BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Ribby - Västerhaninge

Huggarvägen 40

  • 3 rum och kök
  • 64 kvm
  • Såld
  • 4147
Värdera din bostad

Beskrivning

Absolut en riktig pärla på Huggarvägen

FILM visning: https://vimeo.com/661171676

Ljus och rymlig 3:a med stambytt och helkaklat badrum. Lägenheten är nyligen renoverad med nytt kök och ytskikt i tilltalande moderna toner – vitt, ljusgrått och askgrått. Bäst av allt är den klart förbättrade planlösningen där tidigare större sovrummet bytt plats med vardagsrummet genom flera ändringar av innerväggarna. Köket har fått en halvöppen planlösning med det nya vardagsrummet och utgång till balkongen, det större sovrummet har fransk balkong. En rejäl klädkammare har också byggts. Lägenheten har även ett mindre rum lämpligt som arbetsrum/barnrum.

 

Här bor du i populära Ribby, med matbutik, skolor och kommunikationer ett stenkast från lägenheten. Perfekt för dig som vill bo på bekvämt avstånd till allt Västerhaninge har att erbjuda.

 

  • - Renoverad
  • - förbättrad planlösning
  • - Stambytt helkaklat badrum
  • - Balkong mot innergården + fransk balkong
  • - Bo i lugnt område nära naturen
  • - Stor omtyckt lekplats i området
  • - Nära kommunikationer
  • - Nära skola och förskolor

 

 

Byggnadsår

1968

Stambyte

2017-2018 


Föreningen
Brf Berget bildades 1969. De första inflyttningarna skedde 1971. Föreningen äger och förvaltar 287 lägenheter, fördelade på 10 hus vid fem gårdar. Alla hus har tre våningsplan. Två av husen har dessutom ett suterrängplan. Husen ligger på en höjd, väl inordnade i naturen med barr- och lövskog, bergknallar runt om

 

Föreningens hemsida:  http://www.hsb.se/stockholm/bergetivasterhaninge

 

Tv och bredband
Brf Berget är Anslutna till Comhem och Telenor. Kabel-TV via Comhem ingår i månadsavgiften (Grundutbud). Till detta kan beställas utökat basutbud respektive betal-TV mot avgift. Bredband finns indraget från både Telenor och Comhem men kräver individuellt abonnemang.

 

Övernattningsrum för gäster

föreningen har ett övernattningsrum med sängplats för fyra (en bäddsoffa och två extrasängar) som ni kan hyra. Övernattningsrummet kostar 300 kronor per natt. 

Pga Covid-19 har dock denna service tillfälligt varit stängd. Kontrollera med styrelsen vid intresse. 

 

Tvättstugor

I en fristående byggnad finns 7 tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Kallmangel samt strykbräda är också tillgängligt. Varje tvättpass är fyra timmar. Bokning via internet eller bokningstavla i tvättstugorna.

Tvättstugorna får användas mellan 07.00 och 23.00. Tvättstugorna är renoverade och all utrustning är ny.

 

Föreningslokal

Föreningslokalen står till medlemmarnas förfogande mot mindre avgift. Lokalen är lämplig för middagar, barnkalas, studiecirklar etc.

Cykelrum

Närmaste är i grannporten, Huggarvägen 38.


Parkering
I garage finns 75 bilplatser. Utomhus finns 75 platser med motorvärmare och 87 utan motorvärmare. För motorcyklar finns 15 platser. Gästparkering finns, med 18 bilplatser.
Kön till garageplats är normalt lång (ca 1,5 år för senaste), medan p-plats går att få ganska snabbt (inom någon månad för det mesta. För nyinflyttade kan ev gästparkering få användas innan egen plats erhålls, kontakta föreningen för mer info). Kön till en andra plats, för dem som har två bilar, är mycket lång. Det är numera tillåtet att parkera längs Huggarvägen 14-40 utan avgift kvällar, nätter, helger.
P-plats utan el ca 200/mån

P-plats med el ca 300/mån

Garageplats ca 400/mån


Mark
Föreningen äger marken.

 

El

föreningen har gemensamt el- abonnemang för att minska alla medlemmars kostnad. Varje lägenhets förbrukning mäts dock individuellt och kostnaden för elförbrukningen debiteras som ett tillägg till din månadsavgift du betalar till föreningen.


Ventilation

År 2000 byggdes ventilationen om till fläktstyrd frånluft, med tilluft genom springventiler i fönstrens överkanter. I köken finns spiskåpor med spjäll. Den konstruktionen får absolut inte förändras eftersom ändringen påverkar grannarnas ventilation negativt. Köksfläktar (med egen fläkt) är inte tillåtna.

 Radon

 Långtidsmätning enligt SSM 2007-03-23 - 100 bq/m3 dvs långt under gränsvärdet

 

Väsentliga renoveringar 2021-2222

Garagetak, byte radiatorventiler 2021 samt under 2022 byte av takpapp, stuprör och hängrännor.

Övriga kommande renoveringar & underhåll finns att läsa om i senaste årsredovisningen


Överlåtelseavgift
1 666 kr, betalas av säljaren

Pantsättningsavgift
714 kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

Separat medlemskap krävs i HSB Stockholm för köparen för att bli godkänd medlem i föreningen. (En insats på ca 500 kr (som återfås vid utträde) + en mindre årskostnad som nya medlemmen oftast enbart betalar året för inflyttning och följande år betalas till HSB av bostadsrättsföreningen.)

 

Generella uppgifter kan förändras och fel kan smyga sig in. Alla spekulanter uppmanas att undersöka för dem särskilt viktiga frågor genom att kontakta styrelsen. Även vad gäller närmare frågor om t ex kommande underhåll & renovering, avgift regleringar etc.

 

Föreningen kontaktas på

e-post: berget@berget-vasterhaninge.se