BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Siljansvägen 21, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 56.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Här erbjuds en suveränt disponerad trea om 56.5 kvm högt upp i huset insynsskyddat och med lummig utsikt. Härlig balkong i bästa sydvästläge där du kan njuta av solen under hela dagen och kvällen. Området är populärt nära Årsta torg, kommunikationer och service. 

- Högt upp i huset
- Balkong i sydvästligt läge
- Insynsskyddad och lummigt läge 
- Snyggt kök 
- Stora fönsterpartier och vackra ljusinflöden
- Klockrent läge
- Välskött förening
- Nära naturen med badbryggor och promenad/joggingstråk längs vattnet
- Valla torgs tvärbanestation ca 250 m från lägenheten och övriga kommunikationer
- Närhet till Globen
- Cykelavstånd till Södermalm

Rumsbeskrivning
Välkomnande och ljus entré öppnar upp mot lägenhetens övriga rum. I hallen erbjuds plats för avhängning av ytterkläder och i anslutning ligger en praktisk klädkammare med goda förvaringsmöjligheter. När du kliver in i vardagsrummet möts du av generösa ytor och vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier och utgång till balkong. Här finns plats för både soffgrupp och annat möblemang om så önskas. Snyggt kök med gott om plats för förvaring och arbetsytor. Maskinellt utrustat med kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Lägenheten har två sovrum med plats för säng och förvaringsmöbel. Stambytt och helkaklat badrum utrustat med badkar, wc, kommod med spegelskåp ovan och praktiskt med vädringsfönster som släpper in ljus. Till lägenheten hör en rymlig balkong med sol under eftermiddag och kväll. Här finns plats för både utemöbler och blommor och du kan njuta av solens strålar samt den lummiga utsikten.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 231010002-0178. Föreningen BRF Stockholmshus Nr 10, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 051 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (1000 Mbit/sek) ingår). Andel i föreningen är 0.29598 %.

Driftskostnad

Totalt 440 kr/mån (5 280 kr/år) varav el 240 kr/mån, försäkring 200 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Föreningen

Fakta om bostadsrättsföreningen
Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 10 innehar med tomträtt 5 fastigheter. Mycket välskött förening med välfylld kassa på ca 6 300 000 kr och låg belåning per kvm på endast 3388 kr/kvm. På fastigheterna har det uppförts 15 byggnader med totalt 358 lägenheter. Samtliga lägenheter är uppförda med bostadsrätt. Föreningen har också 47 lokaler. Föreningen beskattas som en äkta förening. Föreningen har tecknat ett kollektivt el-avtal med Fortum, vilket innebär att medlemmar inte kan teckna egna avtal, elen debiteras med månadsavgiften. Föreningen har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna, via Protector.

Byggnadsår
1945.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Tomträtt
Gällande föreningens mark så innehas den via tomträtt och tomträttsavgälden kommer att omförhandlas 2025.

Kommande avgiftsförändringar för 2022
Föreningen har brutet räkenskapsår varför beslut om eventuella höjningar fattas senare i höst (upg. styrelsen 2022-04-25).

Kommande renoveringar
Vi har inga större planerade renoveringar, endast löpande underhåll (upg. styrelsen 2022-04-25).

Utförda renoveringar
1990 Byte av tak
1990-1992 Byte av samtliga V/A stammar i kök och badrum
2004 Fasadrenovering, balkongrenovering och byte av fönster
2008 Byte av el-stigare
2009 Stamspolning
2010 Tilläggsisolering av vinden
2010 Renovering av trappuppgången
2012 Injustering av värmen
2014-15 Värmeväxlare
2015 Skorstenar
2016 Skyddsräcken, landgångar och renovering av lekplats
2017 Utbyggnad av elcentral och byte av värmeväxlare
2018 Renovering av skorstenar, renovering av balkonger och genomförd OVK
2019 Åtgärd sättningar på Rämensvägen 37-39
2019 Elektroniska bokningstavlor till tvättstugor

2019-2020 Fjärrvärmeledningar utanför Rämensvägen

Tv- och internetanslutning
Kabel-TV: Våra hus är anslutna till Kabel-TV via Comhem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Du kan även utöka kanalutbudet (Detta bekostas då av dig som medlem). Du som har bredband hos Obenetwork kan beställa bredbands-TV via fiber t.ex. Boxer eller Sappa. Klicka på länkarna för mer information.

Bredband: Våra hus är genom en gruppanslutning anslutna till fiber med upp till 1000 Mbit/sek som levereras av Obenetwork. Avgiften för fiber från Obenetwork ingår i månadsavgiften. Det går även att få bredband via Kabel-TV-nätet som levereras av Comhem.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd samt en matkällare. I källaren finns även tillgång till cykel-/barnvagnsförråd. Utöver detta finns gästlägenhet (Rämensvägen 24), lekplats, hobbylokaler, ett litet gym och odlingslådor.

Tvättstugor: I föreningen finns flera tvättstugor belägna på Siljansvägen 3 och 29, Rämensvägen 12, 20 och 39. Grovtvättmaskiner finns i tvättstugorna Rämensvägen 12 och 39.

P-platser/Garage
32 parkeringsplatser (600 kr per månad)
10 gararage (1070 kr per månad)
8 MC (300 kr per månad)

I övrigt finns boendeparkering i området som kostar 500 kr per månad.

Överlåtelseavgift
1 208 kr. Betalas av köparen. (Baseras på basbeloppet för 2022)

Pantsättningsavgift
483kr. (Baseras på basbeloppet för 2022)

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.