BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Tellusborgsvägen 98, vån 2

  • 2.5 rum och kök
  • 68 kvm
  • 7855
  • 8
  • 57092
Värdera din bostad

Beskrivning

PREMIUMBOSTAD MED EXTRA ALLT!

- Klicka på "Läs mer hos mäklaren" för drönarfilm
- Ett boende utöver det vanliga
- Områdets vackraste fastighet, gamla Pianofabriken
- Majestätisk takhöjd om ca 3,6 meter
- Kök i toppskick med full maskinel utrustning
- Modernt och stilrent badrum med alla tänkbara bekvämligheter
- Härlig Balkong med eftermiddags- och kvällssol
- Fantastiskt ljusinsläpp genom fyra höga fönsterpartier om ca 2 meter
- Det bästa av två världar, charmig fabrikslokal från 1917 och funktionaliteten av en lyxrenovering från 2018
- Platsbyggt loft i vardagsrummet med trendiga industriglasfönster och ventilation
- Av arbetsplatsen kan man göra ytterligare ett rum om ca 4,5 kvm, se alternativ planritning
- Stort härligt sovrum mot gård och med platsbyggt loft
- Öppen och social planlösning som bjuder in till middagar samt umgänge med familj och vänner
- Stabil förening som äger marken
- Utmärkta kommunikationer med endast tre minuters promenad till Telefonplans tunnelbanestation som sedan tar er vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter

En bostadsdröm som måste upplevas på plats! Hjärtligt välkomna att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök . Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2458-1-23-4. Föreningen HSB Brf Pianofabriken.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX lägenhetsaggregat. Fönster: 3-glasfönster med spröjs.

Uppvärmning

Bergvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 665 kr (El-nät, värme, kallvatten, källarförråd och tilläggsförsäkring för bostadsrätt ingår. ) (Fiberbredband obligatoriskt tillägg om 209 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 2.27523 %.

Driftskostnad

Totalt 567 kr/mån (6 800 kr/år) varav El 333 kr/mån, Vatten/Avlopp 83 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten. Angivna driftskostnader är enl schabloon.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Byggnadsår
1917 (2012)

Föreningen
HSB Brf Pianofabriken består av 45 st unika och charmiga lägenheter med trendig industrikänsla i en anrik miljö. Här förenas dåtid med nutid i ett byggprojekt som ingår i HSB Bostad Future. Föreningen bildades 2006 och byggnaden totalrenoverades 2011-2012.

Den vackra fabriksbyggnaden från 1917 har förvandlats till ett toppmodernt bostadshus där varje lägenhet har en egen planlösning och spännande originaldetaljer. Bakom den k-märkta tegelfasaden döljer sig ljusa, luftiga vindsvåningar, takkupor, loft och takhöjder på upp till 4,5 meter.

Det är nästan 100 år sedan som det första pianot tillverkades i huset. Fabriken hann också rymma tvåltillverkning och lagerförvaring innan den lämnades att förfalla. Föreningen äger marken. 

Föreningen har kollektivt tecknat en bostadsrättsförsäkring.

Renoveringar
Föreningen har inga större renoveringar planerade. Föreningens hus är nybyggt/omfattande renoverat år 2011-2012 och större renoveringar bör inte föreligga inom förestående framtid.
Utförda:
2021/22 - Stamspolning
2021/22 - Byte av porttelefoner samt leverantör
2020 - OVK - efterarbete
2019 - Utbyte av pumpar
2017 - OVK
2017 - Upprättande av underhållsplan
2016 - Markanläggning, staket entrésida

Planerat: 
Fönstermålning i fastigheten, preliminärt 2023.

Föreningens ekonomi
Föreningen gjorde en avgiftshöjning på 12% 2023-01-01, främst pga. ökade driftskostnader och rådande inflation. Detta är inräknat i angiven avgift. Föreningen äger marken(=ej tomträtt). Läs mer om föreningens ekonomi i bilagd årsredovisning 2022.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
449 200 kr

Parkering
Bostadsrättsföreningens medlemmar har tillgång till 18 stycken garageplatser samt 2 parkeringsplatser utomhus. Avgiften för garageplats är 900 kr/mån och för parkeringsplats utomhus 450 kr/mån. I dagsläget är det kö till både garage- och parkeringsplats. I området råder boendeparkering taxa 4 till en kostnad om 500 kr/mån.

El-abonnemang och varmvatten
Elmätning sker via undermätare och mäter din faktiska förbrukning i din bostad. Föreningen har fördelaktigt tecknat ett gemensamt abonnemang och får därmed synergier och håller nere kostnaderna. Boende debiteras retroaktivt varje kvartal i samband med avgiften.

TV och Bredband
Föreningen är ansluten till Telenors fibernät med ett förmånligt avtal för leverans av digital-TV, bredband och IP-telefoni. Obligatorisk tillägg om 209 kr/mån för digital-TV basutbud cirka 15 kanaler, bredband fiber upp till 250 Mbit/s och IP-telefoni.

Övernattningslägenhet
Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra en övernattningslägenhet på Metronomgatan 5 i grannföreningen HSB Brf Tvålflingan. Hyran uppgår till ca 500 kr/påbörjat dygn.

Förråd
Till varje lägenhet hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Trädgårdsgrupp
Föreningen har en trädgårdsgrupp. På byggnadens framsida finns sittbänkar samt pallkragar.

Ägande
Delat ägande är godkänt, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Mark
Föreningen äger marken.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Kontaktuppgifter till föreningen:
Hemsida: http://pianofabriken.se/
Information nyinflyttad: http://pianofabriken.se/information-nyinflyttade/
Mailadress: styrelsen@pianofabriken.se 

Områdesbeskrivning

I idylliska Midsommarkransen/Telefonplan bor man i charmiga kulturkvarter med många bebyggelser med den nationalromantiska stilen. Populära Aspudden, expansiva Telefonplan med flera spännande nyproduktionsprojekt och moderna Liljeholmen som angränsar till stadsdelen rymmer en hel stad med alla bekvämligheter på gångavstånd. För mer information kring framtida spännande projekt se: https://vaxer.stockholm/omraden/telefonplan/ samt https://etjanst.stockholm.se/Byggochplantjansten/gallande-planer/sok-via-karta 

I området finns genuina kvarterskrogen Tre Vänner, några minuter bort ligger populära restaurang Landet som erbjuder både bar, restaurang och scen, förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Missa heller inte kvartersbiografen Tellus och områdets populära pizzerior.

Lapa sol och läsa en god bok gör man i Svandammsparken som ligger i stadsdelens kärna. Vill man se mer kan man fortsätta vidare ner mot Vinterviken och följa promenadstråket längs kolonilotterna, stanna för en fika för att sedan avsluta med lite shopping i Liljeholmens galleria som erbjuder mer än 80 butiker.

Livsmedelsbutiker finns att tillgå kring alla kvarter och SATS finns i såväl Telefonplan som i Liljeholmen. Shell/7-eleven vid Kilaberg håller öppet dygnet runt och kommunikationerna är utmärkta. T-banan tar er till Slussen på 7 minuter och bussar går till Älvsjö där pendeltågen rullar, tvärbanan finns i Liljeholmen.

Här bor man charmigt och bekvämt - nära staden!