BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen/Telefonplan

Pingstvägen 19, vån 1

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • Såld
  • 10146
  • 288
  • 6464
Värdera din bostad

Beskrivning

CHARMIG FUNKISDRÖM MED ÖPPEN PLANLÖSNING I EFTERTRAKTADE LM-STADEN!

- Flertalet bevarade originaldetaljer
- Genomgående vackra golv
- Fönster i två väderstreck
- Öppen social planlösning
- Takhöjd om ca 270 cm
- Gott om förvaring och stort förråd i källarplan
- Ombyggnadspotential till en trea
- Stor stabil förening med låg belåningsgrad
- Övernattningslägenheter, bastu och festlokal i föreningen

Varmt välkomna att förälskas i denna bedårande funkisdröm i mysiga Midsommarkransen! Läget är perfekt med grönskande utsikt i LM-stadens kulturminnesmärkta kvarter, som kantas av lummiga innergårdar med sirenbuskar och fläderblom. Bostaden har ett generöst ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som i kombination med ca 2,70 m i takhöjd bidrar till en ljus och luftig känsla. Vidare erbjuds ett hem med slående karaktär och med öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum.

Här finns flertalet originaldetaljer välbevarade från byggåret, som parkettgolvet i holländskt förband som är genomgående i hall, vardagsrum och sovrum. Ljust kök med luckor i original och utrustat med SMEG-kyl/frys, fläkt och gasspis med elugn. Här finns plats för stor matgrupp för festliga middagar, stort och luftigt vardagsrum med vackra fönsterbräden i teak. Behagligt sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring genom flertalet garderober både i sovrummet och bevarade originalgarderober i hallen. Badrummet är från stambytet och även här med en touch av den ljuvliga funktionalismen. Nyligen installerades en säkerhetsdörr och i källarplan finns ett stort förråd tillhörande lägenheten.

Bostaden är exemplariskt belägen med endast ett stenkast bort från föreningens bastu, festlokal, tre gästlägenheter och den gemensamma tvättstugan. Runt om fastigheten finns flertalet grönskande innergårdar med odlingsmöjligheter. Sommartid finns även sittplatser och grillmöjligheter. Brf Tele är en stor stabil förening med mycket god ekonomi. Belåningsgraden är 2007 kr/kvm (endast bostadsyta inräknat) enligt årsredovisningen 2020. Under våren planerar föreningen installera fiber, därefter kommer 1000 Mbit bredband ingå i avgiften (i dagsläget ingår 50 Mbit).

Här bor ni med bästa läge i mycket populära och omtyckta Midsommarkransen/Telefonplan med närhet till områdets stora utbud av caféer, bagerier, restauranger, service och kommunikationer. Mysiga och kulturminnesmärkta kvarter med massor av charm. Inom ett par minuters promenad når du även Aspudden med paradgatan Hägerstensvägen som erbjuder en härlig småstadskänsla och kantas av butiker, caféer, restauranger samt T-banestation även här.