BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Danviksklippan

Hästholmsvägen 17, 3 tr

  • 4 rum och kök
  • 75 kvm
  • Såld
  • 6325
  • 1122
Värdera din bostad

Beskrivning

- Solig balkong, Sjöutsikt, Hörnläge -
Optimalt planerad hörnlägenhet med balkong och fantastisk utsikt över bland annat Hammarbykanalen, Södermalm, Fåfängan samt Stockholms inlopp och vidare över till Djurgården och Grönalund. På grönskande Danviksklippan bor du i ett av de charmiga och välkända ”Pennhusen” Bostaden har bevarad funkiskaraktär med tidstypiska detaljer som fiskbensmönstrade parkettgolv i ek, fönsterbänkar i natursten och klassiskt platsbyggda garderober. Generösa fönsterytor i kombination med högt till tak och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Här bor man med ett attraktivt sjönära läge endast ett stenkast till Södermalm. Ett boende och en boendemiljö att trivas i året runt!

Generellt om lägenheten

Solig balkong - Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och titta på det glittrande vattnet och båtarna som glider förbi.

Kök - Väldisponerat
Mycket välplanerat och stilrent kök med snyggt klinkergolv och golvvärme. Köksutrustningen består kyl/frys (side-by-side), integrerad diskmaskin, induktionshällgashäll, spisfläkt samt inbyggd ugn och micro. Snyggt kakel och LED-belysning ovan bänkytor i massiv ek ger köket det lilla extra. I köket finns även ett barbord som är perfekt för frukosten. En trevlig detalj är att städskåpet är uteluftsventilerat, vilket möjliggör för att konvertera det till ett kallskafferi. 

Vardagsrum – Representativt
Fint vardagsrum som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och accessen till lägenhetens härliga balkong. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner där det finns gott om plats för både en rejäl soffgrupp och ett stort matsalsbord.

Sovrum 1 
Fint sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt passande möblemang. För förvaring finns en klädkammare och en platsbyggd garderob i direkt anslutning till rummet.

Sovrum 2
Trevligt rum även det med plats för dubbelsäng och övrigt passande möblemang. För förvaring finns två fristående garderober. 

Sovrum 3
Mysigt sovrum med plats för både en rejäl säng och ett skrivbord. I rummet har finns idag en fint sovloft. 

Arbetsrum
Utmärkt rum för hemmakontoret och här kan man inreda med både skrivbord och läshörna. På golvet ligger det bevarade fiskbensmönstrade parkettgolvet som vackert löper vidare in i lägenhetens vardagsrum.

Välkomnande hall
Välkomnande hall där man direkt möts av lägenhetens charm och vackra stengolv från byggåret 1945. I hallen finns mycket bra förvaring i form av klassiska funkisgarderober med tillhörande överskåp. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. 

Dubbla Badrum – Problemfria mornar
Här får man två snygga badrum för problemfria mornar. Det större badrummet har helkaklade väggar i vitt och schackrutigt klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av badkar, vägghängd toalett, tvättställ med tillhörande underskåp, handdukstork och badrumsskåp. Det mindre badrummet har även det helkaklade väggar i vitt och schackrutigt klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, tvättställ och badrumsskåp. 

Förråd
Till lägenheten hör ett bra vindsförråd.