BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Flysta - Spånga

Spångavägen 316

  • 6 rum och kök
  • 162 kvm
  • Såld
  • 7087
  • 2854
  • 30319
Värdera din bostad

Beskrivning

** Villa Helmersborg anno 1906 - Friköpt tomt **
Välkommen till denna representativa sekelskiftesvilla från 1906. Friköpt tomt om hela 1 256 kvm trevligt belägen i de gamla delarna av Flysta. Här får man sin egen oas med en underbar och lummig trädgård i bästa solläge. Centralt läge bokstavligen ett stenkast från matvarubutik, restauranger och kommunikationer. Villa Helmersborg som huset benämns som är verkligen en oslipad sekelskiftesdröm. Huset kräver en hel del renoveringar vilket skapar möjligheter att sätta sin egen prägel och skapa sitt drömboende. Här finns mängder av bevarade detaljer från byggåret som plankgolv, spegeldörrar, stora spröjsade fönster, vackra pardörrar, stuckaturer, takrosetter, serveringsskåp och mycket mer. Huset karaktäriseras av dess många och vackra fönsterytor, dess väl tilltagna takhöjd och lättillgängliga rum, som tillsammans skapar en ljus och luftig atmosfär. I huset finns idag 5 rum och två kök vilket ger flexibilitet och skapar massor av möjligheter.

Allmänt renoveringsbehov och sättningar på huset
Det förekommer allmänt renoveringsbehov och sättningar, lutande golv förekommer.

TOMT OM 1 256 kvm – EN EGEN OAS
Mycket fin trädgårdstomt där man har skapat en lummig fristad i perfekt solläge. På trädgården finns buskar, planteringar, fruktträd, stora gräsytor och uppvuxna träd. Här finns stora ytor med plats för sittgrupper, loungedelar, solstolar och grill. En synnerligen gemytlig och inbjudande atmosfär för både vuxna och barn! 

PARKERINGSPLATS
På fastigheten finns gott om plats för flertalet bilar och vägen in går i en praktisk slinga runt huset.

ENTRÉPLAN – REPRESENTATIVT
Entréplan har en praktfull stämning med stora och inbjudande sociala ytor.

Huvudentré
Välkomnande och ljus farstu med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. För förvaring finns en inbyggd garderob. Från farstun når man även husets källare.

Kök - Hemtrevligt
Hemtrevligt kök med matplats för 6 personer och fönster i två väderstreck. Här finns bland annat ett vackert serveringsskåp och ett fint uteluftsventilerat skafferi bevarat från byggåret. I direkt anslutning till köket ligger den stora matsalen.

Rymlig matsal
Fin matsal som bjuder in till middagar och fester med utrymme för stora sällskap. Rummet har god kontakt med det intilliggande vardagsrummet vilket skapar stora sociala ytor med fokus på njutning och umgänge. Rummet får en ståtlig atmosfär genom dess två vackra fönster och dess tjusiga pardörrar som delar av mot sällskapsrummet.

Fantastiskt sällskapsrum
Stort härligt vardagsrum som för tankarna till finrummet på herrgården. I rummet finns gott om plats för soffgrupp och övrigt passande möblemang.

Rum - Vinterträdgård
I anslutning till vardagsrummet och matsalen finns en mysig litet rum som blir till en vinterträdgård där man i lugn och ro kan slå sig till ro året runt. Här flödar solen in de finare dagarna. 

Badrum
Väldisponerat badrum med fönster och vädringsmöjligheter. Badrummet är utrustat med toalett, tvättställ och dusch.

Inre möblerbar hall
Inre hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns även en inbyggd garderob. Från hallen når man även det ena av husets två badrum.

ÖVRE PLAN – LJUST OCH LUFTIGT
Rogivande och mysigt med charmiga vinklar, brutna tak och tjusig utsikt över området. Trappen som binder samman de två planen löper förbi ett stort spröjsat fönster vilket ger ett väldigt vackert ljusinsläpp.

Trevligt sällskapsrum
Mysigt rum med högt till tak och en fin kakelugn. I sällskapsrummet finns gott om plats för soffgrupp och övrigt passande möblemang. På väggen som vetter mot gatan finns ytterligare ett fönster som från insidan klätts igen (blindfönster). Här finns således möjligheten att öppna upp igen vilket skulle ge ett fint ljusinsläpp från två håll.

Sovrum – Flexibilitet - Kök eller extra sovrum
På övre plan finns idag två sovrum men man kan enkelt konvertera köket på detta våningsplan till ett tredje sovrum. Det mindre av sovrummen har dubbla fönster och i rummet finns plats för säng, skrivbord och övrigt passande möblemang. I det större sovrummet finns plats för såväl dubbelsäng som skrivbord och övrigt möblemang. Här finns även likt sällskapsrummet ytterligare ett fönster som från insidan klätts igen. Följaktligen finns också här tillfället att öppna upp igen för att få fönster i två väderstreck.

Trapphus/övre hall
Här får man känslan av ett rum då utrymmet är försett med ett stort fönster och då det är möblerbart. Här kan man inreda sitt hemmakontor. För förvaring finns en inbyggd garderob. 

Badrum
Väldisponerat badrum med fönster och vädringsmöjligheter. Badrummet är utrustat med toalett, tvättställ och badkar.

KÄLLARPLAN
I källarplanet finns undercentral för luftvärmepump.

UTHUS
På fastigheten ett charmigt gammalt hus som rymmer förrådsutrymme och vad som tidigare var tvättstuga. 

Övrigt
Ett stenkast till en stor välsorterad matvarubutik (Coop), busshållplatser, restauranger och småbutiker.