BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Östberga/Älvsjö

Stamgatan 67, vån 1

  • 2 rum och kök
  • 32 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna mini 2:a!
Denna bostad är unik med smarta lösningar och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Sovrummet är separat med plats för en enkelsäng. Vardagsrummet är lättmöblerbart med plats för både en soffgrupp, matbord och annat önskat möblemang. Köket är fräscht och gott skick. Genomgående vitmålade väggar och ett fint mörkt golv. Badrummet är stambytt med helkaklade väggar och klinkergolv. I hallen finns två rymliga garderober med god förvaringsyta.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 231373003-0334. Föreningen HSB:s Brf Östberga i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 588 kr (Värme, Vatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.05909 %.

Driftskostnad

Totalt 198 kr/mån (2 376 kr/år) varav el 99 kr/mån, försäkring 99 kr/mån. Antal personer: 1.

Föreningen
HSB:s i Stockholm Brf Östberga är en äkta förening som upplåter 856 bostadsrätter och 80 lokaler. Mycket välskött och gedigen förening med belåning om endast 4020 kr per kvm. Det är en av Stockholms äldsta och största bostadsrättsföreningar. Marken innehas med tomträtt. Avtalet löper i 10 år från 2018-2028.

Föreningen har infört att en avflyttningskontroll som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa kontroller är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten. Observera att balkongdörrarna är K-märkta.

Utförda renoveringar
1990 - Målning fasad
1995 - Nytt plåttak
2002 - Målning av trapphus
2005 - Utbyte av radiatorer och fläktsystem
2006 - OVK-besiktning utfördes i höghusen
2008-2009 - Elstigar byttes och 3-fas indraget
2009-2011 Stambyte
2015 - Totalrenovering utomhus miljö och kontroll av vattenledningar och brandposter
2015 – Renovering av utomhusmiljön
2019 - Rensning av ventilation
2020 – Byte från portnyckeln till bricka
2020 – Renovering av hissar

Kommande renoveringar
Inom fem år:
Byte av takpapp och plåt
Fasad, balkonger och fönster
Målning av trapphus
Byte av fläktar

Kabel-TV och bredband
Kabel-TV: Föreningen är ett ”ComHem-hus” och har ett analogt utbud som ingår i hyran.
Bredband: Fiber via Telenor eller Comhem. Bredband via Telenor 250 Mbit/250 Mbit samt basabonnemang för telefoni ingår i månadsavgiften. Från år 2019 förhandlade föreningen med Telenor så att bredband ingår i månadsavgiften. Föreningen höjde inte avgiften pga detta.

Bilplats
Föreningen har 593 p-platser som hyrs ut till medlemmarna. Kön skall vara relativt kort. Varje lägenhet har rätt till en parkeringsplats för personbil så nära sin ingång som möjligt i mån av lediga platser. Ytterligare parkeringsplats kan hyras på Sjöholmsvägen alternativt bakom matbutiken COOP om lediga platser finns att tillgå. Är du intresserad av att hyra en P-plats kontakta Riksbyggen på 0771-860 860 eller boa@riksbyggen.se.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matförråd. I övrigt finns 24 tvättstugor, 1 grovtvättsstuga, föreningslokal på Stamgatan 70 kombinerade cykel och barnvagnsförråd. Övernattningslägenheter finns på Stamgatan 9, 33 och 74. Kostnaden för att hyra lägenhet ligger mellan 200-300 kr.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift
1190 kr - Betalas av säljare

Pantsättningsavgift
476 kr

Uppvärmning
Fjärrvärme + direktverkande el (kostnaden för direktverkande elen ingår i månadsavgiften)

Fönster
2 glasfönster

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft

Områdesbeskrivning

Östberga
Detta alltmer populära och centralt belägna område ligger i anslutning till Årstafältet, Älvsjö och Gullmarsplan. Stockholm stad planerar att utveckla området ännu mer med 960 nya bostäder, tunnelbana, nya förskolor och parker. Detta beräknas att vara färdigställt år 2035. Tanken är att bygga ihop Östberga med Årsta och även förbättra kommunikationerna så att det blir enklare att ta sig kommunalt till övriga stadsdelar. Detta kommer även göra det lättare att upptäcka Östberga och vara ännu mer attraktivt. I dagsläget är det ca 5500 människor som bor här. Östberga fördelas i två olika områden, Gamla Östberga och Östbergahöjden.

Östbergahöjden ligger, precis som det låter, på ena höjden och byggdes under tidigt 70-tal. Bostäderna är attraktiva för sina öppna och smarta planlösningar med rejäla ytor. Största majoriteten är ombildat till bostadsrätter. Det har även byggts nyare bostäder av bl.a. JM från 2001 med moderna hus och planlösningar. Många östbergabor flyttar runt i samma område, vilket bevisar trivsamheten i Östberga. Den låga prisnivån och läget är också en av de främsta anledningarna till att folk väljer att bo kvar här. Prisnivån mellan t.ex. Årsta och Östberga är enorm trots att avståndet mellan området är väldigt kort. Det är fler som ser goda investeringsmöjligheter i Östberga och att den planerade utvecklingen kommer att öka bostadspriserna i området. Man får mycket yta för pengarna helt enkelt!

I gamla Östberga finner ni en av landets största bostadsrättsföreningar med 856 lägenheter och ca 80 lokaler. Bostäderna byggdes av HSB och går i en klassisk och tidstypisk 50-talsstil. Den populära Stamparken är också belägen här och väldigt välbesökt. Här finns möjligheter till flera aktiviteter för både barn och vuxna.


Restauranger - matbutiker
I gamla Östberga finner ni matbutiken Coop, Gamla Östberga bageri, Jin Tao Sushi och Lorans pizzeria. Det finns även en livsbutik. Med några minuters bilresa finns även matbutikerna Lidl, Willys i Älvsjö och Coop i Västberga.

Skolor
På Stamparken finns förskolan Treklövern. Sedan finns även Östbergaskolan med årskurs 1- 6. I Örby slott, en bit bort från Östberga, finns även Sjöängsskolan med årskurs 1 – 9 och även några förskoleklasser. I samma område finns ytterligare tre mindre förskolor.

Kommunikationer
Från området finns goda busskommunikationer. I anslutning till Stamgatan finns 2 olika busshållplatser, Tussmötevägen och Julitavägen.
Från hållplatsen Julitavägen går följande bussar:
Buss nr 134 mot Liljeholmen med ca 20 min resa. Här har man förbindelser med t-banans röda linje.
Buss nr 168 mot Gullmarsplan med ca 25 min resa. Denna buss stannar vid Årstafältet och därifrån finner ni flera anslutningar till Solna, City, Gullmarsplan etc.

Från hållplatsen Tussmötevägen går följande bussar:
Buss nr 144 mot Gullmarsplan med ca 20 min resa. Här har man förbindelser med t-banans gröna linje.
Buss nr 144 mot Fruängen via Älvsjö station. 10 min resa till Älvsjö

Gångavstånd till Årstafältet och med anslutning till tvärbanan.
Promenadsträckan tar ca 10–12 min. Med bil tar du dig ut direkt ut på Huddingevägen, E4an, Söderledstunneln och Essingeleden.
Bilresan in till stan tar mellan 5-12 min.