BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Rosenlundsgatan 24, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
  • 4.500.000 kr Accepterat pris
  • 6895
  • 626
  • 4405
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en fantastisk lägenhet med stor balkong i sydväst läge mot innergård! Här bor ni i en lägenhet med vackra 20-tals detaljer så som stora spröjsade fönster och generös takhöjd. Lägenheten är belägen på en attraktiv adress på Södermalm med närhet till nästan allt söder kan erbjuda. 

Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med en stor klädkammare i anslutning till hallen. I klädkammaren ryms årstidernas alla klädesplagg. Vidare in i lägenheten möts ni av en delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här kan ni bjuda hem ett stort gäng vänner på middagar och filmkvällar då det finns gott om plats för både matbord och soffgrupp. I anslutning till vardagsrummet finner ni sovrummet. Här finns vackert fönster som vetter mot den lugna innergården samt plats för dubbelsäng. Köket har gott om arbetsyta och förvaring. Här finns maskinell utrustning så som ugn, spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Inte nog med den smarta planlösningen så finner ni en väldigt härlig och stor balkong som vetter mot den lugna och grönskande innergården. Här blickar ni ut mot vackra 20-tals hus i olika kulörer. Njut av solens strålar med en kopp kaffe, middag med vänner eller varför inte odla dina egna grönsaker? Det finns gott om plats till att göra båda! Badrummet är helkaklat och utrustat med dusch, wc, handfat och förvaring. 

Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen 1 rok men disponeras idag som 2 rok. 

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 00010. Föreningen Brf Postsäcken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.500.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 2 137 kr (värme, vatten, + obl. tilläg (189kr) för bredband ingår). Andel i föreningen är 3.86127 %.

Driftskostnad

Totalt 704 kr/mån (8 452 kr/år) varav El 458 kr/mån, Försäkring 246 kr/mån. Antal personer: 1.

Föreningen och Fastighet
Brf Postsäcken förvärvade fastigheten år 2000 . Föreningen upplåter i dag 24 st lägenheter med bostadsrätt och 2 st lägenheter med hyresrätt. Föreningen är äkta. Föreningen äger marken. 

Byggnadsår
1928

Uppvärmning
Fjärrvärme

Lägenhet
Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen 1 rok men disponeras idag som 2 rok. 

Utförda renoveringar
1989-1990 Stambyte och elsigar
2008 Hissar och taket omålat
2009 Spolning avloppsstammar och OVK
2011 Målning trapphus
2013 Byte av fjärrvärmecentrale
2014 Värmecentral bytt
2015 Fasadrenovering och målning inkl fönster
2016 Nybyggd gemensam innergård tillsammansmed några av de andra föreningarna i byggnaden.
2017 Stampspolning
2020 Rengöring av frånluftskanaler i alla lägenheter, besiktinning av fastigheten gjord och ny underhållsplan skapad


Kommande renoveringar
Föreningen har inget större underhåll planerat kommande året. 

Köksfläkt
Enbart kolfilterfläkt godkänns. 

Ventilation
Mekanisk frånluft.

Försäkringar
Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga i gott skick, cykelrum, grovsoprum, fin innergård med grönska och möblemang. Till varje lägenhet hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

TV- och internetanslutning
Kabel-Tv och Bredband genom Com Hem. Abonnemang tecknas av boende.

Bilplats
Boendeparkering.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar. 

Ägande
Juridisk person godkänns ej.

All information kommer från föreningen, deras hemsida samt årsredovisningen. Besök gärna deras hemsida : https://postsacken10.se

Pantsättningar
Bostadsrätten är inte pantsatt. Att bostadsrätten inte är pantsatt betyder att nuvarande ägare inte har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Viktig information

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren, årsredovisningen och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar m.m. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är av väsentlig betydelse för köparen. 

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Kvarteren omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger. Däribland populära kaffebarer som Drop Coffee och Johan & Nyström, bagerier som Fabrique och Petrus, trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud eller populära Morfar Ginko - allt i omedelbar närhet!

I samma kvarter återfinns italienaren Nostrano och ekologiska glassbaren och i närheten finns populära Ivar Lo's park med underbar utsikt över staden. All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, apotek, post och bokhandlare. Exempelvis Papercut och Nitty Gritty. Det finns även flera populära inredningsbutiker som Gamla Brandstationen och Wigerdals värld med Second Hand möbler.

En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter med den pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som har en panoramavy över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken.

Kommunikationerna är bästa möjliga med närmaste t-bana, Mariatorget och pendeltåg, Stockholm Södra, endast ett par minuter bort. Dessutom finns flera busslinjer i närheten, däribland 66:an, 4:an (till bl.a. Kungsholmen), 74, 55 och 43 (till bl.a. Gamla Stan). I närheten finns även Slussens stora utbud av kommunikationer.