BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

kummelnäs- Nacka

Kummelnäsvägen 20

  • 5 rum och kök
  • 110 kvm
  • Såld
  • 11359
  • 370
  • 2478
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en charmant sekelskiftespärla om 110 kvm, med 5 rum, soliga verandor och snickarglädje, praktfulla kakelugnar och välbevarad originalkaraktär. Fastigheten är renoverad i harmoni med sekelskifteskaraktären från byggåret 1910. Den klassiska originalkänslan märks bland annat i gedigna furugolv, höga fönster och härlig takhöjd på båda våningarna.

Villan passar allt från en mindre barnfamilj till ett par med utflugna barn som har ett stort umgänge och vill kunna välkomna gäster och kanske övernattande besökare. Utöver det fina bostadshuset finns ett separat gästhus om 37 kvm, fullt utrustat med duschrum, kök och carport, även användbart som kontor, generationsboende eller uthyrningsdel.

Villan omges av ett flertal soliga uteplatser, främst den stora verandan mot nordväst med kvällssol, och även entréverandan mot sydöst. Ovanpå glasverandan finns en väl tilltagen balkong. Både glasverandan och balkongen vetter mot sydväst med eftermiddags- och kvällssol.

Allt detta väntar i ett enastående läge på en lummig uppvuxen naturtomt, avskild och tämligen insynsfri, med gott om ekar, blåbär och vildkaprifol. En del av tomten består av äng med blommor och smultron, det finns även en mindre odling med kryddväxter, sparris, jordärtskocka och vindruva. Runt huset löper rabatter med blommor, björnbär rosor och vildvin. Här kan du även njuta av ett rikt djurliv med rödhakar, flugsnappare samt skymt av grävling, rådjur och räv. Området präglas också av bra grannsamverkan.

Läget är värt att lyfta fram, med närhet till stora strövområden och badrocksavstånd till Sågsjön där det finns strand, klippbad och vedbastu att boka. Velamsund är ett trevligt besöksmål och det går att åka in till stan med båt från Risets brygga. Från denna lantliga idyll nära skärgården kan du promenera några minuter till bussen som trafikerar Orminge centrum och station, för vidare färd in till Stockholm.

Entrévåningen samlar de sociala ytorna i ett spatiöst och vackert vardagsrum med kakelugn, ljusa furutiljor och ett elegant rundat burspråk som släpper in massor med ljus och leder ut till den stora öppna verandan. Även köket är stort och ljust, och utgör ett modernt lantkök, renoverat på 90-talet, med rymlig matplats och funktionell interiör med blågrönt mosaikkakel ovanför arbetsbänkarna samt ljust gråmålat trägolv.

Mellan kök och vardagsrum finns den inre hallen med ett luftigt och smäckert trapphus och utgång till glasverandan. I övrigt kan nämnas en ljus, yteffektiv entré och ett fräscht helkaklat badrum i vitt, troligen renoverat på 90-talet, med elegant klinkergolv, duschkabin, handdukstork och bra tvättställskommod.

Ett av husets finaste rum är den tidstypiska och underbara glasverandan, eller ”punschverandan” om man så vill, med vackra spröjsade fönster och fritt ljusinsläpp – ett trivsamt sällskapsrum alla årstider, klätt i vit panel och fönsterbänk med hyllor under.

Sovrummen är fördelade på två stora övre rum med mycket mysfaktor och trevlig rymd, ett av dem har kakelugn medan det andra istället har en rymlig klädkammare intill. Övre hallen och det största sovrummet har utgång till balkongen. Entréplanets sovrum är ett långsträckt rum i vitt, och passar fint som kontor, gästrum eller tonårsrum.

Källarvåningen har en praktisk groventré och omfattar i övrigt en mycket rymlig tvättstuga med badkar samt ett stort utrymme där man kan inhysa allt från förråd till hobbyrum/verkstad och hemmagym. Det finns även ytterligare ett stort förråd med möjlighet att skapa ett extra sovrum eller allrum.

 

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 613 000 kr
Mark, totalt värde: 3 432 000 kr
Summavärde: 5 045 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1910
Värdeår: 1939

Tomt
3874 m², Friköpt trädgårdstomt.


Pantbrev
Det finns 3 610 000 kr i pantbrev. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Besiktning
Besiktningsprotokollet som kommer att finnas tillgängligt hos mäklaren ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 049 kr/år för småhus deklarationen 2020 (inkomståret 2019). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Gemensamhetsanläggning NACKA KUMMELNÄS GA:1
GA1

Samfällighet NACKA SKARPNÄS S:2
samfallighet_5

Samfällighet NACKA KUMMELNÄS S:5
samfallighet_4

Samfällighet NACKA KUMMELNÄS S:4
samfallighet_3

Samfällighet NACKA KUMMELNÄS S:2
samfallighet_2

Samfällighet NACKA KUMMELNÄS S:1
samfallighet_1

Officialservitut slänt, Last
0182K-2009/30 - 1, 2009-04-16

Renoveringar/underhåll

  • 2009: inflytt
  • 2010: takpapp bytt
  • 2015: carport
  • 2016: fasadmålning
  • 2017: klinkergolv källare
  • 2018: bergvärme servad 2021
  • 2018: vedbod, förråd
  • 2021: veranda på baksidan, balkong, golvslipning, staket mot granne
  • 2022: måla gäststugan samt vedbod, löpande renoveringar, kök, el, fönster, källare el, mm