BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Vingårdsgatan 5

  • 4.5 rum och kök
  • 95.5 kvm
  • 7.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

* Möjligt att göra om till en 5,5a, Se alternativ planlösning
* Stilren och välplanerad 4,5a med öppen planlösning
* Balkong och matplats med sjöutsikt mot Södermalm och Tantolunden
* Mysig och grönskande föreningsgård
* Stabil förening med god ekonomi
* Nära till kommunikationer med tvärbanan på 5 minuters promenad bort samt T-bana (Liljeholmen) och Pendeltåg (Årstaberg) 10-15 minuter bort.
* Årstaskogens naturreservat ett stenkast bort

**Kontakta ansvarig mäklare för visning**

Välkommen till denna drömbostad belägen längs med Mälaren med en fantastisk utsikt över vattnet och Södermalm! Fördelat på 4,5 rum och kök, erbjuder denna bostad ett hem utöver det vanliga. Med ett underbart läge mot Årstaviken ger detta hela lägenheten en speciell och härlig känsla. Den härliga utsikten från balkongen i västerläge ger extra krydda och livskvalitet. Lägenheten erbjuder generöst med sociala ytor vilket ger möjligheter till önskad möblering. Köket, som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, inbjuder till mingel och middagar såväl till vardag som fest för hela familjen. Köket erbjuder även gott om arbetsytor och förvaring bakom vita luckor. Lägenheten har tre sovrum mot den lugna innergården, ett badrum med tvättmaskin och torktumlare och en stor balkong. Dessutom har bostaden ett stort förråd som idag används som klädkammare och kontor. 

Området kring Liljeholmskajen är väldigt trivsamt med fantastiskt läge vid Mälaren. Båtlivet och det härliga fågelkvittret ger en trivsam Skärgårdskänsla samtidigt som man bor centralt. Med en kort promenad tar du dig till Liljeholmen där både tunnelbana, tvärbana, bussar samt flygbuss finns till hands. Du tar dig på bara 10 minuter till Stockholm city. Härifrån kan du även promenera till Södermalm på ca 15 minuter.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4.5 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 02061. Föreningen Brf Vingården .

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.495.000 kr. Månadsavgift 5 070 kr (Värme, vatten, tv & bredband ingår). Andel i föreningen är 0.71665 %.

Driftskostnad

Totalt 419 kr/mån (5 030 kr/år) varav el 400 kr/mån, försäkring 19 kr/mån. Antal personer: 4.

Överlåtelseavgift

1 208 kr.

Pantsättningsavgift

483 kr.

BRF Vingården är ett av de första husen längs Liljeholmskajen och Årstaviken. Huset byggdes av JM 2004-2005. Totalt rymmer husen 169 lägenheter, fördelade på 9 trapphus. Husen varierar från 8-9 våningar och innehåller en källarvåning. I entréplanet finns totalt 6 lokaler för uthyrning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen äger marken.

För mer info, läs föreningens informativa hemsida: www.brfvingarden.se/

Nyheter från föreningen:
Avgifterna sänktes med 5% under 2017.
Nytt gruppavtalet med Com Hem från 1:a oktober 2017. (Silver och Bredband 250 mbit)

Gemensamhetslokaler
Gästlägenhet
Cykelförråd med kajakförvaring
Källarförråd
Tvättstuga
Barnvagnsförråd
Snickeri hörna
Innergård med sandlåda och grill

Tvättstuga
Ja, Antal: 2

Tvättmaskiner, Antal 2
Torktumlare, Antal 1
Torkskåpet, Antal 1
Mangeln, Antal 1

Bredband & Kabel-tv
Fiber, Bredband 1000 (500-1000 Mbit/s Tele2, ingår i avgiften.
Tele2 gruppavtal Digital-TV Silver, baskanaler och åtta valfria favoritkanaler. Ingår i avgiften.

Garage
Plats för 42 bilar, Kostnad 1450 kr/mån
Laddningsstationer 350kr/mån fast avgift utöver ordinarie.
Parkering finns på Vingårdsgatan, Vinodlargatan och Sjöviksvägen.

Övrigt
Till bostaden hör ett källarförråd. Föreningen har även ett cykelförråd och kajakförvaring.
Kajakförvaringen kostar 1000 kr/år.

Uppvärmning
Byggnadens uppvärmning är fjärrvärme

Avfallshantering / Soprum
Föreningens medlemmar har tillgång till 5st soprum.

Uthyra lokaler i föreningen
Glassbar, Seaside Garden, Sjövikssalongen & Hud och vård, Allgranth kontor.

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. I området finns flertalet förskolor. Strax intill Hildebergsvägen (100m) finns nybyggda Sjöviksskolan som rymmer f-9:an. 

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.