BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Sickla kanalgata 16, 1tr

  • 2.5 rum och kök
  • 68.5 kvm
  • Såld
  • 14146
  • 2586
  • 10455
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett härligt och ljust drömboende med första parkett invid Hammarby sjö i en av "sjövillorna" med sjöutsikt direkt mot Stockholm innerstad. Här sitter man och njuter från underbar stor terrassliknande balkong om ca 15kvm i sydvästläge med sol från morgon till kväll.

Hallen är välkomnande, och redan när man stiger in genom ytterdörren möts man av det stora ljusinsläppet från vardagsrummet samt köksfönstren. Praktisk svart klinker vid entrén som sedan övergår till ett vackert enstavsparkett i rustik ek som är genomgående i hela lägenheten. Bra förvaring bakom skjutdörrsgarderober i direkt anslutning.

Ett stilsäkert och toppmodernt kök från Marbodal (2019) med fullt utrustad maskinpark från Siemens smart. Matplats invid burspråk som vetter ut mot Sickla kanalgata, dessutom kan man stå och laga mat och njuta av sjöutsikt samtidigt. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll och fläkt, platsbyggd varmluftsugn, mikro, vinkyl, diskmaskin samt kyl och frys. Här bjuds dessutom på extra finesser som golvvärme, odlingslåda för alla kryddor och extra frys. Invid fönstret möblerar du enkelt med ett matbord som rymmer 6 - 8 personer. 

I fil med kök ligger vardagsrummet med alldeles lagom stort med plats för soffgrupp och mediamöbler. Det bästa av allt är att man från samtliga fönster har sjöutsikt eller sjöglimt. Den terrassliknande balkongen nås härifrån och går längs med hela lägenheten och gott om plats finns för loungemöbler, odling och/eller matbord. Tack vare fantastiska solläget och utsikten hela vägen över till Söder blir detta som ett extra rum och med elmarkis som förlänger sommaren. 

Vidare in finner vi ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Här har man tagit det som varit klädkammare och gjort om till ett extra rum som var tänkt som ett barnrum med plats för säng som idag utnyttjas som extra förvaringsutrymme med garderober samt arbetsplats. Snygg skjutdörr i industriglas som släpper in ljuset men som ändå ger avskildhet.

Lägg därtill ett helkaklat badrum med golvvärme och spotlights. Här finns badkar, handfat med nisch i sten och stor spegel. Tvättsektion med både tvättmaskin och torktumlare samt förvaring ovan.

Sammanfattningsvis en otroligt välplanerad 2,5a med ljusa väggar och vacker parkettgolv med soldränkt balkong om ca 15kvm med sjöutsikt. Bekvämlighet som källarförråd och tvättstuga i samma hus. Förutom att föreningen är otroligt välskött med god ekonomi finns det dessutom festlokal, hobbyrum, övernattningslägenhet och bastu/relaxrum att hyra.

- Sjöutsikt direkt mot Södermalm 
- Enstavsparkett i rustik ek
- Golvvärme i kök och badrum (el)
- Dimbara lampor
- Generös takhöjd
- Stor balkong i sydväst med sjöutsikt
- Bra förvaring & förråd i källaren 
- Tvättstuga i samma port
- Friköpt tomt dvs brf äger marken
- Bra med service, skolor och kommunikation
- Garage
- Cykelrum
- Festlokal med bastu
- Hobbyrum med pingisbord
- Övernattningslägenhet
- Fina innergårdar
- Planerad tunnelbana ca 2030 vid Lumapark (gångavstånd)