BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Bergsundsgatan 15

  • 2 rum och kök
  • 48 kvm
  • Såld
  • 8302
  • 73
  • 3354
Värdera din bostad

Beskrivning

** 20-talslägenhet i hörnläge med fönster i två väderstreck **
Med fin utsikt mot Lummiga Lindvallsplan finner ni denna ljusa och fina 20-talslägenhet med härligt hörnläge och fönster i två väderstreck. I bostaden finns bevarad charm från byggåret som fiskbensmöntrade parkettgolv i ek, spegeldörrar, spröjsade fönster med djupa nischer och spanjoletter, fina trägolv och vacker platsbyggd förvaring. Här får man en mycket hemtrevlig och snyggt rustad lägenhet med massor av charm och en bra balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Från bostaden når man enkelt och bekvämt föreningens vackra innergård där man i lugn och ro kan njuta av solen och sommaren. Underbar boendemiljö nära både vatten, stad och natur. 

Klassiskt 20-talshus
Föreningens vackra hus byggdes 1929 och består av ett hörnhus med innergård. Fastigheten är fint beläget i korsningen Bergsundsgatan/ Lindvallsgatan. Huset är en klassisk 20-talsbyggnad med slätputsad fasad i en orange nyans och med höga spröjsade sexrutade fönster.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Underbar atmosfär
Härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck som ger soligt ljusinsläpp. Rummet har bra möblerbarhet och gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Kök – Stilrent
Fint kök med stilrena vita köksluckor, påkostade bänkskivor och infällda spotlights. Köksutrustningen är av hög kvalitet och består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll och spisfläkt. Här har man tagit vara på takhöjden och låtit sätta in dubbla överskåp.

Sovrum - Rogivande
Mysigt och rogivande sovrum med tjusigt trägolv och fina smygar vilket ger rummet särskilt karaktär. Här finns plats för både dubbelsäng och övrigt passande möblemang och för förvaring finns en garderob. Dörren in till rummet är från byggåret och är en vacker dörr med glasparti.

Välkomnande entréhall
Välkomnande hall där man direkt möts av lägenhetens charm och vackra stengolv (golvvärme). Här finns bevarade förvaringslösningar i form av hela tre klädkammare. I hallen finns dessutom en rymlig garderobsvägg med skjutdörrar med spegelglas. Fin belysning med spotlights och dimmers ger hallen det lilla extra.

Badrum - Rymligt och fräscht
Badrummet har lyxig känsla där man har installerat en snygg och praktisk bänkskiva med tvättställ samt en infälld spegel som löper längst med hela väggen. Ovan spegeln finns infällda spotlights med dimmerfunktion. Badrumsutrustningen består av dusch med duschväggar i klarglas, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp och handdukstork. Badrummet är väldisponerat med helkaklade väggar och klinkergolv.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till två förråd, vind- och källarförråd.

Porttelefon
Hög säkerhet i en entré tillsammans med bra service och tillgänglighet. Med en porttelefon är det enkelt att släppa in besökare, kunder eller leverantörer med hjälp av mobile eller telefon.

Övrigt
Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök om 42 kvm i lägenhetsförteckningen men lägenheten är idag uppmätt till 48 kvm och ombyggd till en funktionell 2:a.