BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Enskedevägen 98 B

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
  • 3.295.000 kr / BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

- Stabil och välskött förening
- Genomgående planlösning
- Renoverade ytskikt
- Utsikt mot grönska
- Balkong i bästa söderläge

Välkommen till en mycket trivsam och nyrenoverad tvårummare med fritt läge över grönska, fina detaljer och genomgående
planlösning. Här erbjuds ett bekvämt boende i en stabil och trygg förening med endast två minuter till T-banan. Hela lägenheten har breda golvplank i massiv ask, grå väggar och snickerier samt fina taklister och rosetter. Fräscht badrum med takdusch, golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare, ett stort kök med matplats och vinkyl samt en solig balkong i bästa söderläge. Ett drömboende att flytta rakt in i!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer _____. Föreningen BRF Nämndemannen 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.295.000 kr / BUD. Månadsavgift 2 417 kr (värme och VA + obl avgift om 170kr för fiber via Bahnhof 1000/1000mbit ingår).

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav el 150 kr/mån, försäkring 150 kr/mån, gas 250 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Brf Nämndemannen 1 ligger trivsamt belägen precis intill Sockenplans gröna park. Föreningen bildades 1984 och fastigheten tillträddes 1989. Välskött fastighet byggd 1939 i typisk funkisstil bestående av 13 st bostadslägenheter och 3 st uthyrda lokaler. Välskött, miljöcertifierad förening med grönskande, solig gård och lediga p-platser på baksidan. Föreningen äger fastigheten med tomträtt och avgälden omförhandlades senast 2018. Denna höjning finansierades med en höjning av parkeringsavgifterna. Nästa höjning sker 2028. Föreningen är äkta med goda hyresintäkter från lokalerna som består av Planens pizzeria, U&Me frisörsalong samt Enskede Cykel.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL:
2020: Renoverade balkonger
2019: Fiber (Stokab) indraget - Föreningen har nu dubbel fiber indragen vilket möjliggör mycket bra förhandlingsläge vid omförhandling av bredbandsanslutning.
2019: Miljöstation samt nya odlingsmöjligheter på gården. Miljöpolicy antagen. Byte av fjärrvärmeanläggning.
2018: Lokalen färdigställd samt alla kontroller godkända. Lokalen såld och upplåten som bostadsrätt, vilket finansierade bl a gårdsrenoveringen samt gav ett extra tillskott till kassan.
2017: Godkänd OVK
2016-2017: ombyggnad av en av lokalerna till bostadsyta
2016: Totalrenovering av gård med utökad gräsyta nya planteringar, gungor och pergola. Renovering av fönster till lokalerna
2013: Renovering av källare inkl. nya källarförråd med galler.
2010: Renovering av balkonger
2010: Byte av avloppstam i källaren
2008: Nytt tak
2007: Renovering av fönster till lokaler
2006: Byte av elstigare, jordade kontakter i lägenheterna
2005: Renovering av fasad
2003: Stambyte
2000: Renovering av fönster (3-glas insatta)

PARKERING:
Föreningen har p-platser smidigt belägna på baksidan av huset. Platserna hyrs ut i första hand till de boende och i andra hand till lokalhyresgästerna. Kostnad för de boende är 400 kr/ mån. I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området.

TV OCH INTERNET:
Fiber är indraget till alla lägenheter och bredband ingår mot ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 170 kr/mån. Föreningen har ett kollektivt avtal med Banhof med en hastighet om 1000/1000 Mbit/s.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner och torktumlare. Stort torkrum i direkt anslutning och lätt att få tider. I källaren finns även ett hobbyrum, en föreningslokal, ett litet lånebibliotek och vinterförvaring för cyklar. Källare och förråd totalrenoverades 2013. På gården finns kärl för sortering av matavfall, metall och plast. Sopnedkast för hushållssopor.

GÅRD:
Trevlig innergård med gräsmatta omgiven av en tät Avenbokshäck som skyddar mot insyn. Här finns anlagda gungor och sandlåda för barnen samt en mysig pergola omgiven av klängväxter såsom Vildvin och Klematis som blommar i vackra färger under sommar och höst. Odlingslådor rymmer tomater och kryddväxter. Föreningen tillhandahåller även grill och utemöbler. På gården skiner solen under större delen av dagen sommartid. Här finns även cykelparkering och återvinningskärl.

ÖVRIGT:
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden noggrant. Köparen uppmanas kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida www.stockholm.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4 kvm.

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede är ett av Stockholms södra förorters mest eftertraktade områden med en kombination av anrika hus från början av 1900-talet till nyproducerade flerbostadshus-nära staden men ändå på landet - en trygg miljö på bekvämt avstånd till storstadens nöjen och arbetstillfällen. I området finns flera förskolor, lekparker och skolor, bland annat Enskede skola (förskola-9) och Kunskapsskolan.

På bekvämt avstånd finns också Enskede IP. I Gamla Enskede finns något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, populära Enskede matbod och Gamla Enskede bageri samt Tolv Stockholm som erbjuder ett stort utbud av restauranger och aktiviteter.

Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 5 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. ICA Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall, t-bana och bankomat. Intill Globen finns även Tele 2 arena som nyttjas för olika typer av evenemang året runt, till exempel allsvensk fotboll, konserter, häst-, motor- och issport.

Sickla köpkvarter ligger ca 5 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar.

Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår. Svedmyraskogen har trevliga promenadvägar och pulkabackar för barnen.

Kommunikationerna är utmärkta med ca 5 minuters tunnelbana till Södermalm och ca 10 minuter till T-centralen. Det finns även goda bussförbindelser i närheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Även närhet till Nynäsvägen och Södra Länken.

Välkommen till idylliska Enskede.