BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skuru

Kristinedalsvägen 20

  • 7 rum och kök
  • 162 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en alldeles unik villa! Högt och majestätiskt belägen över gatan, likt ett örnnäste uppe på berget, men ändå mitt i den centrala delen av Skuru och nära Skurusundets vatten. Detta är ett lite okonventionellt arkitektritat hem som bjuder på en upplevelse i varje rum; en dubbel takhöjd, en invändig balkong, en intressant fönstersättning och härlig rymdkänsla.

Samtidigt som det är ett spännande hus så upplevs rummen som vilsamma. Den fasta inredningen är i det närmaste asketiskt sparsmakad med genomgående vita väggar och vitpigmenterade plankgolv.

Villan har goda sociala ytor belägna i tre halvplan. På mittenplanet utgör den murade och vitputsade öppna spisen hemmets centralpunkt. Flera glasade dörrar leder ut till altanen i söderläge. Idag är villan idag disponerad med tre sovrum, men det är enkelt att dela av det övre vardagsrummet till ytterligare ett sovrum.

Trädgården på baksidan, uppe på berget, består till största delen av en stor altan som övergår i mjuka bergshällar. Här har man fantastisk sol från morgon till sen kväll och känslan är ostörd. Mot andra sidan huset kan man följa fågellivet uppe i trädtopparna och inte heller här har man någon insyn då man är högt över gatunivån.

Utöver de invändiga snillrika förvaringslösningarna så har man två utvändiga förråd: Dels ett oisolerat om fem kvadrat invid parkeringsytan. Och dels ett halvvägs upp på berget som är isolerat och tio kvadrat.

Hemmet har en ny luft-luftvärmepump som bidrar till den låga energiförbrukningen. Fiber är anslutet. Att trädgården inte kräver mycket skötsel och att fasaden är behandlad med järnvitriol bidrar till att detta är ett hem som lämpar sig för de som vill ägna sig åt annat än huspyssel på sin fritid.

På Kristinedalsvägen  bor man endast tio minuters promenad från både Skuru Skola och Borgvallaskolan. Busshållplats finns en minut från huset och med buss når man city på ca 20 minuter. Fortsätter man Kristinedalsvägen lite längre ner så når man Skurusundets vatten och en fantastisk promenadväg utmed sundets vattnet. Här bjuds på ständig underhållning i form av tät fritidsbåtstrafik.