BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen

Katrinebergsbacken 30, 1 tr

  • 2.5 rum och kök
  • 65 kvm
  • 3.995.000 kr / BUD
  • 4201
  • 587
  • 4218
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna underbara och ljust renoverade lägenheten med stor solig balkong i västerläge. Bostaden ligger i ett lummigt läge med generösa fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp. Här möts ni av perfekta och rymliga disponerade ytor.

Vardagsrummet är stort, ljust och inrymmer utan problem en ordentlig soffgrupp, fåtölj, bord och mycket mer om så önskas. Nuvarande säljare har valt att dela av vardagsrummet, mycket stilrent, med industrifönster för att skapa ett extra rum. Detta rum passar utmärkt som ett kontor eller som ett extra sovrum.

Bredvid vardagsrummet finner ni det smakfullt renoverade köket som binds samman med en köksö. Köksön går att användas som bord har gott om plats för barstolar samt erbjuder en trevlig och social arbetsyta där ni kan samtala med gäster samtidigt som ni förbereder maten. Från köket når ni ut till den mysiga balkongen med eftermiddagssol, detta är en perfekt oas för middagar under varma sommardagar. På balkongen finns gott om plats för bord och stolar, bjuder in till härliga stunder för både dig och dina vänner under soliga sommarhalvåret.

Lägenheten har ett stort sovrum. I detta rum finns det gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt mycket bra förvaring i stor skjutdörrsgarderob.

Välkomnande ljus hall med flera garderober samt en mycket bra planerad arbetshörna. Invid hallen finner ni det trivsamma helkaklade badrummet. Badrumsutrustningen består av badkar, wc, handfat med överskåp och tvättmaskin.

I bostadsrättsföreningen finns både garage, festlokal, övernattningslägenhet, pool med bastu och flertalet lekplatser. Här bor man med lugnt ostört läge med Liljeholmens Centrums stora utbud endast ett stenkast bort och sjön Trekanten ligger inom bekvämt gångavstånd. Det här är den perfekta lägenheten för dig som vill bo centralt.

Varmt välkommen på visning!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2.5 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2837-1-813-1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 371 kr (Värme, vatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.30782 %.

Driftskostnad

Totalt 430 kr/mån (5 160 kr/år) varav el 150 kr/mån, försäkring 280 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen Brf Liljeholmsberget består av 265 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen är en äkta förening som förvärvade fastigheten Lilla Katrineberg 3 år 1994. Föreningen äger gemensamhetsanläggningar som vägar och varmgarage tillsammans med Lilla Katrineberg 4. Adresser till föreningens bostadshus är Katrinebergsbacken 16-32 samt 36. Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden ligger fast t.o.m. år 2021.

Föreningen har en mycket stabil ekonomi och årsavgiften har sänkts många gånger under åren: 2010 med 1 procent, 2011 med 2 procent, 2012 med 3 procent och 2013 med 3 procent. Avgiften var oförändrad år 2014. Styrelsen beslutade att sänka månadsavgiften 2015 och 2016 med 2 respektive 3 procent. Både 2018 och 2019 sänktes avgiften ytterligare med 3%.

Avgiftsförändringar
Inga avgiftshöjningar eller sänkningar är planerade i dags läget. 

Kommande renoveringar
Målning och tvättning av föreningens trapphus för att få upp finishen, denna åtgärd är budgeterade sedan tidigare.

Gjorda renoveringar:
Renovering av trapphus i port 32 år 2015
Renovering av omklädningsrum till poolen år 2015.
Hissrenovering år 2015.
Trapphusrenovering år 2015.
OVK besiktning år 2012.
Spolning av stammar år 2010.

Föreningen har även genomfört ett energiprojekt så att de nu har ett övervaknings- och styrsystem för fjärrvärmen, nya termostater, frekvensstyrda frånluftsfläktar m.m.

Kabel-TV/Bredband
Bredband och fast telefoni (Ownit) samt kabel-tv (Bredbandsbolaget) ingår i årsavgiften.

Gemensamma utrymmen
Till lägenheten tillhör det ett källarförråd. Det finns en tvättstuga i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. (Fri bokning med cylinder klockan 8-22). Tvättstugan i port 32 har 4 stora maskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Grovtvättstuga finns i port 16, 1 tr. (Bokas med tidkort). Hushållssoprum finns i varje port, grovsoprum vid port 16 och el-soprum vid port 32. Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje port. Föreningslokalen har ett välutrustat kök och plats för ett 40-tal personer. Föreningen har även två övernattningslägenheter, swimmingpool, relax och bastu. Strax bortom port 36 hittar du poolen med tillhörande bastu.

Bilplats
Kallgarage uthyres 86 platser för 850 kr/mån. Varmgarage uthyres 72 platser för 1 100 kr/mån. MC plats i kallgarage 150 kr/mån. MC plats i varmgarage 200 kr/mån. I dagsläget är det kötid samtliga platser.

Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga i varje port med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. (Fri bokning med cylinder klockan 8-22). Tvättstugan i port 32 har 4 stora maskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Grovtvättstuga finns i port 16, 1 tr. (Bokas med tidkort). Hushållssoprum finns i varje port, grovsoprum vid port 16 och el-soprum vid port 32. Cykelrum och barnvagnsrum finns i varje port. Föreningslokalen har ett välutrustat kök och plats för ett 40-tal personer. Föreningen har även två övernattningslägenheter, swimmingpool, relax och bastu. Strax bortom port 36 hittar du poolen med tillhörande bastu.

Gårdsplats / Innergård
På Liljeholmsberget har de en park som är sammanlänkad med deras innergårdar. Det ger både rymd och skugga och plats för grillar och utemöbler. År 2015 renoverades lekparken och ytorna där intill. Den hårt slitna sluttningen mot gungorna täcktes med konstgräs. År 2016 täcktes även bollplanen med konstgräs.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 190 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
480 kr av pantsättaren.

Energideklaration
Energiklass C, energiprestanda 129 kWh/m² år.

Övrigt
Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen 2 rum och kök. Lägenheten disponeras idag som 2,5 rum och kök.

Hemsida
Föreningen har en hemsida: www.liljeholmsberget.se