BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Herrängen - Långsjön

Segeltorpsvägen 20A

  • 5 rum och kök
  • 120 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen upp bland takåsarna - Det här är trolleri och magi på riktigt, eller vad säger ni? Glimten av Långsjön är knappt något att skryta med, så det skippar vi. Istället vill jag lyfta fram takterrassen, jag menar... hallå kolla in det här! Här kan ni njuta lååånga sommarmiddagar i solen ända tills den går ner. Hur härligt som helst!

Stig på! Framtiden är inte så dum ändå. Moderna lägenheter har mycket nytänkande som förgyller vardagen. Just det här huset byggdes 2009, alltså är det bara 12 år gammalt och tack vare de stora fönsterpartierna fylls huset av syre så det räcker till alla och blir över. Självklart finns det lite klinker innanför dörren. Bra! För du vet ju aldrig när du kommer in med snö eller lite gegga under skorna. Men sen tar parketten över i hela lägenheten.

Puh! Att komma hem till detta är som terapi. Det här ett boende som gjort för att umgås! Eller bara glida runt och må bra i ljuset från alla fönster. Husets absoluta centrum är köket (HTH) som har fått ta respektfullt stort utrymme i anspråk. Med rätta. Stor köksö, massor med förvaring och arbetsytor som i en restaurang. Vid matplatsen är ljuset slående, oavsett vilken tid på dagen du sitter här. Är du först till frukostbordet? Se till att paxa platsen till höger närmast fönstret, där har du fin fin utsikt.

Som ni ser på planritningen så har du två sociala ytor där du kan möblera för antingen tv-tittande eller mer koverserande häng, lite efter vad du prioriterar i livet. Jag tänker framför allt på ytan invid köket samt vindsplanet. Men vi kommer till vindsplanet lite senare. Jag skulle säga att möbleringsmöjligheterna på entréplan är oändliga, men låt det ta lite tid innan ni bestämmer var matbordet ska stå, och soffan. En rätt stor soffa får lätt plats i hörnet, men kanske klokt att tänka minimalistiskt för att bevara flexibiliteten om du vill duka på längden. Kaminen är lite anonym, åtminstone i sommartid, men vänta bara till hösten!

En trappa upp har vi den privata sfären, här kan du lämna sängen precis så obäddad du vill. Vilket rum ni använder som sovrum är nog upp till er egentligen, men kanske att det känns naturligt att ha de som nu. I föräldrasovrummet finns nämligen en walk-in-closet, är inte detta höjden av vuxenlyx? Sen kanske det blir så att hela familjen sover här, men det är en annan femma. De andra rummen är väl rustade att möta både 5-årstrots och hormonruscher i tonåren. Snacka om flexibilitet för familjens medlemmar att flytta runt sängar och möbler i takt med att tiden går och barnens behov ökar och ändras. Här får även leksakerna gott om plats. Dock inga garantier för att legobitarna inte sprider sig över resten av huset.

Ett stort hushåll behöver såklart dubbla badrum för att era morgonrutiner inte ska krocka. Badrummet på nedre plan är välplacerad för både familjen och besökare såklart. Här finns dusch, wc och handfat. Här finns även tvättstugan som kommer bli en fröjd att jobba i även med två barn som ser till att tvätthögarna är lagom kaosiga. Fönstret ger fint dagsljus för den som kanske vill få ordning på rakning och sminkning i lugn och ro. Det andra adrummet finner vi på våning två. Här uppe finns både dusch och bastu. JA, du läste rätt...det finns en bastu. Har du livsnjutning och total avkoppling högst upp på hobbylistan har du hamnat i husets finrum. Här kan man dra sig tillbaka bort från många måsten.

Vad har jag glömt? Jo vindsplanet ... med utgång till den fantastiska takterrassen! Det här är storstilat och utöver det vanliga. Var du än står, så ser du ut, antingen ut över vackra takåsar eller strimman av Långsjön. När de små till slut har somnat på kvällen kommer det bästa. Om kvällen lovar en skön temperatur är det bara att ta plats här ute, ta med ett glas vin och småprata! Annars skulle jag sätta mig i soffan och streama Kastanjemannen på Netflix, alla dagar veckan!

Med en stor aktiv familj kommer mycket prylar och här finns det gott om förvaringsmöjligheter! Behöver du ännu mer förvaring, så finns det dessutom ett rymligt förråd i källaren - jajamän!

Det är en förening om fyra lägenheter och alltid många vuxna ögon som håller koll. Du och grannen lever parallella liv fast spegelvänt, utan att störa varandra, varken inne eller ute. Gillar du kvällspromenader i mysiga kvarter har du definitivt landat rätt! Jag hoppas att ni som flyttar hit aldrig någonsin slutar längta hem - Välkomna på visning!