BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö

Solberga Ängsväg 14

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • Såld
  • 2722
  • 1039
  • 3503
Värdera din bostad

Beskrivning

Lugnt belägen mitt i Älvsjös blomstrande kvarter men ändå bara ett stenkast från pendeltåget hittar du denna underbara trea med stora fönsterpartier som inte lämnar någonting åt slumpen. Bostaden är nyrenoverad och är mycket bra planerad med fint ljusinsläpp i bostaden. Här lever du i en perfekt trea med härlig inglasad balkong som ramar in den lummiga, grönskande innergården.

Omtyckt förening bestående av lamellhus i 3-4 våningar som är trivsamt grupperade kring två gårdar, totalt 111 lägenheter. Föreningen har en mycket god ekonomi, månadsavgiften har varit oförändrad sedan 2005. I månadsavgiften ingår värme, vatten, 250/250 Mbit internetanslutning och tv grundutbud. 

Älvsjö och Älvsjö Torg
Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Älvsjö Konditori & Bageri, Vivels konditori, florist, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. 

Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök vaxer.stockholm 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och flera grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata. 

Natur och rekreation
I närområdet finns Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city, så kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar 10 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än sex minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.