BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Mosebacke

Svartensgatan 5A, 2tr

  • 2 rum och kök (möjlig 3a)
  • 73 kvm
  • 5595
  • 391
  • 6191
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Svartensgatan 5A, högt belägen på våning 2 av 4 (hiss finns!), i välbevarad fastighet från 1882 finner ni denna välplanerade och genomgående ljuvlig sekelskifteslägenhet med härlig balkong mot gården - en underbart ljus och välplanerad 2a (möjlig 3a se alternativ planlösning) om luftiga 73 kvm. Ett riktigt drömboende med en välbevarad charm där klassiskt möter modernt på bästa sätt och ett lugnt läge som får er att glömma storstadshetsen för en stund trots att ni befinner er mitt på Södermalm!

På en av stans bästa adresser mellan Götgatsbacken och Mosebacke torg finner ni denna spatiösa och samtidigt pampiga våning med allt man kan önska. Här bor ni lugnt, i ett vackert gathus byggt 1882 med genomgående social planlösning och välbevarade originaldetaljer såsom höga fönster, spegeldörrar och stuckaturer vilket bidrar till en känsla av rymd. Framförallt får ni ett stort och inbjudande kök med vacker ölandssten som går igen i både bänkskiva och golv i badrum. Exklusiva vitvaror från bland annat Bertazzoni finns stilrent integrerade. Här får ni verkligen plats för stora middagsbjudningar! Vackra furugolv som slipats och tagits om hand om samt genomgående ljusa färger på väggarna.

Lägenheten kan dessutom skryta med extremt bra med förvaring genomgående i platsbyggda skåp i fullhöjd i både kök och sovrum. Vackra pardörrar mellan kök och vardagsrum öppnar upp fint. Den mysiga balkong når ni via det rofyllda sovrummet som vetter mot föreningens innergård fylld av grönska och vacker kullersten. Den stora balkongen ligger i ett fördelaktigt och soligt västerläge med härlig eftermiddags- och kvällssol under sommarhalvåret (från ca 17-20) och utsikt över den vackra innergården och söders takåsar höjer livskvaliteten ytterligare.

Här strålar ljuset in från två väderstreck och genom höga breda fönsterpartier över stora rejäla ytor. Fina välbevarade originaldetaljer såsom glaspartier, spegeldörrar, stuckaturer och väggpaneler för tankarna till en svunnen tid. En rejäl takhöjd om ca 3.20 m ger våningen extra rymd. 

Stabil förening med samtliga stora renoveringar gjorda och trevlig grönskande innergård. Till lägenheten hör även ett förråd. Belägen i trivsamma kvarter mellan Götgatsbacken och Mosebacke med direkt närhet till t-bana ca 150 m från lägenheten (t-bana Slussen med både röd- och grön linje) och bussförbindelser vid Slussen och all tänkbar service i närområdet med bra utbud av restauranger, kommunikationer och service direkt utanför porten. Ett drömläge för den som uppskattar och vill ha nära till allt det bästa söder har att erbjuda!

Kom och upplev känslan, ett hem att trivas och längta hem till - välkommen på visningarna!

- Ljuvlig sekelskiftesdröm med samtliga attribut och på attraktiv adress!
- Möjlig 3a (se alternativ planlösning) och gör ett till sovrum i vardagsrummet
- Pampigt kök som stilrent renoverats de senaste åren med fina materialval och genomtänkt utförande 
- Högt och fritt läge med utsikt över takåsar med stor balkong och sol stora delar av eftermiddagen/kvällen om sommaren!
- Många bevarade tidstypiska detaljer och välbevarad charm från byggnadsåret 1882
- Helkaklat badrum som renoverats sedan tidigare med badkar och golvvärme 
- Högt i tak vilket skapar en otrolig rymd och stora fönsterpartier genomgående åt två väderstreck
- Gott om förvaring i platsbyggda skåp i både kök och sovrum samt förråd som tillhör
- Stabil och välskött förening med trevlig grönskande innergård med grillmöjligheter och sittgrupper
- Attraktivt läge vid Mosebacke och Götgatsbacken på lugn "gränd" med t-baneuppgång i direkt närhet

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök (möjlig 3a) varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 00004. Föreningen Brf Fiskaren Nr 20.

Uppvärmning

Direktverkande elvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 751 kr (Vatten ingår. Obligatorisk avgift om 136 kr/mån för Kabel-TV samt 75 kr/mån för balkongfond ingår ej). Andel i föreningen är 0.0405 %.

Driftskostnad

Totalt 1 150 kr/mån (13 800 kr/år) varav El 1 000 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna för direktverkande el, hushållsel och hemförsäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

438 kr.

Föreningen
Brf Fiskaren Nr 20 ligger belägen i vackert gatu- och gårdshus från 1882 på Svartensgatan 5 A-F. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av 18 lägenheter, samtliga bostadsrätter. Det finns även 2 lokaler med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1983 och äger marken.

Föreningens ekonomi
Under de senaste två åren har föreningen haft bra likviditet i kassan och styrelsen beslutade därför att göra en extra amortering på 300 tkr på dom rörliga lånen under 2020. Dessutom har föreningen sänkt lånekostnaderna för de rörliga lånen. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2020 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2030.  Föreninges belåningsgrad ligger på 7871 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2020. Inga planerade avgiftsförändringar.

