BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma - Mariehäll

Kratsbodavägen 44C

  • 3 rum och kök
  • 84 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

* Två balkonger, i söderläge och västerläge
* Oslagbart läge, ca 400m till Sundbyberg
* Förening med god och välskött ekonomi

Välkommen till denna drömbostad belägen med närhet till Sundbyberg och Bromma Blocks. Fördelat på 3 rum och kök, erbjuder denna bostad ett hem utöver det vanliga. Här flödar ljuset in från de stora fönsterpartierna. Den stora balkongen med en härlig och ostörd utsikt över Sundbyberg och Bromma, ger extra krydda och livskvalitet. Balkong nr 2 har en härlig utsikt över innergården. Lägenheten erbjuder generöst med sociala ytor vilket ger möjligheter till önskad möblering. Köket, som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, inbjuder till mingel och middagar såväl till vardag. Lägenheten har två sovrum, ett stort badrum med tvättmaskin och torktumlare, samt två stora balkonger. Bekvämligheter som garage och gym nås med direkt access via hiss.

Området kring Mariehäll är väldigt trivsamt med fantastiskt läge vid Bällstaån. Båtlivet i ån och det härliga fågelkvittret ger en trivsam Skärgårdskänsla samtidigt som man bor centralt. Med en kort promenad tar du dig till Sundbyberg station där både tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar samt flygbuss finns till hands. Pendeltåget tar dig på bara 8 minuter till Stockholm city.

På andra sidan vägen från Askängsbacken/Mariehällsvägen finns tvärbanan som sträcker sig från Solna-Sundbyberg, via Alvik och vidare mot Sickla. Från lägenheten finns stort utbud av butiker, restauranger och all tänkbar service. Signalfabriken är populär och har berikat Sundbybergs kärna med dess välsorterade utbud av restauranger och butiker samt caféer och ligger på kort avstånd från lägenheten. 

Marabouparken ligger även den med en kort promenad runt knuten.  Önskar man njuta av grönska och natur finns fina promenad och motionsmöjligheter runt både Lötsjön och Råstasjön. Utöver detta kan man annars ta sig till Pampas Marina och Karlbergs slott utmed kanalen mot city. Bromma Blocks är en ny stor och populär galleria med på promenadavstånd från lägenheten. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 00233. Föreningen BRF Alprosen i Mariehäll.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Bergvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 228 kr (Värme, kallvatten, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.30115 %.

Driftskostnad

Totalt 633 kr/mån (7 592 kr/år) varav el 350 /mån, försäkring 283 /mån.

Brf Alprosen är en äkta bostadsrättsförening som bildades våren 2018. Föreningen består av 109 st lägenheter och 3 lokaler i Mariehäll, på gränsen mellan Bromma och Sundbyberg. Fastigheten ritades av VERA arkitekter och blev nominerad till årets Stockholmsbyggnad 2019. Kvarteret formas av två vinkelbyggnader med huskroppar i olika höjder, omringade av berg och grönska, med restaurang och närservice på gatuplan, och med gemensamma och privata terrasser på taken. Föreningen äger marken.

TV/BREDBAND
Föreningen har ett gruppavtal med Bredbandsbolaget som avser bredband, tv och telefoni. (obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån på månadsavgiften för bredband 250/100mbit (fiber)

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till två gemensamma takterrasser, cykelförråd, barnvagnsrum och ett miljörum på gårdsplanen.
Alprosen har även en poolbil som alla medlemmar i föreningen får hyra

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Mariehäll som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker. 

De senaste åren har området utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest populäraste sushirestauranger, MGL sushi och succén Brödernas som ligger vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

I barnvänliga Annedal finns Mariehällsskolan, Adolfsbergsskolan, flertalet förskolor och lekplatser. I Annedalsparken finns det gott om aktiviteter som bad i plaskdammen, en stor bollplan som på vintern förvandlas till en skridskobana. Här kan du även ta snowracer ner för den härliga pulkabacken och ta en fika på Annedals café & bageri. I området finns även populära Kratsbodaparken med plaskdamm samt bubbelparken. 

För den promenerande binds Mariehäll på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med stora gräsytor, lekplats, plaskdamm, konstverk och restaurang Dolks kök. 

Likt Sundbybergs Centrum ligger även Bromma Blocks och Bromma flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan från Sundbyberg. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan planeras att få en hållplats där Ulvsundavägen passerar Annedal, vilket kommer bli en kort promenad från bostaden.