BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Årstavägen 3, etage

  • 3 rum och kök
  • 82 kvm
  • 6132
  • 213
  • 3832
Värdera din bostad

Beskrivning

• Välplanerad etagelägenhet med radhuskänsla
• Balkong och stor uteplats i sydvästläge
• Möjlig fyrarummare med två potentiella sovrum på övervåning
• Byggår 2017 - nyproduktionskänsla

• Välskött förening som äger marken

Nu finns chansen att köpa ett rymligt boende för familjen i två plan med egen uteplats och balkong i soligt sydvästläge! Här bor du med radhuskänsla på 82 välplanerade kvadratmeter i ett hus där nyproduktionskänslan fortfarande sitter kvar. Den soldränkta uteplatsen och balkongen ligger mot föreningens trevliga innergård är tillsammans ca 21 kvm stora.

Här erbjuds två rogivande sovrum, ett modernt kök med matplats, goda förvaringsutrymmen samt ett fräscht och rymligt badrum. Vardagsrummet och kök är beläget på övre plan med stora fönsterpartier. Vardagsrummet ligger anslutning till det fullutrustade köket. Köket är maskinellt utrustat med spis, ugn, microvågsugn, kyl, frys och fläkt. Från hallen når du det ena sovrummet och trappen som leder till sovrummet på nedre plan. Båda sovrummen har tillgång till förvaring och balkong/uteplats. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Här kan ni flytta in och trivas från första inflyttningsdagen. Perfekt läge med närhet till tvärbana, bussar, Årsta Torg samt naturreservatet Årstaskogen. Här bor du i en välskött bostadrättsförening som äger marken i hjärtat av Årsta. I närheten byggs den trevliga Väständaparken som beräknas vara klar till sommaren. Parken kommer vara utrustad med, utegym, lekplats, pulkabacke mm.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1 + 2, hiss finns. Lägenhetsnummer N51101. Föreningen Brf Arlaparken, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 633 kr (Värme, kallvatten ingår. Obl. tillägg om 220kr/mån för TV och bredband. Separat varmvattendebitering. ingår ej). Andel i föreningen är 0.5664 %.

Driftskostnad

Totalt 280 kr/mån (3 360 kr/år) varav Försäkring 200 kr/mån, Övrigt 80 kr/mån. Övrigt = Separat varmvattendebitering.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Arlaparken består av 180 bostadsrätter uppdelade på två säljetapper. Den första med 93 bostadsrätter i södra etappen, därefter byggdes ytterligare 87 bostadsrätter i den norra etappen. Huset är byggt under 2016-2017 och därför finns inga planerade större renoveringar. I södra etappen av Lindes backe finns två till tre kommersiella lokaler och i den norra etappen finns ytterligare fem till sex lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Uppvärmning via fjärrvärme.

Marken
Föreningen äger sin mark och därför utgår ingen tomträttsavgäld.

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar (upg. styrelsen 2022-02-26).
Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget större underhåll planerat inom de närmsta 5-10 åren.

Gjorda renoveringar
2021 Automatiska portöppnare har installerats.

Kommande avgiftsförändringar 2022
Inga beslutade avgiftsförändringar (Upg. styrelsen 2022-02-26).

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår kallvatten och värme. Varje lägenhetsinnehavare debiteras separat för varmvatten. Viktigt: Avläsning av förbrukning (faktisk förbrukning av varmvatten) debiteras på respektive lägenhet och ej specifik person. Detta regleras vid försäljning mellan säljare och köpare.

Tv och bredband
Obligatorisk kostnad för Telia Triple Play för fiberbredband (100/100 mbit/sek) , TV och telefoni om 220 kr per månad och den är inkluderad i redovisad avgift.

Tvättstuga

Utöver tvättutrustningen som finns i varje lägenhet finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Tvättstuga finns i källaren.

 

Cyklar, barnvagn och rullstol
Cyklar förvaras i cykelrum i källarplan. I anslutning till gården finns en cykelverkstad med fast installerad cykelpump och möjlighet att tvätta av cykeln. Barnvagns- och rullstolsrum finns i anslutning till varje trapphus.

 

Gemensamhetslokal och övernattningsrum
I huset finns en gemensamhetslokal som föreningen disponerar som styrelserum. I samma lokal finns ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till en kostnad om ca 200 kr/natt.

 

Sophantering

Varje hushåll sorterar själv sina sopor. Hushållssopor slängs i sopnedkast på gården. Sopbehållarna är förlagda under mark och endast nedkastet sticker upp. För övriga fraktioner som tidningar, plast, glas, metall m.m. finns källsorteringsrum.

 

Förråd
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd i källarplan som är anpassat efter lägenhetsstorleken. Förråden delas av med gallerväggar.

 

Parkering
Tillhörande föreningen finns garage i två plan med 124 st bilplatser och 4 MC-platser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad respektive ca 300 kr/månad för en MC-plats. F.n kö. Vid intresse, kontakta Apcoa Parking, tfn 08-556 306. I övrigt gäller boendeparkering via Stockholm Stad.

 

Överlåtelseavgift
1208 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
483 kr per pant.

Övrigt
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och av säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Nycklar och förråd vid överlåtelse
"Viktigt att de får 3 nycklar till överlåset, 3 nycklar till underlåset, 3 passerbrickor, 3 nycklar till brevlådan. Finns inte alla nycklar måste de maila styrelsen och informera om detta. Viktigt att förrådets nr stämmer med lägenhetens nr." Upg. styrelsen 2022-02-26.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.