BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Råsunda

Förrådsgatan 8, 1 1/2 trappa

  • 3 rum och kök
  • 91 kvm
  • Såld
  • 5589
  • 616
  • 8404
Värdera din bostad

Beskrivning

SEKELSFIFTESDRÖM!
Denna vackra bostad är något utöver det vanliga och måste upplevas på plats. På attraktiva Förrådsgatan i gamla Råsunda i pampig fastighet från 1913 ligger denna sällsynt vackra lägenhet med genomgående planlösning. Lägenheten har ett härligt ljusinsläpp med genomgående planlösning mot gata och lugn gård. Vackra spröjsade fönsterpartier, fina välbevarade detaljer och sobra färgval gör detta till ett hem att längta efter som man vill vara i. Den sagolika gården som ligger helt inbäddad i grönska med vackra grusgångar, har man utsikt över från sovrummets balkong. Vackra pardörrar, hänförande burspråk, Stockholms charmigaste kök är bara några exempel på lägenhetens karaktär. Förening med bra ekonomi i välskött och representativ fastighet med stort hobbyrum med elegant entré. Stark villakänsla! Mycket stort vindsförråd. 

Genomgående är denna bostad väl omhändertagen med kärlek och kunskap för byggnadsvård. Det finns en tanke och hjärta bakom varje val. Bostaden har spatiösa rum och det är möjligt att både göra ett större badrum (måste godkännas av föreningen), samt göra två sovrum för den som önskar och nyttja bostaden som en 4:a. Otroligt vackert ljusinsläpp från alla rum tack vare att bostaden har stora spröjsade fönster i två väderstreck och från varje rum. Hänförande och nyslipade furutiljor på golv och påkostade tapeter i tidstypisk stil. 

Hall
Redan i tamburen slås man av bostadens charm, en tambur för att hänga av ytterkläder och ett praktiskt skafferi på höger sida. Serveringsgången tar sedan vid och man har både ett linneskåp och bevarat serveringsskåp. Från serveringsgången har man sedan tillgång till bostadens 4 rum, och härifrån når man också badrummet. 

 

Matsal
Hänförande rum med det mest fantastiska burspråk med utsikt mot Råsundavägen och Förrådsgatans lummiga trädkronor. Rummet badar i ljus tack vare de spröjsade fönsterpartierna och på väggen har man den vackraste tapeten som är helt ljuvlig tillsammans med det slipade trägolvet. Via den speglade dörren når man vardagsrummet.

Vardagsrum
Även detta rum är ett harmoniskt men spatiöst rum med gedigen takhöjd. Även vardagsrummet har otroligt vackra spröjsade fönster ut mot lugna Förrådsgatan. Detta som skulle man kunna dela av om så önskas. Ingång till klädkammare.

Kök
Det mysigaste kök Stockholm har att erbjuda och som för tankarna till Paris. Härliga fönster ut mot den grönskande innergården. Här finns bevarade detaljer och moderna lösningar. Bevarat köksskåp och skafferi i original ger en härlig karaktär. Platsbyggd hylla runt trapphusets välvda vägg. Gott om förvaring och arbetsyta samtidigt som man kan ha ett köksbord intill väggen. Ett rum man verkligen vill spendera tid i. Både köksluckor i äldre stil samt en modern tillbyggnad. 

Sovrum & Balkong
Via dom speglade pardörrana når man lägenhetens egna lilla oas, nämligen balkongen. Plats för både stolar och bord och möjlighet till plantering och odling. Här är man alldeles inbäddad och skyddad av insyn mot Råsundas vackraste innergård. Sovrummet är lugnt och vackert och vetter mot den tysta innergården. Gott om plats för större dubbelsäng och arbetsplats. Härifrån når man en till klädkammare. Rummet har romantisk tapet och öven här finns det vackra trägolvet. 

Badrum
Helkaklat badrum med dusch, hylla, vackert handfat och toalett. För den som verkligen är i behov av att större badrum skulle man förslagsvis kunna göra om klädkammaren mellan vardagsrum och sovrum till dusch om så önskas. Alla renovering av denna typ måste godkännas av föreningen.