BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Blackeberg

Karen Blixens gata 5

  • 3 rum och kök
  • 50 kvm
  • 4916
  • 790
Värdera din bostad

Beskrivning

 

Nu finns möjligheten att förvärva denna välplanerade tvårummare på våning 10, med en magisk utsikt över Mälaren och Grimsta naturreservat. Detta är en unik möjlighet att införskaffa ert drömhem i naturnära Blackeberg. Lägenheten är belägen högt upp i huset på våning 10 med ett enastående ljusflöde genom stora fönster. På denna höjd omges du av ett lugn som skapar en harmonisk känsla.

Väl inne i lägenheten möts du av stora sociala ytor med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Sovrummet är harmoniskt och rymmer en stor klädkammare. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter och badrummet är rymligt och utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Ett mycket bekvämt boende utöver det vanliga med närhet till både Blackebergs centrum med t-bana och all dess service. Ett stenkast bort finns också strandpromenaden med dess klippor och Båtklubb. 

 

Lägenheten nyttjas som en 2:a men är registrerad i lägenhetsförteckningen som en 3:a. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 32001. Föreningen Brf Kvarnhjulet.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 088 kr (Värme, Kallvatten, Ett obligatoriskt tillägg om 170 kr/månad för Telia Triple-Play ingår).

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 2.

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

465 kr.

Brf Kvarnhjulet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 176 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal.

Föreningen köpte huset 2014 (tomträtt).

En överlåtelseavgift tas ut om 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 475 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. I föreningen finns gemensamma utrymmen så som cykelförråd, barnvagnsrum, förråd i källarplan och en gästlägenhet. Samtliga lägenheter i föreningen har tvättmaskin och torktumlare. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. För mer information, besök gärna föreningens hemsida; www.brfkvarnhjulet.se

RENOVERINGAR - UTFÖRDA OCH PLANERADE

Då fastigheten byggdes 2014 är inga större renoveringar utförda. 2016 installerades kameraövervakning i garaget samt garantibesiktning utfördes. Trivselförbättringar under löpande verksamhet är planerad - grillplats och eventuellt boulebana.

PARKERING

I föreningen finns 83 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 900 kr/månad och 67 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 450 kr/månad. Det finns även 7 MC-platser i garaget som kan hyras till en kostnad om 300 kr/månad. Föreningen har även gästparkering om 6 platser. Det är i dagsläget kö till samtliga platser (2018-08-15).

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Telia tripel play. Föreningen planerar att byta leverantör, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

ÖVRIGT

Verksamhet i hyreslokalen: Bromma stadsdelsnämnd förskola - Gästlägenhet kostar 300 kr/natt Belägen i port 13 på andra våningen, finns kök, badrum och sov/vardagsrum. - Parkering Garage: 2 pers i kö Parkeringsplats: 1 person i kö (2018-08-15) Administreras av Q-park

Områdesbeskrivning

Här bor man nära naturen men ändå centralt! På bekvämt gångavstånd finns Blackebergs Centrum med ett flertal butiker, välsorterad mataffär, bank, café, frisör, bibliotek, apotek, videobutik och ett gym.

Här har man direkt närhet till stora grönområden såsom Grimstaskogen och vackra promenader längs Mälaren. Kanaanbadet och det populära Ängbybadet finns på gångavstånd. Vällingby city finns inom bekvämt avstånd med massor av affärer, shopping och biografer. Utmärkta kommunikationer med T-bana Blackeberg några minuter bort.