- Stort vindsförråd ingår och trevlig gemensam innergård
- Välskött förening med extremt god ekonomi