Gemensamhetsutrymmen
- Tvättstuga, belägen i källaren
- Grovsoprum
- Styrelserum/förvaring, gemensamhetslokal (hus A).
- Trivsam innergård med möbler och planteringar
- Till lägenheten hör även ett förråd

Utförda renoveringar
2020 Iordningsställande av källarlokalen för uthyrning eller försäljning
2020 Upprustning av gården, ny belysning på gården och beskärning av träd
2020 Tätning av ytterdörrar och fönster i trapphusen
2019 OVK samtliga lägenheter
2018 Balkongbyggen A/B huset
2018 Fönsterrenovering A/B huset (mot gatan)
2014-2017 Skedde omfattande renovering av hus E/F.
2016 Spolning av brunnar på gården och nya torktumlare samt torkskåp installerades.
2015 Rivning och fuktsäkrande av mur mellan hus D/EF.
2015 Besiktning och genomgång av stammar
2014 Ny brunn och dräneringsrör, dränering av hus D, E och F samt högtrycksspolning av stammar.
2013 Ny portdörr i hus D, nya tvättmaskiner, renovering av fasad på husen A/B och C.
2012-14 rivningsarbete i hus E/F.
1990 Elradiatorer byttes ut.
1978 Stambyte av vatten, avlopps och elstammar utfördes.

Kommande renoveringar
Det finns inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Hiss
Hiss finns i denna uppgång.

Bilplats 
Föreningen har inga egna garage- eller parkeringsplatser. Boendeparkering rådet i området, läs mer på www.stockholm.se/parkering.

Kabel-TV / Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem samt Telia. Obligatoriskt tillägg för kabel-TV tillkommer om 136 kr/mån.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande men ej juridisk person. Läs mer på föreningens hemsida, https://www.fiskaren20.se/.

Rumsbeskrivning

HALL
Väl inne i lägenheten möts ni av en rymlig hall som inrymmer gott om plats för avhängning. Vackert stengolv (Öländsk kalksten) och ljust målade väggar. Kliv in i det härliga och stora pampiga vardagsrummet där ljuset flödar tack vare de stora fönsterpartierna mot Svartensgatan. Här får ni ett välplanerat rum som inrymmer både matsalsmöbler och soffgrupp. Möjlighet och skapa ett ytterligare sovrum utav den stora ytan. Ytskikten har omsorgsfullt tagits om hand om det senare åren och väggarna är genomgående i ljus nyans. Generös takhöjd om ca 3.20 m skänker lägenheten en otrolig rymd.

SOVRUM
Sovrummet är rofyllt belägen mot lugn och tyst innergård och har ett insynsskyddat läge. Här finns plats för dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter finns i platsbyggda garderober längs ena väggen. Stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp. Vackra furugolv och tapetserade väggar.

BALKONG
Kliv ut via parade dörrpartier (3-glas) ut på balkongen som har ett härligt fritt västläger mot innergården och med utsikt över takåsarna och grönskan. Gott om plats att möblera upp tack vare den generösa ytan. Sol stora delar av eftermiddagen (ca 17-20 under sommarhalvåret) och en fri härlig utsikt över söders takåsar, grönskan med träd och kullersten som utgör föreningens trevliga och väl omhändertagna innergård.

BADRUM
Badrummet ligger centralt placerat i anslutning till hallen, snyggt renoverat, rymligt och helkaklat i ljusa färger. Badrummet är inrett med badkar på tassar med takdusch, handfat, WC och handdukstork. Skön golvvärme håller fötterna torra. 

KÖK
Stilrent och exklusivt renoverat kök med extremt goda arbetsytor och förvaring. Vacker bänkskiva i öländsk kalksten (samma stil som i hall samt badrum). Matplats för större sällskap. Maskinell utrustning i form av integrerad kyl/frys, diskmaskin, spis/ugn från Bertazzoni och fläkt. Här sitter även lägenhetens varmvattenberedare smart integrerad i köksskåp.

VARDAGSRUM
Pampigt vardagsrum som välkomnar dig med ett fantastiskt ljusinsläpp ifrån tre stora fönsterpartier i fil som släpper in mängder med ljus. Vackra furugolv och ljusa nymålade väggar. Detta rum är såpass stort och kan enkelt delas av så att lägenheten med fördel blir en 3a (se alternativ planlösning).

Områdesbeskrivning

Runt husknuten ligger omåttligt populära gågatan Götgatsbacken med dess rika utbud av caféer, shopping och restauranger. Lika nära ligger Mosebacke torg med dess fantastiska kulturkvarter och historia. Mosebacke Etablissemang och Södra Teatern erbjuder allt från konserter till utsikt över Stockholms stad och inlopp.

Det är endast några steg till Katarinahissen som erbjuder en magnifik utsikt över staden. Närhet också till Djurgårdsfärjan vid Skeppsbron ca 5 min bort. Mariatorget ligger i en förlängning av gatan, endast några minuter bort. Till gamla stan tar man sig snabbt och enkelt med Gondolenhissen eller via Tor Modeens trappor. Katarina Kyrka med sin lummiga parkliknande omgivning ligger runt knuten. Medborgarplatsen och Nytorget ligger på gångavstånd och Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid.

Här finns ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger. Katarina Bangata ligger inte långt bort med bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren. Bra kommunikationer med T-bana Slussen bokstavligen runt hörnet. Både Slussen och Gamla Stan nås med några minuters promenad.