BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mörtnäs

Ekorrvägen 4

  • 5 rum och kök
  • 113 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Läcker sextiotalsarkitektur med underbar havsutsikt. Här kan du blicka ut över vattnet och följa jolleseglarna i Mörtnäsviken över en kopp kaffe en helt vanlig söndagsmorgon. Längre ut ser man större fartyg passera på Torsbyfjärden. Närheten till vattnet märks också genomgående i hela huset.

Detta är villan som kan växa med familjen genom att man bygger på ett övre plan med härlig vy över vatten och horisont. Ta gärna del av förslag på ritningar eller förverkliga din helt egna vision över en läcker villa i bästa läge och med fria vyer! Ta gärna del av drönarfilmen på mäklarens hemsida. Den är filmad i skymning och visar på det utmärkta läget.

Här bor man mitt i den lugna villaidyllen Mörtnäs, men på en höjd och därmed i ett privat läge. De arkitektoniska värdena från 60-talet är välbevarande med stora perspektivfönster och många fina detaljer i gedigna material så som marmor och skiffer. Det finns fungerande vackert murade eldstäder både inne och ute.

Villan har på senare år genomgått en varsam uppdatering med bland annat omdränering, installation av bergvärme, byte av dörrar, översyn av el och renovering av trädgården. Nu återstår för en ny ägare endast de lite roliga bitarna så som tex att öppna upp köket mot vattnet.

I sutterängplan finns ett varmgarage samt bra förrådsutrymme. Detta utrymme är möjligt att utveckla om man tex vill ha en uthyrningsdel. En friggebod ger ytterligare förvaring.

En vackert anlagd trädgård finns på båda sidor av huset. Här har stor omsorg lagts med nya gräsmattor och vackra perennrabatter kantade av corténplåt. Intrycket är prydligt och modernt. Altanen invid huset har skiffer på marken och en snygg svart pergola över. Denna är belägen i anslutning till den fungerande öppna spisen som värmer skönt svalare sommarnätter.  

Flertal äppelträd samt päronträd finns även på tomten. Utöver de nya rabatterna finns syrenhäck, körsbärsträd, två pampiga jasminbuskar samt stora rhododendronbuskar som alla blommar fint. Det finns styrd belysning både inne och ute via plejd som man enkelt styr från app i mobilen.

En nedre altan/trädäck har glasräcke och underbar utsikt över vattnet.

Att bo i Mörtnäs innebär att barnen växer upp i en trygg och naturnära miljö, samtidigt som man har närhet till förskolor, kommunikationer och köpcentrum. Pendligen till city är snabb och inom kort kommer det även finnas möjlighet att båtpendla! Om man är medlem i villaägarföreningen om området har man dessutom förtur till båtplats vid Grisslinge. Vid Grisslinge finns även en privat del av stranden för medlemmar i föreningen.