BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Örby slott

Rävsnäsvägen 41, högst upp

  • 2 rum och kök
  • 60 kvm
  • Såld
  • 3750
  • 496
  • 1808
Värdera din bostad

Beskrivning

Ypperligt och ostört läge i idylliska Örby slott – en av Stockholms äldsta villastäder ligger denna ljusa och perfekt planerade 2:a i toppskick. Bostaden ligger högst upp i huset på 2 trappor och är optimalt disponerad med genomgående planlösning. Det ljusa och fullutrustade köket som nås från både hall och sovrum är nyrenoverat och erbjuder bland annat fullstor kyl och frys. Badrummet är stilrent och stambytt år 2008. 

Bostaden har bevarad funkiskaraktär med tidstypiska detaljer som parkettgolv i ek, fönsterbänkar i natursten och klassiskt platsbyggda garderober med överskåp. Generösa fönsterytor i kombination med högt till tak och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett boende att trivas i året runt!

Lägenheten är belägen i ett lugnt och fint område med mycket grönska precis utanför dörren. Vackra Örby Slottspark ligger endast ett stenkast bort. Mycket bra kommunikationer med bussar till flera knutpunkter, bland annat Gullmarsplan och Liljeholmen. Älvsjö station nås på cirka 5 minuter med cykel. Belägen i stor gammal HSB-förening med många bekvämligheter som t ex. gym, hobbyrum och övernattningslägenhet. Mycket välskött med låg belåning och där man äger marken.

Här trivs man och det är bara att flytta in!

Rumsbeskrivning

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall som ansluter sig till lägenhetens alla ytor på ett mycket trevligt sätt. Här finns goda förvaringsmöjligheter med både platsbyggda garderober samt en modern skjutdörrsgarderob med spegelglas, ELFA system och automatisk belysning.

Vardagsrum – Ljust och fri utsikt
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av stora vackra fönsterpartier och en härlig fransk balkong som medför rikligt med ljusinsläpp  och svalkande vinddrag under varma sommardagar. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. 

Solig balkong - Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen som har bästa sydväst-läge med sol från lunch till solnedgång, finns det plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Balkongen har en trall med integrerad belysning. Tack vare inglasningen är detta en yta du kan nyttja från tidig vår till sen höst.

Kök – Stilrent och funktionellt
Stort och stilrent renoverat kök med fokus på funktion och umgänge. Köket har mycket god förvaring bakom vita köksluckor med praktiska arbetsytor med vitt kakel ovanför. Köksutrustningen består av hela kyl och frys, diskmaskin, keramikhäll, spisfläkt, samt inbyggd microvågs- och varmluftsugn. Köket har matplats för 6 personer med trevlig utsikt, utan insyn. 

Sovrum – Stort med generös förvaring
Rummet är stort och möbleringsvänligt med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna. Här finns även goda förvaringsytor via skjutdörrsgarderober som rymmer säsongens alla kläder.

Badrum
Praktiskt i anslutning till hallen ligger ett trivsamt och stilfullt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av integrerad wc, toppmatad tvättmaskin, eluppvärmd handdukstork och praktisk kommod.  

Förråd
Till lägenheten finns ett rymligt förråd i källaren om cirka 6 kvm.