BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Tämnarvägen 28, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • Såld
  • 2472
  • 347
  • 5647
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden - Gavelläge högst upp med balkong i sydväst
Varmt välkomna till Tämnarvägen 28 och till en av Årstas bästa föreningar. Här ges tillfälle att förvärva en välplanerad och renoverad gaveltvåa på 55 kvm med balkong i sydvästläge högst upp i huset.

Rumsbeskrivning
Välkomnande och rymlig hall med ljusa väggar och klinkergolv i original. I hallen finns stilfulla garderober som erbjuder förvaringsmöjligheter.  Från hallen når du bostadens lättmöblerade vardagsrum med utrymme för soffgrupp, matplats och/eller övrigt önskat möblemang. Från rummet nås utgång till balkong med soligt, högt och rogivande läge. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som bidrar till social samvaro.  Rymligt och renoverat kök utrustat med fullstor kyl och frys, diskmaskin, mikro, kallskafferi, häll med tillhörande ugn och fläkt. Matplats för ca 4-6 personer. I bostadens sovrum finns plats för dubbelsäng. I sovrummet finns dessutom platsbyggda garderober från golv till tak som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Dessutom är rummet helt utan insyn. Toppenoverat och utbyggt helkaklat badrum med golvvärme, dusch, vägghänd wc, handfat, tvättmaskin och förvaring. Ljusinsläpp från badrumsfönster. Genomgående parkettgolv i tidtypisk stil och ljusa väggar.

Till lägenheten hör ett källarförråd. En kort promenad från bostaden ligger Årstaskolan, Årsta Centrum med affärer och restauranger samt kommunikationer som på bara några få minuter tar dig till Gullmarsplan.

- Låg månadsavgift
- Extremt låg belåning per kvm
- Mycket gott skick
- Rymlig balkong
- Belägen högst upp i huset
- Öppen planlösning
- Gavellägenhet
- Bra förvaring

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hjälmaren-Sköntorp finns i stadsdelen Årsta strax söder om Stockholm och består av 14 fastigheter på Sköntorpsvägen 93-103, 94-120 och Tämnarvägen 8-40 med sammanlagt 236 lägenheter varav 17 st är hyresrätter och 219 bostadsrätter. De äldre husen är byggda 1945 och de nyare husen 1985-86. (4 punkthus). Dessa punkthus fick pris, som den vackraste kompletteringsbyggnationen 1986.

Föreningen bildades år 2000 och den 26 april 2001 ombildades 236 lägenheter från hyresrätter till bostadsrätter. Föreningen har mycket god och stabil ekonomi som du kan läsa mer om i detalj på föreningens hemsida under "Ekonomi".

Fastigheterna finns i den norra delen av Årsta och ligger granne med Årstaskogen, dess promenadstigar och härliga utsiktsplatser med vyer över hela Stockholm. Det finns fem företagslokaler (klädgrossist, bageri, bygg och miljö, konsthantverkare och en förskola) och sju hobbylokaler (måleri hyr ett, övriga hyrs av boende), som alla är uthyrda.

En av Årstas bästa föreningar med extremt låg belåning och hela 236 lägenheter.