BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sickla - Ekudden

Ekuddsvägen 27, 3tr

  • 1 rum och kök
  • 34 kvm
  • 2.495.000 kr Budstart
  • 4169
  • 412
  • 1559
Värdera din bostad

Beskrivning

Optimalt planerad etta - Renoverat kök - Balkong med sjöutsikt - Klädkammare i lägenheten och förråd i källaren - Garanterad parkering i föreningen - Gångavstånd till natur, bad och shopping - Välskött och modern förening med god ekonomi

Du som söker din första lägenhet eller ett pendlarboende kan nu sluta leta! För här på Ekudden har du denna utmärkta enrumslägenhet med alla rätt; god förvaring, rymligt kök med plats för matbord och gott om arbetsytor, allrum med plats för soffa och säng, fönster och balkong med utsikt över Järlasjön, modernt helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin!

Ekuddsvägen 27 är ett väl genomtänkt boende som verkligen andas trivsel från tröskel till tak!

Det finns två moderna hissar upp till din bostad på 3:e våningen där du bor med balkong mot innergården och sjöutsikt! Som pricken över i:et ligger bostaden i en trygg och uppskattade förening som förvaltar medlemmarnas intressen på ett exemplariskt sätt!

Slutligen får du här även ett bekvämt gångavstånd till allt från naturområden och badbryggor till kommunikationer och shopping. Ett perfekt giftemål mellan lugn och stadspuls!

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 13, hiss finns. Lägenhetsnummer 87. Föreningen Brf Ekoxen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr Budstart. Månadsavgift 2 700 kr (Värme, vatten, basutbud & bredband (Obligatoriskt tillägg för bredband om 79kr/mån) ingår). Andel i föreningen är 0.39913 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 350 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer.

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Byggnadsår
1960

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen
Brf Ekoxen Nacka äger fastigheten Sicklaön 140:5 som består av mark, två bostadshus samt ett garage på vilket det finns ett öppet parkeringsdäck. Brf Ekoxen Nacka är en äkta bostadsrättsförening med 136 bostadslägenheter. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. I föreningen finns även tre lokaler där en av lokalerna används av styrelsen.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsändringar. Kontrollerat 2024-01-02.

Kommande renoveringar
- OVK utförs under april.
- Renovering av fasad och balkonger för hus 25 är planerat att påbörjas tidigast 2025.

Kontrollerat 2024-01-02.

Genomförda renoveringar
2022 - Byte av alla schaktdörrlås till hissarna och byte av bärlinor i stora hissen på Ekuddsvägen 25. Uppfräschning av
lekplatsen.
2021 - Installation av värmeåtervinning i undercentralen. Installation av 16 laddstolpar i garaget. Byte av armaturer på samtliga belysningsstolpar utomhus.
2020 - Omläggning av yttertaken på båda husen, installation av behållare för matavfall samt målning av garagets fasad.
2019 - Byte av frånluftsfläktar i båda husen.
2017 - OVK.
2016 - Stamspolning (avloppsstammar).
2015 - Målningsarbeten, nytt låssystem till tvättstugorna och till de inre ytterdörrarna i båda husen.
2014 - Besiktning & renovering av skyddsrum.
2013 - Byte av inre hissdörrar, byta av cirkulationspump i hus 27.
2012 - Ombyggnation av gård mellan husen, byte av fläktmotor i hus 27, byte av inre hissdörrar.
2011 - Renovering av garage samt parkeringsdäck. Renovering av tvättstuga i hus 25.
2009 till 2011 - Ny fasadputs och reparationer av balkonger på Ekuddsvägen 27. Byte av hissmaskiner samt nya hissdörrar i båda husen. Byte av samtliga fönster i båda husen.
2009 - Ny inredning i hissar vid Ekuddsvägen 25 samt 27. Renovering av till luftfläktar. Nytt låssystem.
2007 till 2010 - Stambyte av vatten och avloppsstammar. I samband med stambytet totalrenoverades badrummen. Under samma tid byttes el-stigare ut inklusive nya ledningar i lägenheterna. Nytt sophanteringssystem.

Tv och bredband
I månadsavgiften ingår Tele2s analoga grundutbud av TV-kanaler. Om lägenhetsinnehavaren vill ha fler TV-kanaler eller måste denne själv utöka via leverantören. Bredband levereras av Banhof och har hastigheten 1000/1000 Mbit/s till en kostnad om 79kr/mån.

Gemensamhetsutrymmen
I varje hus finns en hiss för fyra personer och en hiss för sex personer. En vanlig tvättstuga och en ”drop-in-tvättstuga”. Ett cykelrum och ett barnvagnsrum. Det finns ett hobbyrum med viss utrustning för snickeri i huset på Ekuddsvägen 27. Föreningen har även ett antal platser för kajakförvaring där en plats kostar 1 200 kr/år. I anslutning till bostadshusen finns moloker för hushållssopor och kompost samt behållare för tidningsåtervinning.

Parkering
Det finns 49 platser i garaget och 85 platser på det öppna parkeringsdäcket. 16 av platserna är försedda med laddstation. Varje lägenhet kan disponera antingen en plats i garaget eller en plats på parkeringsdäcket. En garageplats kostar 400 kr/månad medan en p-plats kostar 235 kr/månad. Några av garage- och p-platserna har eluttag för motorvärmare och då tillkommer 100 kr/månad på avgifterna.
Föreningen har även en tvätthall för så väl bil som cykel i anslutning till garaget.

Besökare hänvisas till de avgiftsbelagda besöksparkeringsplatserna.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 433 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
573 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Föreningens kontaktuppgifter
http://www.brfekoxen.se/

Områdesbeskrivning

Ekudden bjuder på ett natur- och sjönära boende vid kanten av populära och vackra Järlasjön. Här finns vackra promenadstråk längs med vattnet och tillgång till gröna oaser. Om vintrarna när sjön fryser är det populärt att åka skridskor och skidor över isen. Under sommarhalvåret kan man istället ta ett morgondopp vid badbryggorna som ligger längs vattnet. I närområdet finns långsträckta cykelbanor och fina promenadstråk.

På andra sidan sjön ligger Nackareservatet och för den som gillar skid- och snowboardåkning ligger populära Hammarbybacken på bekvämt avstånd.

Nyckelvikens naturreservat erbjuder en anrik miljö med underbar natur. Shopping och all tänkbar service hittar man i närbelägna Sickla kvarter och i Nacka Forum. Bra kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar. Ett par kilometer bort finns Björkhagens golfklubb och Nytorpsbadet.