BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Sandfjärdsgatan 12, 8 tr

  • 4 rum och kök
  • 88 kvm
  • 3.775.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter i direkt anslutning till entrén. Invid hallen finns dessutom ett flertal originalgarderober med överskåp. Fräscht och rymligt originalkök med gott om plats för arbetsytor och praktiska förvaringsmöjligheter. I köket finns en rymlig matplats för sällskap om ca 4-6 personer. Köket är utrustat med diskho, kombinerad kyl och frys, spis med tillhörande ugn. Lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och övrig möblering så som fåtölj eller tv-möbel. Naturligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Utgång till mysig och rymlig balkong belägen i söderläge. Fräscht och helkaklat badrum med klinkergolv. Utrustat med badkar, handfat och förvaring. Utöver detta finns ytterligare en separat wc. Utrustad med wc och handfat.  Lägenheten erbjuder tre insynsskyddade och rymliga sovrum med fönsterbrädor i original (Granit). 

- Bevarat original i mycket gott skick
- Milsvid utsikt
- Balkong i söderläge
- Insynsskyddad
- Gavellägenhet
- Badrum och separat wc
- Två hissar i huset
- Bra förvaring
- Vinds -och källarförråd som tillhör lägenheten
- Välskött förening
- Nära naturen
- Klockrena kommunikationer
- Närhet till Årstaviken och Årsta torg

Balkong i söderläge - Suddar ut gränsen mellan inne och utemiljö
Från vardagsrummet nås lägenhetens rymliga balkong. Här finns gott om plats för möblemang. Endast ett stenkast från huset nås Årstaviken med populära promenad och joggingstråk. För dig som gillar att bada finns ett antal badbryggor att tillgå.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 8, hiss finns. Lägenhetsnummer 77. Föreningen Brf Asplången 2.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.775.000 kr . Månadsavgift 5 773 kr (Värme, Vatten, Bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.021536 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav el 175 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Föreningen

Uppvärmning: Fjärrvärme
Byggår:
1961

Allmänt om föreningen
BRF Asplången 2 är en äkta bostadsrättsförening i Årsta som äger 1 fastighet med 42 bostadsrätter på adressen Sandfjärdsgatan 12. Föreningen sen 1 år tillbaka sålt 2 hyreslägenheter (5 kvar).

Tomträtt
Marken upplåts med tomträtt, omförhandlas 2030-09-30.

Ekonomi
Föreningen jobbar aktivt med att sänka kostnader i föreningen t.ex. omförhandlat lånen för att sänka sina räntekostnader, nytt avtal med teknisk förvaltare, nytt avtal med trafikverket med ökad ersättning. Föreningen har även sålt 2 st hyresrätter sen 1 år tillbaka (5 st kvar, nov 2021= dolt kapital). Enligt årsredovisning 2020. Föreningen planerar att höja avgifterna enligt nedan pga nya höjda kostnader gällande tomträttsavgälden bla och vi har varit tvungna att ta höjd för tidigare renoveringar, uppgifter från föreningen 2021-11-14.

Månadsavgift planeras att bli
3 ROK, 77 kvm 2022: 5250 kr/ mån 2023: 5250 kr/ mån 2024: 5376 kr/ mån
3 ROK 78 kvm 2022: 5170 kr/ mån 2023: 5294 kr/ mån 2024: 5421kr/ mån
4 ROK 88 kvm 2022: 5759kr/ mån 2023: 5897 kr/ mån 2024: 6039 kr/ mån

Planerat underhåll
Uppgifterna är hämtade från årsredovisning 2020 samt uppgifter från styrelsen 2021-11-14.
2021-2022 Hissbyte
2021-2022 Ny papp samt säkerhetsanordning på tak
2021 Relining dagvattenledningar (från tak)
2021-2022 Renovering entré i samband med hissbyte
2023 Byte av kyl/ frys i hyreslägenheter
2023 Byte av tvättmaskiner och torktumlare
2024 Målning av vägg och tak i tvättstuga
2025 Hyreslägenheter, våtrum, tätskikt
2025 Renovering av fasaden

Gjorda renoveringar
2019 Fönsterbyte
2019/2020 Värmestammar
2021 Nya avloppsledningar i bottenplattan
2021 Ommålning våningsplan samt trapphus
2021 Omplantering rabatter framför huset
Se bifogad årsredovisning 2020 på sida 3 för att se fler av renoveringarna och underhållet som gjorts mellan 2011-2020.

Bredband & TV
Föreningen är ansluten till Bahnhof med fiberanslutning. Avgiften är en fast kostnad (149 kr/ månad) som aviseras med avgiftsavin. I detta ingår bredband på 1000/1000 Mbit/s. Den som önskar kan även teckna IP-telefoni och IP-TV via Bahnhof.

I vardagsrummet finns ett TV-uttag med analogt basutbud från COM HEM. Ytterligare tjänster från dem kan tecknas separat för den som vill.

Gemensamma utrymme
Tvättstuga: Föreningen har två tvättstugor och två torkrum. Bokningen sker via Aptustavlan vid tvättstugorna.
Cykel- och barnvagnsrum
Grillplats: Föreningen tillhandahåller två gemensamma kolgrillar som är fri att använda av de boende i huset. Det finns ingen lista att sätta upp sig på utan det är först till kvarn som gäller.

Parkering
Föreningen har ett antal parkeringsplatser vid huset, är du intresserad av att ställa dig i kö kontaktar du SBC kundtjänst på 0771-722 722. Det finns även 2 besöksparkeringar närmast grinden. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna med taxa 4 via Stockholm Stad.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift med 2.5% och pantsättningsavgiften med 1% av gällande prisbasbelopp, enligt föreningens stadgar.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.