BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma - Riksby/Brommaplan

Spångavägen 47

  • 2 rum och kök
  • 59.5 kvm
  • 3912
  • 588
  • 2571
Värdera din bostad

Beskrivning

Här erbjuds en stor härlig 2:a om 59,5 kvm som genomgått en total renovering och stoltserar nu med en väldigt fin interiör, dessutom belägen på mysig adress nära alla bekvämligheter man behöver!

* Optimal, genomgående, planlösning med luftiga ytor och fint ljusinsläpp
* Stort vardagsrum med flertalet möbleringsalternativ samt utgång till den mysiga balkongen
* Stor balkong i S/V i helt skyddat läge mot grönskande baksida - sol från förmiddag till nedgång
* Mysigt, helt renoverat kök, med all nödvändig maskinell utrustning samt naturlig plats för matdel
* Fullstort sovrum med optimala förvaringsmöjligheter
* Totalrenoverat och utbyggt badrum i lyxig tappning med plats för tvättpelare
* Trygg och stabil ekonomi i oerhört välskött förening
* Belägen med gångavstånd till såväl lummiga naturområden som Brommaplans service och kommunikationsmöjligheter

Varmt välkomna att ta kontakt om Ni har övriga frågor och funderingar om bostaden, föreningen eller området i sig! Bästa hälsningar, Gustav BOSTHLM

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1/2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 18. Föreningen HSB Brf Saxen i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 135 kr (Värme & V/A ingår). Andel i föreningen är 1.7094 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Schablonuträkning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

277 728 kr

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med 60 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 5 hyresrättslokaler (kontor, ateljéer och förråd). Föreningen köpte huset 1994. Tomträttsavgälden omförhandlades 2018 för perioden fram till 2028-09-30. Staden höjer successivt avgälden fram till 2023-09-30, men styrelsen har tagit med höjningen i föreningens långsiktiga ekonomiska planering och därför beräknas inte höjningen påverka bostadsrättshavarnas månadsavgifter.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1.638 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 656 kr/pant.

I föreningen finns en trevlig förgård med sittplatser. Föreningens två tvättstugor är belägen i källarplan i port 41 och 62 och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. Kombinerat cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren.

I föreningen finns 14 stycken parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 350 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. I övrigt råder boendeparkering (500 kr/mån) på gatorna.

Månadsavgiften innefattar värme och vatten samt TV basutbud från Comhem. Basutbud från Comhem upphör 30/6-2023- därefter får boende teckna egna avtal.

Den som tillträder en bostadsrätt blir automatiskt ansluten till Telenor fiber som aviseras på månadsavgiften med 125 SEK. Detta är ett obligatoriskt tillägg och går alltså inte att bli bortkopplad från. Fiber finns indraget i alla lägenheter. Föreningen har tecknat gruppanslutning till Telenor (500/500 + reducerat pris på TV-paket).

Se länk för genomförda renoveringar i föreningen: https://www.hsb.se/stockholm/brf/Saxen/om-foreningen/underhallshistorik-/