BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Björngårdsgatan 9B, 1 tr

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 7.200.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

*** Kontakta mäklare för privatvisning (fler bilder kommer inom kort) ***

Här finner ni en optimalt planerad lägenhet belägen i ett mycket vackert sekelskifteshus från 1887. Huset ligger med ett mycket attraktivt läge ett stenkast från pittoreska Mariatorget och Swedenborgsgatan med dess rika utbud av restauranger och caféer. Bostadens generösa fönsterytor i kombination med dess takhöjd på över tre meter ger härlig rymd. Bevarade tidstypiska detaljer som kakelugnar, tjusiga trägolv, spegeldörrar, höga golvsocklar, takrosetter och djupa fönsternischer med speglar skapar en underbar atmosfär. 

Hall
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och vackra trägolv. I hallen finns bra avhängingsmöjligheter för ytterkläder och skor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr (2018).

Vackert vardagsrum
Rymligt vardagsrum med mycket bra möblerbarhet där man på 
ett naturligt sätt får plats för såväl soffgrupp, matsalsbord som övrigt passande möblemang. Den vackra kakelugnen i kombination med den väl tilltagna takhöjden och de bevarade detaljerna från byggåret gör rummet till något utöver det vanliga. 

Stilrent och välplanerat kök
Köket är snyggt renoverat 2015 med vita skåpsluckor och dubbla överskåp. Köksutrustningen består av kyl/frys, spishäll, spisfläkt, diskmaskin samt inbyggd ugn och mikro i högskåp. Vitt kakel och spotlightsbelysning ovan bänkytor i sten ger köket det lilla extra.

Rymligt och rogivande sovrum
Rogivande sovrum med fina trägolv och en vacker kakelugn. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och övrigt passande möblemang. Från rummet når man även lägenhetens rymliga klädkammare. 

Flexibilitet med extra sovrum
Det nuvarande sovrummets dimensioner med ett rum som är ca 5,6 m djupt skapar möjligheten att dela av rummet. Här kan man således på ett mycket enkelt sätt skapa två bra och möbleringsvänliga rum. Det ena rummet med plats för dubbelsäng och det andra som ett enkelrum även det med gott om plats för en rejäl säng. Se föreslag på alternativ planlösning. 

Stilrent badrum
Väldisponerat och stilrent badrum renoverat 2015 med helkaklade väggar och golvet belagt med klinkers. Badrummet är utrustad med golvvärme och badrumsutrustningen består av dusch med takdusch, tvättställ med tillhörande underskåp, toalett, handdukstork och ett badrumsskåp.

Kakelugnar
I lägenheten finns två vackra kakelugnar som idag är plomberade. Det pågår ett initiativ i föreningen där man ska utreda om kakelugnarna kan öppnas upp igen.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Lägenhetsnummer 0001. Föreningen Brf Småland 18.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.200.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 2 802 kr (värme, vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 4.855 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftskostnaderna är personliga och beror på val av försäkringsbolag och elbolag samt på faktisk elförbrukning.

Brf Småland 18 förvärvade fastigheten Småland 18 år 2011. Föreningen består idag av 14 bostadsrätter, en hyresrätt och en kommersiell affärslokal i gatuplan med hyresrätt. Total lägenhetsyta är 1 145 kvm och lokalen ligger på 45 kvm.

Byggnadsår
1887

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Marken
Föreningen äger även marken

Stor dold tillgång
Föreningen har en stor dold tillgång i sin kvarvarande hyreslägenhet (5:a om 121 kvm) vilket i värde motsvarar ungefär samma summa som föreningen idag har i långfristiga skulder (ca 12,4 mkr 2021-02-04).

Ekonomi
Föreningens ekonomi är solid (77 %) och det finns inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 2021-02-04). Föreningen är äkta.

Utförda renoveringar
1984 genomfördes omfattande renoveringar vilket bland annat omfattade byte av va-stammar, byte av elstigare, byte av vattenradiatorer, installation av hydralhiss, omläggning av plåttaken, inredning av bostäder på vinden samt renovering av samtliga lägenheter.
2008 fasadrenovering.
2010 plåttaken målades om.
2013 ny undercentral för fjärrvärme.
2014 nytt cykelförråd.
2014 takrenovering mot gård.
2015 fönsterrenovering och spolning av avloppsstammar.
2017 ny maskinpark i tvättstugan.
2018 byte till säkerhetsdörrar, indragning av fiberbredband samt renovering och målning av trapphus.
2020 gården rustades upp.
2021 spolning av avloppsstammar.

Kommande renoveringar
Alla planerade renoveringar av fastigheten är nu genomförda och inga andra större reparationer eller ombyggnader av fastigheten diskuteras.

Bredband & TV
Föreningen har ett gemensamt avtal med Viasat via IP-Only gällande fiberbredband med en kapacitet på 1 Gbit/s.

Mycket fin innergård
Föreningen har en mysig mycket trevlig innergård med utemöblerna och grill, där grillen enkelt kan bokas via en app.

Tvättstuga i fint gårdshus
Tvättstugan är belägen i föreningens mysiga gårdshus. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. För förvaring av cykeln finns ett cykelrum samt cykelförråd på gården.

Övrigt
Vid en överlåtelse debiteras förvärvaren en överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande basbelopp. Eventuell pantsättningsavgift debiteras pantsättaren med 1 % av gällande basbelopp.

Föreningens hemsida
www.smaland18.bostadsratterna.se

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger.

Däribland Drop Coffee, Johan & Nyström och Kaffebar. Frestande mat-, och fikabröd från bagerier som Fabrique samt Petrus på Swedenborgsgatan. Trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud, Folkbaren, Racamaca eller populära morfar Ginko - allt i omedelbar närhet!

All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, apotek, post och bokhandlare. Exempelvis Papercut och Nitty Gritty. Det finns även flera populära inredningsbutiker som Gamla Brandstationen och Wigerdals värld med second hand möbler. Åt andra hållet ligger Medborgarplatsen med både biograf, saluhall och uteserveringar. 

Natur 
Mariagårdstäppan ska kopplas ihop med Fatbursparken och här kommer Söders nya stadspark växa fram med klättervägg, pulkabacke och utegym. En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter med den pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som har en panoramavy över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken.

Kommunikationer
Kommunikationerna är de allra bästa med tunnelbanestationen Mariatorget runt knuten. Inom kort gångavstånd finns Slussen med röd och grön linje, Södra station för pendeltåg, ett stort antal bussar som tar dig runt hela stan samt Saltsjöbanan som tar dig ut mot Värmdö och Nacka (år 2025 trafikerar Saltsjöbanan Slussen igen med en station nära det tidigare läget). Bekvämt avstånd till Centralstationen. För den som vill sträcka lite på benen så är det lagom promenadavstånd in till city.

Parkering
I området finns det parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på telefon 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på www.stockholm.se/boendep