BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sickla - Alphyddan

Alphyddevägen 9, 14tr

  • 1.5 rum och kök
  • 38.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Högst upp i huset - Enastående utsikt över både järlasjön och Stockholms inlopp - Ny tillbyggs sovalkov - Platsbyggd förvaring - Inglasad balkong

På Sicklas mest soliga framsida hittar ni Alphyddan och denna utmärkta 1,5:a om 38,5kvm!

Härligt belägen mellan natur och shopping finner du dig i en perfekt balans av det lugna och det fartfyllda med lika nära till en härlig skogspromenad som till restauranger, kommunikationer och service! Vad mer kan man önska?
Bussen som stannar 50m från ytterdörren tar dig in till slussen och stan på ca 5 min. Är det utåt du vill ta dig så går Saltsjöbanan 3 gånger i timmen.

Varmt välkomna till Alphyddevägen 9 där jag nu bjuder in till en fantastiskt fin etta med sovalkov!
Här disponerar du över en välplanerad och yteffektiv bostad där du från varje fönster får avnjuta den enastående utsikten bara en lägenhet på högsta våningsplanet kan erbjuda!
Vardagsrummet är generöst tilltaget och stor soffgrupp, TV-möbel och matbord. Här finns betagande stora fönsterpartier och burspråk som ramar in den fantastiska naturen och vattnet utanför.

Separat från vardagsrummet disponerar du över ett utmärkt arbetskök med gott om förvaring och arbetsytor. I anslutning till köket är en ny sovalkov med industriglasfönster upprättad, det här mysiga rummet är måttat för en 140 säng. I och med detta frigörs mer social yta i vardagsrummet som annars skulle upptas av en säng; det här är en lägenhet du bjuder hem vänner och familj till!
Badrummet är stambytt 1998. Här finns dusch, handfatskommod samt plats för en tvättmaskin.

Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen. Det går inte att med ord uttrycka hur trollbindande utsikten här ifrån är så låt mig bara summera med ett, wow!

- Fler bilder kommer i början av 2022 efter renoveringar av kök och delar av badrummet utförts -

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 14 av 14, hiss finns. Föreningen Brf Alphyddan.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 698 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, obligatoriskt tillägg om 89 kr för bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaden för el är uppskattad. Hemförsäkring tillkommer.

Brf Alphyddan består av 2 flerbostadshus med 152 stycken lägenheter. I föreningen finns fina gemensamhetsutrymmen med bland annat bastu, gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar. Förutom detta finns också hobbyrum och tvättstugor. Vidare finns utemöbler och grill som föreningens medlemmar får nyttja.

Föreningen önskar träffa köpare och säljare efter kontraktskrivning för ett möte.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Fyra stycken tvättstugor där en är spontanstuga. Dessa bokas via ett nytt digitalt bokningssystem.
Övernattningslägenhet och föreningslokal som går att boka per dygn.
Relaxavdelning med bastu och jacuzzi
Två hobbyrum
Två cykelgarage

FÖRRÅD
Det finns två förråd som hör till lägenheten, ett källarförråd och ett s.k. matkällare. 

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR

2019/2020 Fasadrenovering, fönsterbyte inklusive balkongdörrar, ny balkonginglasning, nytt värmesystem styrt på temperaturgivare i lägenheterna samt nytt fläktsystem

2015/2016 Renovering av hissar

2013/2014 Tätning av avloppsstammar under markplan i hus 9, 13,15

2012 Renovering av tvättstugor

2007 Omläggning tak

2006 Yttre renovering burspråk

1998 Renovering av balkonger

1998 Rörstambyte

Kommande renoveringar
Föreningen har beslutat ett stambyte som kommer att börja med en stam i port 15 under våren 2021. Totalt sett är det ett projekt på 3-4 år för hela föreningen. Läs mer på föreningens hemsida: brfalphyddan.se/

Föreningen har ingen beslutad avgiftshöjning i dagsläget, men kan ana att detta stamprojekt kan innebära behov av höjning på sikt. (Kontrollerat med ordförande i föreningen 2021-03-10).

PARKERING
På Alphyddevägen råder parkering mot avgift alternativt boendeparkering (400kr/mån).
Nu går det även att hyra garageplats av Parkman i Sickla köpkvarter från 1625kr/mån.
Parkeringsmöjligheter finns också i flerbilsgaraget som drivs av grannföreningen Alphyddan Ros (kö förekommer) och nere vid infarten till Alphyddevägen (drivs av Kaiser Cars, pris cirka 1250 kr/mån).

TV & BREDBAND
Obligatoriskt tillägg om 89 kr för Bredband. Basutbud TV-kanaler via ComHem ingår i månadsavgiften.

Områdesbeskrivning

Alphyddan bjuder på det mesta av det bästa - här upplevs både stad, natur och hav. Sickla köpkvarter ligger intill och nås via en gångbro. I området huserar bland annat gemytliga Urban Deli såväl som ett stort utbud av dagligvaru-, klädes- och inredningsbutiker. Här finns också flera gym, restauranger, caféer och biograf. Själva området Alphyddan ligger högt, ljust och lugnt ovanför både trafik och buller.

I närheten finns även Nackareservatet med badsjö och motionsspår. Vintertid är Hammarbybacken ett bra alternativ för skidentusiaster. Stockholms innerstad nås enkelt med buss, tåg via Saltsjöbanan, cykel eller bil på några minuter. Till Gullmarsplan och Årsta kommer du med tvärbanan.

Mycket spännande händer i området och kommer fortsätta hända de närmsta åren. Det byggs och expanderas för fullt med visionen om att Sickla och i förlängningen Nacka ska bli en större spelare i storstockholms utbud av shopping, boende, kultur och underhållning! När allt är färdigt ska Sickla kunna ge plats för cirka 4 500 nya bostäder och nya ytor för handel och kontor. Sickla blir en stadsdel med liv och rörelse under fler av dygnets timmar och du kan läsa mer om projektet på kommunens hemsida: www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/sickla/.
En del av detta projekt ämnar att skapa 500 nya skolplatser och 6 stycken nya förskoleavdelningar i Svindersviks skola genom om- och utbyggnad av befintliga skol- och förskolelokaler. Läs mer på: https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/svindersviks-skola/#panel-startpage