BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Sveavägen 121A, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
  • 6.835.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna härligt ljusa, helt knäpptysta, smakfullt totalrenoverade och extremt välplanerade 2½:a som även kan bli en riktig 3:a med två bra sovrum!
Från vardagsrummet nås våningens underbara balkong som har massor av sol samt ett fritt och idylliskt gårdsläge högst upp med bara himlen ovanför.
Just denna bostad har faktiskt det allra bästa läget i kvarteret tack vare dels att samtliga fönster och även balkongen vetter mot en stor lummig innergård, dels att boendemiljön är så fridfull och helt ostörd, dels att bostadens perfekta läge i västsydväst ger den fantastiskt ljusinflöde samt dels att den ligger allra högst upp i huset i ogenerat läge med magnifik utsikt mot grönska, takåsar och himlen som ger en skön känsla av frihet.
Oerhört centralt och attraktivt belägen innerstadsvåning i populära Vasastan, endast ett stenkast från lummiga oasen Vanadislunden och bara två kvarter till Odenplan som utgör Vasastans nyrenoverade hjärta. Bostadens läge erbjuder den optimala och eftertraktade kombinationen av ett tyst rofyllt boende i lugnt kvarter och en tidsbesparande bekväm närhet till precis allt man behöver och kan önska sig. I närområdet finns nämligen både bra shopping, fräscha gym, massor av mysiga kaféer, restauranger och barer, mycket god kollektivtrafik med både tunnelbana, många bussar, samtliga pendeltåg och Arlanda Express samt även ett flertal stora grönskande parker och Brunnsvikens rogivande vatten med idyllisk strandpromenad/joggingstråk och sandstrandsbad.
Utsökt 1920-talsvåning som är både vacker, representativ, snygg och varmt hemtrevlig med bevarad tidstypisk äldre charm i form av bl a av fiskbensparketter, originalfurugolv, höga golvsocklar, speglade originaldörrar, karaktärsgivande serveringskåp, profilerade vägglister, hålkälslister, pampiga takrosetter, breda fönsterbänkar, djupa fönsternischer, parfönster med spanjoletter och spröjsade fönsterglas samt en rejäl takhöjd som ger bostaden en tilltalande rymd och luftighet.
Smakfullt helrenoverad våning i väldigt fint och oslitet skick med bl a nymålade väggar, nyslipade och vitpigmenterade trägolv, dimmerströmbrytare överallt, riktig säkerhetsdörr, snyggt kök med helt komplett vitvarupark samt fräscht duschrum/wc med skön golvvärme och tvättmaskin.
Väldigt yteffektiv och lättmöblerad 2½:a som på bra vis rymmer allt och består av ett stort vardagsrum, ett funktionellt kök, ett luftigt möblerbart allrum, ett bra sovrum för dubbelsäng, en hall för ytterkläder, ett väldisponerat duschrum/wc samt en rejäl balkong och det finns även gott om förvaring i bostaden.
Stiligt och byggnadsminnesklassat hus anno 1927 med inbjudande entré som ligger väl indraget från gatan med en bred och fin förgård med träd, buskar och gräsmatta framför huset. Omfattande renoveringar, däribland stambyte, är redan gjorda i huset som nu är i gott skick.
En gammal, välskött och äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och låg skuldsättning som äger den friköpta tomten, d v s ej tomträtt och således ingen tomträttskostnad.
OBS! Säljarna av bostaden erbjuder möjligheten till köparen att själv välja mellan omgående, normalt eller sent tillträdesdatum.
Varmt välkommen på visningarna och att höra av dig med eventuella frågor!

BOSTADENS LÄGE
Bostaden har ett av Stockholms innerstads mest attraktiva lägen, av flera olika anledningar.
Dels tack vare bostadens fridfulla och helt ostörda läge mot en lugn innergård som är härligt lummig under sommarhalvåret.
Dels tack vare bostadens höga, fria och ogenerade toppläge allra högst upp i huset, med rogivande utsikt mot grönska, takåsar och himlen.
Dels tack vare den optimala kombinationen av ett tyst boende och ett centralt läge med skön innerstadspuls och tidsbesparande närhet till precis allt man behöver och kan önska sig.
Dels tack vare det strategiska läget i populära Vasastan, mellan Vanadislundens idylliska grönska och Odenplans pulserande hjärta, med bekväm närhet till allt det bästa stadsdelen har att erbjuda.
Bostaden erbjuder alltså det bästa av två världar, i form av ett rofyllt och tryggt boende i lugna kvarter och tillgången till stadsdelens härliga innerstadsatmosfär och till allt det bästa den har att erbjuda.

