BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Årstavägen 27

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 12665
Värdera din bostad

Beskrivning

Kommer snart!

• Mycket välplanerad hörnlägenhet 
• Balkong med utsikt från vån. 5
• Smakfullt renoverat originalkök
• Bevarade originaldetaljer från byggåret
• Gammal och välskött förening i hjärtat av Årsta

På trevliga Årstavägen säljes denna ljusa och hemtrevliga tvårummare endast ett stenkast från Årsta torg och tvärbanan. Detta är en suveränt disponerad bostad med perfekt läge och alla kvadratmetrar på rätt ställen. Härligt insynsskyddad med fin utsikt från femte våningen. Smakfullt, nyligen renoverat, originalkök med gott om arbetsyta och förvaring. Vidare erbjuder lägenheten ett rymligt vardagsrum med fiskbensparkett och fönster i tre väderstreck. Här finns gott om plats för både matbord och umgänge. Från vardagsrummet når du den mysiga och solsäkra balkongen med utsikt över Årstavägen. Tack vare att den är delvis indragen i fasad skyddar den mot vinden och är underbar att vistas på under stora delar av året. I hallen med golv av kolmårdsmarmor finns gott om plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Från hallen når du det rogivande sovrummet med fönster mot balkongen och plats för dubbelsäng. Funktionellt stambytt badrum med badkar och dusch.

Här kan ni flytta in och trivas från första inflyttningsdagen. Perfekt läge med närhet till tvärbana, bussar, Årsta Torg samt naturreservatet Årstaskogen. Här bor du i en gedigen och välskött bostadrättsförening i hjärtat av Årsta. Kontakta mäklaren för mer information om denna lägenhet!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 5/6, hiss finns. Lägenhetsnummer 1021. Föreningen Brf Glan 2.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 305 kr (Värme, vatten och fiberbredband 100/100 ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen
Föreningen innehar fastigheten Glan 2, bebyggd med ett punkthus i sju plan. Fastigheten rymmer 26 lägenheter, samtliga upplåtna som bostadsrätt samt två lokaler. Byggnaden ritades av arkitekt Edvin Engström och uppfördes 1946.
Föreningen förvärvade fastigheten 2000.

Tomträtt
Fastigheten innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden gäller t.o.m 2027-03-31.

Renovering
2019 solceller installerades samt ny elcentral/fastighetscentral
2018 fasadrenovering
2017 spolning av stammarna/avlopp samt renovering av belysning i trapphus, tvättstuga och cykelrum till sensorstyrd ledbelysning samt installerad nödbelysning i trapphuset
2015 Renovering av porten
2015 Asfalteringsarbeten och ny utvändig belysning
2015 Indragning av fiber till lägenheter
2014 Komplett genomgång av eldstäder och byten av tegelstenar där nödvändigt
2013 Fönsterbyte
2013 Spolning av samtliga avloppsrör
2009 Nytt tak
2004 Stambyte,
2004 Byte av elstigar

Ekonomi
De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på cirka 8,59 Mkr, vilket ger cirka 4 980 kr per kvm boyta.

Städdagar
Föreningen har en städdag på våren och en städdag på hösten.

Tvättstuga
Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett rymligt torkrum. Tvättstugan är belägen på entréplan.

Gemensamma utrymmen
På husets baksida finns en möblerad uteplats med grill för föreningens medlemmar. Det finns ett cykel- och barnvagnsförråd, samt sju parkeringsplatser på baksidan av huset som går att hyra (kölista med ca 5 namn på tur). Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Bredband och Kabel-TV
Föreningen har kabel-TV från Comhem och bredband via fiber från Ownit 100 Mbit, som ingår i avgiften.

Juridisk person
Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.