BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Högbergsgatan 74A, Gårdshus

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • Såld
  • 7060
  • 409
  • 6240
Värdera din bostad

Beskrivning

SEKELSKIFTESDRÖM MED TVÅ FUNGERANDE KAKELUGNAR!

- Två fungerande klassiska kakelugnar
- Flertalet bevarade originaldetaljer
- Stora fönsterpartier
- Kök med matplats
- Två sovrum i bra storlek
- Föreningen äger marken
- Två trevliga innergårdar
- Närhet till service och restauranger
- 2 min. till T- banestation
- Närhet till Pendeltågsstationen

Varmt välkomna att förälskas i denna charmiga sekelskifteslägenhet. Bostaden är lugnt belägen i gårdshus som kantas av en välskött prunkande innergård med både blomsterarrangemang, lekplats och sittplatser. Vidare erbjuds ett hem som varsamt renoverats där de vackra originaldetaljerna bevarats. Här återfinns två fungerande kakelugnar, charmigt plankgolv, takrosetter och de vackra dörrarna kvar från förra seklet. Köket är platsbyggt med ljusa luckor och goda arbetsytor. I köket finns även plats för matgrupp. Intill köket finns ett ljust och luftigt vardagsrum med en klassisk fungerande kakelugn. Lägenheten har två sovrum i bra storlek varav det ena med fungerande kakelugn. Här finns även flertalet platsbyggda garderober, ljust badrum med dusch och en välkomnande hall. På vinden finns ett stort förråd som hör till bostaden och i källarplan vedförråd.

Föreningen har en välskött fastighet, de äger marken och har en låg belåning på ca 1607 kr/kvm. I dagsläget finns inga beslut på att höja månadsavgiften. Sammanhållningen i föreningen är mycket god med många gemensamma aktiviteter såsom vår- och höstgrillning, kräftskiva samt luciafirande med glögg och pepparkakor. Nu senast anordnades föreningens årliga Halloweenfirande på gården och i källaren. Föreningen har två välskötta och trevliga innergårdar med bord och stolar och fina planteringar. I fastigheten finns även en samlingslokal, cykelförråd, snickarrum samt ett bytesrum för prylar och kläder.

Läget på Högbergsgatan är optimalt med både pendeltågsstation och T-banestation ett stenkast bort. Bra service, mataffärer och restauranger finns i närheten.

Detta är ett hem att trivas i - Varmt välkommen att anmäla dig till visning!


Säljaren berättar:

På våren blommar häggen utanför fönstren mot bakgården. Vinbärsbuske och magnolia. Koltrasten sjunger och tar ett dopp i fågelbadet. Ekorren skuttar på muren med sina ungar. Insektshotellet har rum för gäster. En kopp kaffe vid någon av utegrupperna eller förbereda middagen vid grillen. Lugnt, stilla och tyst. På framgården kan det vara lite livligare med pingisspel och lekplats för de yngre barnen. En oas, som att bo på landet, fast mitt i stan.  Så är det att bo i gårdshuset.