BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Djurgårdsgatan 23/Nygatan 6

  • 9 rum och kök
  • 251 kvm
  • Såld
  • 4593
  • 649
  • 12953
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu har ni möjlighet att få bo i ett fantastiskt hus från 1937 mitt i Mariefreds pittoreska och idylliska stadskärna. Huset ligger i en hörna med två adresser! Ett drömboende som mycket sällan kommer ut till försäljning och som har alla rätt för ett kvalitativt liv mitt i stadsidyllen. Här bor du nästan granne med Gripsholms slott ett stenkast från båthamnen och Värdshuset. Huset har allt fördelat på tre plan med en alldeles egen grön oas till trädgård som på sommaren blir helt insynsskyddat. Orangeriet blir suddar ut gränsen mellan ute och inne och du har förutom all social yta möjlighet att ha upp till 8 sovrum om så önskas. Separat ingång till källaren för den med egen verksamhet, och dessutom garage och uppfart. Huset har utöver trädgård med uteplatser en stor altan, berså, en terrass med utsikt över historiska byggnader och takåsar, samt en sparat och tidstypisk inbyggd balkong med utgång från övervåningens vardagsrum. Möjlighet att ta över en båtplats i småbåtshamnen för den båtintresserade. Detta boende måste upplevas på plats. Välkommen att höra av er! 

Tomt
Inne i Mariefreds stadskärna finns det få hus som har en egen tomt likt denna. Här finns både altan, berså, gräsyta samt stenlagda gångar. Hela tomten är insynsskyddad av häckar och plankstaket. Så här är du helt insynsskyddad sommartid. 

Nedervåning
Via entrén på framsidan av Nygatan 6 eller Djurgårdsgatan 23 når du detta vackra hus med ett attraktivt hörnläge. Via den tidstypiska och välkomnande trappan kommer man direkt in i en ytterhall som leder in till den vackra innerhallen med platsbyggd förvaring. I anslutning av hallen finns bostadens gästwc med dusch, toalett och handfat. Via pardörrar till höger når du den stora salongen med fönster i två väderstreck. Detta spatiösa vardagsrum kan man enkelt nytta som både matsal samt stort vardagsrum om den önskan finns. Härlig eldstad finns här också. Vackra tiljor och smakfulla väggar. Innanför salongen finns det rum som i dag används som en matsal. Detta eftersom matsalen naturligt ligger i fil med det påkostade och smakfulla köket som har allt man kan önska av ett kök. Vackra materialval såsom grönt kakel ovanför arbetsbänken i marmor. Från köket ser du ut över både matsalen, köksplatsen samt orangeriet. Det inglasade och hänförande orangeriet är blir som en förlängning av köket och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Från köksplatsen når man både utsidan via altandörrarna samt trappan ned till källaren. 

Övervåning
Vacker övervåning med stort allrum med eldstad. Det finns förutom det lyxiga badrummet i marmor med både dusch, badkar och dubbelho, två balkonger. En infälld balkong och en stor härlig terrass med utsikt över både kyrkan och takåsarna. Det finns också 5 stora sovrum varav ett används som walk-in-closet. Varje sovrum har smakfulla och sobra färgval samt vackra golv. 

Källaren
Via en trappa från utsidan har man separat ingång till källaren. Perfekt för tonåringar eller för den som vill ha sin verksamhet från hemmet. I källaren finns plats för sovrum eller kontor utöver vinkällare, pannrum och tvättstuga. Källaren är isolerad och det är stengolv och vitmålande väggar. Ett helt våningsplan som går att integrera som boyta med övriga huset.