BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Åbylundsvägen 26

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
  • 1941
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Åbylundsvägen 26!

Fantastisk 3 rums lägenhet i markplan med uteplats mot skogen. Här finner vi alla kvaliteter man kan tänkas önska i sitt nya boende.
Bostaden erbjuder utöver en underbar uteplats med ostörd utsikt mot skog och grönska ett generöst vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Två bra sovrum samt ett stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare.
Kombinationen med den genomtänkta sociala planlösningen och positioneringen gör det svårt att inte falla för denna bostad. 

Från denna välplanerade lägenhet finns naturen och flera lekplatser alldeles i närområdet. Ett flertal skolor och förskolor finns att välja bland. Bussar trafikerar endast någon minut bort som smidigt tar dig till pendeltåg, centrum och dagligvaruhandel.

Passa på att uppleva en sann pärla i populärt område, varmt välkommen på visning!

- 3:a
- Granne med skogen
- Nära buss & pendeltåg
- Nära skolor
- Nära centrum

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 231078001-0401. Föreningen Riksbyggen BRF Åby Ängar.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 534 kr (bredband, , Kabel-TV ingår. Värme, vatten, el ingår ej). Andel i föreningen är 5.00482 %.

Driftskostnad

Totalt 1 125 kr/mån (13 500 kr/år) varav övrigt 1 125 kr/mån. el, värme, vatten. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

486 kr.

Pantsättningsavgift

1 215 kr.

Föreningsinformation

Byggnadsår
2008

Föreningen
Föreningen består av 5 st hus på två plan med totalt 20 lägenheter uppdelade i : 2st 2 rum & kök, 16st 3 rum & kök, 2st 4 rum & kök. Byggnaderna är uppförda 2008. Total tomtarea 7.879 kvm och total bostadsarea 1.480 kvm. Inom föreningen finns det totalt 25 parkeringsplatser. Separat kö. tillämpas. Till varje lägenheten ingår även ett stort separat förråd.

Utförda renoveringar
2015 - Oljning av trappor mm.
2015 - Värmepumpskontroll
2015 - Tak
2015 - Installationer
2015 - Huskropp utvändigt
2016 - Bostäder
2016 - Markytor
2016/ 2017 - Huskropp utvändigt

Kommande renoveringar
Föreningen har en långtgåeende underhållsplan.
Föreningen har precis genomfört en 3% höjning som gäller från 2020-07-01

Tv och bredband
Telia (Obligatorisk avgift 270:-)

Gemensamhetsutrymmen
Till varje bostad finns ett tillhörande förråd.

Parkering
Inom föreningen finns det totalt 25 parkeringsplatser, samt 2 gästparkeringar. Separat kö. Kostnad 300:-

Mark
Föreningen äger marken.


Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall
Hall med goda avhängningsmöjligheter. Här möts man av en vacker klinkers för enkelt underhåll som mynnar ut i estetiskt vacker parkett. Väggarna går i grå toner.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med öppen planlösning mot kök som ger utrymme för både soffgrupp och matsalsdel om så önskas. Fantastiskt ljusinsläpp tack vare alla fönster och dörren till uteplatsen. Väggarna går i ljusa färgval och på golven finner vi parkett.

Kök
Bra arbetskök med både god förvaring och praktiska arbetsytor gör det omöjligt att inte testa sina kulinariska egenskaper. Allt detta omfamnat med bra vitvaror i harmoni moderna färgval och klinker som stänkskydd. Du finner utrustning så som kyl, frys, ugn, spishäll, mikrovågsugn och diskmaskin. Här trivs man i familjens sällskap.

Sovrum 1
Stort Harmonisk sovrum med goda förvaringsmöjligheter, detta då du har en väl tilltagen klädkammare. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. På golven finner vi här parkett och väggarna går i ljusa toner.

Sovrum 2
Bra sovrum med plats för säng och övrigt möblemang om så önskas. Väggarna är ljusa och på golven finner vi även här parkett.

Badrum
Stort kaklat badrum. vita väggar och golvet går i ljusa toner. Utrustning såsom: WC, kommod och dusch. Här finns även praktisk avlastningsbänk med tvättmaskin och torktumlare under.

Uteplats/altan
Det är en väl tilltagen uteplats med gott om plats för middagssällskapet och eftermiddags myset. Den är förstärkt och har insatta lampor längs ytterkant. Ostörd utsikt mot skog och grönska är det som finns att vänta. Här kommer många lata dagar att spenderas i gott sällskap. här finns det plats för både soffgrupp och matgrupp för utomhusbruk om så önskas.

Områdesbeskrivning

Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum. Västerhaninge har drygt 10 000 invånare, goda kommunikationer och ett bra serviceutbud.

Bostäder
I Västerhaninge finns ett flertal bostadsområden. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus.

Allmän och kommersiell service
Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Åby har ett litet centrum med flera butiker. 

Skola, barn- och äldreomsorg
I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikationer
Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter. 

haningekommun@haninge.se