BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby-Älvsjö

Ripsavägen 4A

  • 6 rum och kök
  • 124 kvm
  • Såld
  • 5723
  • 1471
  • 10642
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till ett underbart hus i lugnt och härligt läge, mitt i villaidyllen Örby. Hela huset renoverades för 3 år sedan och är i mycket gott skick, bara att flytta in! Övervåningen består av kök med bra arbetsytor och fin matplatsdel, rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och större matplatsdel, kamin finns installerad och såklart är det även utgång från vardagsrummet till stor härlig altan (markis finns installerad). Vidare erbjuder övervåningen 3 rejäla sovrum, hall med bra avhängningsmöjligheter samt ett snyggt och renoverat badrum med dusch. Det nedre våningsplanet är mycket fräscht och här har man allrum, sovrum, badrum/tvättstuga och förråd. Här finns också möjligheter att göra en perfekt uthyrningsdel då det finns egen ingång från utsidan. Andra bra saker med huset är att man har genomgående vattenburen golvvärme, bergvärmepump, energiglas på ytterglas fönster och en hel del andra påkostade materialval genom huset.

Friköpt tomt om 616 kvm, grönskade och fin med altaner på båda sidorna av huset. Här kan man alltså följa solen från att den går upp tills att den går ner. Även plana ytor med gräs som passar perfekt för lek! Lummigt och uppväxt och med ett skyddat och lugnt läge. Trevlig detalj är det fina swim-spat, perfekt för avkoppling i bubbelpool eller motionssim i simdelen.

Närhet från fastigheten till både skola, förskolor, grönområde och lekplatser. Bra kommunikationer med buss till T-bana (Högdalen) eller Älvsjö (pendeltåg). Går även utmärkt att promenera både till Älvsjö och Högdalen. 

Välkommen på visning!

ENTREPLAN 
Hallen är alldeles lagom i storlek och har gott om plats för ytterkläder. Härifrån får du en trevlig vy över vardagsrummet. 
Vardagsrummet bjuder verkligen in till umgänge! Här finns plats för både soffa och en matmöbel. I ena hörnet finns en kamin som man gärna eldar i under vintern och under regniga sommardagar. Från vardagsrummet nås den trädäckade altanen. 
Det smakfulla köket ligger i anslutning till vardagsrummet och för den som föredrar en mer öppen planlösning så går del av väggen att ta ned. 
Köket går i en salvia-grön och modern nyans. Påkostade vitvaror från Miele. En annan trevlig detalj i köket är bänkskivan i carraramarmor. 
De tre sovrummen på det övre planet är placerade i den andra ändan av huset, avskilda från sällskapsytorna. Samtliga rum ligger fria från insyn. Badrummet ligger i anslutning till sovrummen. 

NEDRE PLANET
Det nedre planet består av ett allrum, ett sovrum och tvättstuga/duschrum. Det finns också ett stort förrådsutrymme. Om familjen inte är i behov av all yta själva så kan det nedre planet bli en perfekt uthyrningsdel! Det nedre planet har en separat ingång. 

ÖVRIGT
Det fina putsade huset har ett högt och fritt läge och ligger omgärdat av grönska. På framsidan avskärmar ett staket. 
Den trädäckade altanen som nås från vardagsrummet är väl tilltagen i storlek och har plats för grill, en loungemöbel och ett matbord för många gäster! Det blir till den perfekta samlingsplatsen vid sommarens alla kalas. Vid huvudéntren så finns det också en altan där du kan njuta av härlig kvällssol. I anslutning till den altanen finns ett trädäck med ett påkostat swim-spa. I trädgården finns också ett växthus och en förrådsbyggnad.