BOSTAD
En både snygg, fräsch, representativ och varmt hemtrevlig våning anno 1927 som utgör ett lyckat exempel på en bostad som är helrenoverad till modern funktionell standard men med den äldre, charmiga, tidstypiska 1920-talskaraktären bevarad. Med andra ord en karaktärsfull bostad med en smakfull blandning av vacker 1920-talsstil och moderna detaljer.
Den charmiga äldre stilen består bl a av vacker fiskbensmönstrad ekstavsparkett, massiva trägolv med ursprungliga furutiljor, höga profilerade golvsocklar, speglade originaldörrar med handtag/beslag i mässing, karaktärsgivande serveringsskåp, vägglister, hålkälslister, pampiga takrosetter, breda fönsterbänkar, djupa fönsternischer, parfönster med spanjoletter och spröjsade fönsterglas samt en rejäl takhöjd som gör bostaden härligt luftig och ger den en skön känsla av rymd.
De moderna detaljerna består bl a av stilrena dimmerströmbrytare, riktig säkerhetsdörr, duschrum/wc med skön golvvärme, tvättmaskin och takinfällda spotlights, kök med komplett vitvarupark inklusive vinkyl med belysning samt vardagsrum med utgång via helglasade pardörrar till modern balkong byggd 2009 med utebelysning, eluttag, nytt balkongskydd och ny trätrall.
Verkligen ett fint och trivsamt hem att njuta av, att vara stolt över och att längta hem till!

SKICK
Våningen är i mycket fint och inflyttningsbart skick och utgör i dagsläget en snygg och fräsch bostad som är smakfullt totalrenoverad varav en hel del är nygjort 2020/2021 och en del är gjort 2013, där många av materialvalen/färgvalen är gjorda av professionella inredare.
Bostaden har bl a vackra trägolv överallt som är slipade och vitlaserade med hårdvaxolja 2020, nymålade väggar i matta trendiga kulörer 2020, ommålade snickerier/socklar/innerdörrar/fönsternischer i sober snövit kulör, kritvita ommålade tak, helrenoverat duschrum/wc 2013 med helkaklade väggar och klinkergolv med skön golvvärme, helrenoverat kök 2013 med komplett vitvarupark, dimmerströmbrytare insatta, brand-/ljud- och inbrottsklassad säkerhetsdörr insatt, nytt balkongskydd 2021, ny platsbyggd trätrall på balkonggolvet 2021 och det är uppfräschat i köket 2021 i form av nya silikonfogar överallt samt uppfräschat i duschrum/wc 2021 i form av nya silikonfogar överallt och fackmässigt rengjorda hårdfogar.

PLANLÖSNING
En extremt välplanerad, lättmöblerad och funktionell 2½:a som passar utmärkt för både singlar, par och småbarnsfamiljer, eftersom den på bra vis inrymmer allt man behöver och kan önska sig i en bostad.
Våningen består av 2,5 rum samt ett kök, en hall, ett duschrum/wc, två inbyggda garderober och en balkong, där bostadens optimalt placerade 57 m² är fördelade på ett stort vardagsrum om ca 19 m² med plats för både vardagsrumsmöbler, tv, matplats och förvaringsmöbler, ett luftigt möblerbart allrum som passar perfekt som t ex hemmakontor, ett funktionellt kök med många skåp/lådor och bra arbets-/avställningsytor, ett rymligt sovrum om ca 10 m² med plats för både dubbelsäng, två nätta nattduksbord och tre lösa garderober, ett väldisponerat duschrum/wc med både duschplats, wc, tvättmaskin och handfat med kommod och en yteffektiv hall för ytterkläder och skor, samt en rejäl balkong med plats för balkongmöbler, grill och växter.
Förutom de två djupa och höga inbyggda garderoberna så ryms även ett antal lösa garderober, skåp, byråer och bokhyllor i bostaden på bra vis, t ex i sovrummet och i det möblerbara allrummet. Se gärna den möblerade planritningen i 3D för arkitektens förslag på placeringar av dessa.
Till bostaden hör också ett stort vindsförråd och ett mindre källarförråd, vilka tillsammans inrymmer massor av skrymmande saker.

ALTERNATIV PLANLÖSNING
Om så skulle önskas kan bostaden även göras om till en bra, yteffektiv och fullgod 3:a med två riktiga sovrum med fönster i varje samt ett nytt fullgott kök med trevlig öppen planlösning mot vardagsrummet. Samtliga vitvaror, vissa skåp/lådor och delar av bänkskivan från det nuvarande köket kan återanvändas till det nya köket om man vill, vilket skulle göra flytten av köket väldigt kostnadseffektiv.
Se gärna "alternativ planlösning" i 2D och 3D under planritningar för åskådliggörande av detta alternativ.

BOAREA
Hela bostaden är fysiskt uppmätt på plats av det oberoende uppmätningsföretaget Areakorrekt/Ornbydesign AB, per 2021-09-01. Dess area uppmättes då till 57 m² boarea (BOA) enligt nu gällande Svensk Standard SS21054:2020 och undertecknat uppmätningsintyg finns.