BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Högalid

Lundagatan 52

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
  • Såld
  • 7096
  • 139
  • 9449
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Lundagatan 52 och en unik möjlighet och få "radhuskänsla i stan" med egen privat uteplats om ca 85 kvm på ett av söders finaste lägen! I välbevarad fastighet från 1932 finner ni denna välplanerade och pampiga hörnlägenhet. En underbart ljus och välplanerad 3:a om 83 kvm total golvarea med ca 3,20 m i takhöjd vilket skapar en otrolig rymd i hela lägenheten. Dessutom ett bonusutrymme om 12 kvm (golvyta som inte ingår i angiven yta på grund av låg takhöjd) - perfekt som stort förråd eller varför inte ett hemmakontor. Ett inflyttningsklart drömboende med välbevarad charm där klassiskt möter modernt på absolut bästa sätt - välkommen in!

Här strålar ljuset hela dagen från två väderstreck (S/V) och genom stora fönsterpartier över stora rejäla ytor. Fina välbevarade originaldetaljer såsom spröjsade fönsterpartier och två franska balkonger i soligt söderläge. Den stora uteplatsen med bästa solläge, i väster, njuter du av strålarna från lunch fram mot solnedgång under sommarhalvåret och höjer livskvaliteten ytterligare! Perfekt för er soldyrkare med gröna fingrar och som gillar och grilla, ha stora bjudningar eller kanske har husdjur och/eller barn som kan leka i gräset. Solen ligger på redan från tidig morgon fram tills middagstid!

Uteplatsen blir verkligen ett extra rum där ni verkligen kan njuta maximalt och se alla årstider skifta från vårens rosa/vita körsbärsträd till sommarens grönska och alla fina planteringar från hallonbuskar, jordgubbar, krusbär, svarta vinbär, smultron, rosenbuskar och flera olika typer av kryddor. Perfekt för dig med gröna fingrar och för den med ett intresse för odling finns stora möjligheter! (Se gärna säljarnas egentagna bilder från sommaren i annonsen för att få den rätta känslan.)

Väl inne i lägenheten möts ni av ett hem som utmärker sig med väldigt god förvaring där ni får ett stort förrådsutrymme i lägenheten på ca 12 kvm golvyta där ni kan få in det mesta och lite till, detta utrymme går även att använda som kontor eller exempelvis studio. Ytterligare förvaring i flera inbyggda garderobslösningar med skjutdörr, klädkammare och Marbodal skåp samt vitrin som går igen i både hall- och kök. Lägenheten byggdes 2019 med exklusiva materialval samtidigt som man behöll mycket av charmen och takhöjden. Smarta detaljer med belysningssystem via mobilen (Plejd) och infällda spotlights i tak.

Det öppna och ljusa hörnläget inramas vackert av grönskan utanför åt samtliga håll samtidigt får ni en privat känsla. I både kök och badrum finner ni påkostade maskiner och stilrena materialval med bland annat Marbodal och Fjäråskupan för att nämna några. Vacker och öppen social sällskapsdel i vardagsrummet som inrymmer både stor soffgrupp och matplats för större sällskap. Sovrummen är ljusa, väldisponerade och ligger rofyllt mot uteplatsen utan insyn, båda inrymmer gott om förvaring och dubbelsäng utan problem. Lyxigt badrum stort och välplanerat med både vikbara duschväggar, kombinerad tvätt- och torktumlare och golvvärme för samtlig komfort. 

Bo i en av Söders mest stabila föreningar med samtliga stora renoveringar utförda och en väldigt god ekonomi där man nyligen amorterat av närmare 14 miljoner på lånen efter försäljning av tidigare lokaler vilket stärkt föreningens ekonomi ytterligare plus att man har 18 lokaler som hyrs ut och inbringar goda intäkter. Föreningen är både trivsam och välskött med flera attraktiva attribut såsom fin stor gård med pergola och gemensamma utrymmen.

Här bor man lugnt och avskilt men samtidigt centralt och naturnära, ett stenkast från Skinnarviksbergets magnifika utsikt och Hornstulls attraktiva puls. Belägen i trivsamma kvarter runt Zinkensdamm med direkt närhet till t-bana ca 400 m från lägenheten, det finns även bra bussförbindelser direkt utanför porten och all tänkbar service i närområdet vid Mariatorget och Hornstull med bra utbud av restauranger, kommunikationer och service runt hörnet. 

Lundagatan och Skinnarviksberget är en riktig oas på söder, här är det nära till naturen och samtidigt nära pulsen i Hornstull och på Mariatorget. Gnejsens vackra bostadshus ligger pampigt strax ovan Lundagatan och trappan upp till gården är en sevärdhet i sig. Trots att fastigheterna byggdes 1932 valde man att bygga i den "gamla" stilen från 20-talet. Det är nästan som att komma till en herrgård med huvudbyggnad och två flyglar samt pergola och trevliga gårdar. Adressen är en av Södermalms mest attraktiva, och det kanske inte är så konstigt med tanke på dess avskildhet och magnifika utsikt över Riddarfjärden och centrala Stockholm. 

Kom och upplev radhuskänslan i stan i denna härliga pärla på söders höjder, ett hem att trivas och längta hem till!

Välkommen och boka in er på visning då lägenheten upplevs bäst på plats!

- Exklusiv 3:a med stor uteplats om ca 85 kvm i västläge med sol från morgon till kväll - Upplev radhuskänsla mitt i stan!
- Högt och insynsfritt läge tack vare att fastigheten ligger på höjden av Lundagatan och i souterräng
- Många bevarade tidstypiska detaljer med spröjsade fönsterpartier och franska balkonger
- Härligt Marbodal-kök med stilrena materialval och öppen och social planlösning mot vardagsrummet
- Lyxigt utfört badrum med golvvärme, kombinerad tvätt- och torktumlare och samtlig komfort!
- Otroligt högt i tak närmare 3,2 m vilket skapar en otrolig rymd och stora fönsterpartier genomgående åt två väderstreck
-Extremt goda förvaringsutrymmen i flera platsbyggda garderobslösningar, djup klädkammare samt stort förrådsutrymme
-Stabil och välskött förening med väldigt god ekonomi, efter försäljningar av hyresrätter, som gjort alla stora renoveringar
-Attraktivt läge på lugn enkelriktad gata med t-bana samt innerstadsbussar i direkt närhet (Zinkensdamm/Hornstull)