BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Elkabelgatan 1, vån 3

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 2.995.000 kr budstart
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen en bostad på marknaden för den som vill ha det lilla extra. På ett ostört läge i huset kan vi nu erbjuda denna välplanerade tvåa på Älvsjös mest eftertraktade läge. 
Stilrena materialval och optimal planlösning. Bostaden karaktäriseras av öppna ytor och generöst ljusinsläpp.

Väl tilltaget sovrum och en lägenhet med absolut alla rätt. Fullt utrustat kök från Vedum. Den mysiga inglasade balkongen  har alla förutsättningar för trevliga kvällar med hela sällskapet.

Här bor man i en stabil förening med väldigt god ekonomi i en av Stockholm viktigaste knutpunkter. På promenadavstånd har man pendeltåget och bussar som tar dig till T-centralen på 9 minuter och trafikerar även Arlanda-Uppsala. Brett serviceutbud på Älvsjö torg. För den som är ute efter friluftsliv så finns Solbergaskogens trevliga promenadstråk och Långsjön som lämpar sig perfekt till bad. Tunnelbana till Älvsjö kommer även komma i framtiden.

Generellt om bostaden
- Optimal planlösning
- Inglasad balkong
- Generöst ljusinsläpp
- Väl tilltagna rum
- Producerat 2017/2018
- Stilrena materialval
- Källarförråd
- Stabil förening
- Närhet till kommunikation & service

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns. Föreningen Brf Entrékvarteret.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr budstart. Månadsavgift 3 046 kr (Värme, Kallvatten obligatoriskt tillägg för bredband och tv om 220 kr ingår).

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Allmänt om föreningen

Brf Entrékvarteret förvärvade fastigheten Kabelverket 10 i Stockholm år 2016. Föreningen innefattar idag 135 lägenheter med bostadsrätt, tre kommersiella lokaler med hyresrätt, 51 garageplatser (varav två för MC) och 31 parkeringsplatser ovan jord. Kvarteret består av sju trapphus i en huskropp och höjden varierar mellan fyra till åtta våningar. Huskroppen bildar ett kvarter som sluter sig runt en gemensam, grönskande gård med en öppning mot sydväst. Under gården finns ett parkeringsgarage. Total lägenhetsyta är 10 354 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på totalt 354 kvm.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme

Varmvatten
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften (uppskattad kostnad som anges i ekonomisk plan är 1 630 kr/år).

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Fastigheten/Marken
Föreningen äger även marken.

Parkeringsplatser
Föreningen har 81 parkeringsplatser som är avsedda för föreningens medlemmar. Ett garage med 51 garageplatser (varav två för MC) och 35 parkeringsplatser ovan jord. P-plats på gatan kostar 600 kr/mån, garageplats för bil kostar 1 100 kr/mån och garageplats för MC kostar 400 kr/mån. Till dessa platser är det kö (10 personer i kö 2020-10-27) Uthyrningen av föreningens garage, parkeringsplatser och MC-platser administreras av Brf-styrelsen.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och de uppvisar positivt resultat. Det finns inga planerade avgiftshöjningar. Föreningen är äkta.

Gemensamhetsutrymmen
I varje trapphus finns det barnvagsrum och rullstolsrum. För förvaring av cykeln finns cykelförråd i huset samt cykelställ på gården.

Sophantering
Det finns två gemensamma miljörum i huset och på gården finns sopsug med nedkast för hushållssopor.

Innergården
På den gröna och barnvänliga innergården finns planteringsytor och träd. Gården ramas in av bostadshuset och blir både privat och med en koppling till Älvsjö genom öppningen i huset mot sydväst.

Bredband, kabel-TV och IP-telefoni.
Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån läggs på avgiften gällande bredband, Kabel-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas med TeliaSonera Sverige AB. En digitalinbox per lägenhet för TV ingår.

Överlåtelseavgift
1 182,5 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
473 kr per pant betalas av pantsättaren.

Föreningens hemsida
www.brfentrekvarteret.se

Rumsbeskrivning

Hall
Ljust parkettgolv och ljusmålade väggar. Gott om utrymme för avhängning och bra förvaringsutrymme i garderober

Vardagsrum
Ljust parkettgolv och ljusmålade väggar. Lättmöblerat vardagsrum som erbjuder fina sällskapsytor med den öppna planlösningen mot köket. Stora fönsterpartier i två väderstreck

Kök
Välutrustat kök från Vedum. Mörk bänkskiva och ljust kakel. Gott om förvaring i skåp. Köket är utrustat med induktionshäll, kyl/frys i rostfritt utförande, micro i ergonomisk ståhöjd samt integrerad diskmaskin

Sovrum
Ljust parkettgolv och ljusmålade väggar. Väl tilltaget sovrum med bra förvaringsmöjligheter i garderober. Plats för dubbelsäng och övrigt möblemang

Badrum
Grått klinker och vitt kakel. Stilrent badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare med skåp ovanför

 

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Strax öster om Älvsjö station ligger bland annat Stockholmsmässan som idag är Nordens största mässanläggning om totalt 65 000 kvm och ca 1,5 miljoner besökare.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek.

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och era grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata. 

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city, så kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar 10 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än sex minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.